Lion’s Mane vallen onder de noemer van paddenstoelen en de voordelen aangaande de gezonde aspecten liegen er niet om. Zo zou Lion’s Mane goed zijn voor de hersenen, ondersteunt het het leervermogen en draagt bij de concentratie

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lion’s Mane al millennia deel uitmaken van de traditionele Chinese geneeskunde. Wat is de beste manier om ze aan je dieet toe te voegen?

Lion’s Mane mushrooms in de keuken

Lion’s Mane mushrooms zijn absoluut de moeite waard om mee te experimenteren in de keuken. Sauteer de krachtige paddenstoelen en geniet. Deze paddenstoel is ook ongelooflijk lekker op zichzelf of in een boterham met een beetje pikante mayo. We vertellen je wat meer over deze unieke paddenstoelen en waarom je er een paar mee moet nemen als je deze bij de kruidenierszaak ziet liggen.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

 

Wat is een Lion’s Mane paddenstoel?

Een Lion’s Mane paddenstoel is een witte mushroom met een haarachtige textuur die gelijkenis vertoont met zijn naamgenoot (leeuwenmanen). Hij wordt ook wel egelzwam genoemd en is inheems in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Waar vind je de Lion’s Mane paddenstoel? Je vindt deze paddenstoelensoort in sommige kruidenierswinkels of natuurvoedingswinkels en op boerenmarkten.

Zijn er Lion’s Mane voordelen voor de gezondheid? De neuropeptiden in Lion’s mane staan erom bekend dat zij verantwoordelijk zijn voor de groei, de myeline in het hersenenbehoud en proliferatie van neuronen *.Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen. Daarnaast zou Lion’s Mane ook het proces van myelinisatie (het proces van signaaloverdracht door de zenuwen) bevorderen. Kortweg: mensen die op zoek zijn naar een superfood die ondersteuning kan bieden aan geheugen*, maar ook aan het concentratie- en leervermogen*, kunnen zeker Lion’s Mane proberen.

Hoe smaakt een leeuwenmanen paddenstoel? Als hij gekookt is, is deze soort paddenstoel delicaat, mals, sappig en vlezig. Sommige vinden de krachtige paddenstoelen smaken naar zeevruchten of krabvlees.

Op zoek naar meer gezonde paddenstoelen? <Klik hier!  Kijk ook bij Maitake, Cordyceps voordelenChaga werking , Shiitake en Reishi.

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Hoe Lion’s Mane mushrooms bewaren en schoonmaken?

Als je eenmaal je Lion’s Mane mushrooms in handen hebt, hoe kun je ze dan het beste vers houden? En hoe maak je ze schoon voordat je ze kookt?

Bewaar de paddenstoelen in een papieren zak in de koelkast: 
Je kunt ze in de verpakking laten zitten waarin je ze koopt. Maar de beste manier om paddenstoelen te bewaren is in een papieren zak, waardoor ze kunnen ademen. Laat ze in het hoofdgedeelte van de koelkast liggen om een goede luchtstroom te krijgen, dus niet in de groentelade.
Maak ze schoon middels een snelle afspoelbeurt. 
Geef de paddenstoelen een snelle spoelbeurt om vuil eraf te krijgen. Laat ze niet weken, anders worden ze namelijk zompig.

Hoe pruikzwam bereiden?

Ben je klaar om de pruikzwam te bereiden? Je kunt Lions Mane bereiden en koken zoals elke andere vlezige paddenstoel. Als Lions Mane gekookt is, heeft deze een smaak en textuur die lijkt op die van krab of kreeft. We vertellen je hoe je de pruikzwammen tot in de perfectie kunt koken.

Bij pruikzwam bereiden snijd je de onderkant van de paddenstoelen eraf. Snijd ze daarna in plakjes. De onderkanten zijn waarschijnlijk vies: snijd dat deel er direct af.
Bak de pruikzwammen 2 minuten op matig vuur. Gebruik een mengsel van olijfolie en boter om in te koken, maar je kunt ook alleen olijfolie gebruiken voor een zuivelvrije en veganistische bereiding.

Draai om en bak ze nog 1 tot 2 minuten. Als de paddenstoelen aan beide kanten bruin zijn, voeg je een beetje knoflookpoeder, sojasaus en een snufje zout toe. Proef en voeg desgewenst meer zout toe. Serveer het als een bijgerecht of op een getoaste boterham met pittige mayo.

Voor bovenstaand Lion’s Mane recept heb je nodig:
8 ons Lions Mane mushrooms
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter (of meer olijfolie voor veganistisch)
¼ theelepel knoflookpoeder
½ eetlepel sojasaus of tamari
1 snufje zout

Manieren om dit Lions Mane recepten te serveren

Hoe kan je het beste de Lions Mane recepten serveren? We geven je een paar ideeën over hoe we Lions Mane recepten kunnen gebruiken:

Bijgerecht: Ja, heel simpel, serveer ze in een schaaltje als bijgerecht en snoep ze op.
Sandwich (aanbevolen): Onze favoriete manier om Lions Mane mushrooms te eten is op een sandwich. Serveer ze op geroosterd brood met mayo of pikante mayo. De paddenstoelen smaken zo vlezig en hartig, dat het een ongelooflijke hartige Vega sandwich is.
Roerbakken: Je kunt deze paddenstoelen ook toevoegen bij een roerbakschotel. Zoals een bloemkool roerbak- of een Tofu roerbakschotel.
Andere ideeën: Sommige mensen gebruiken deze soort paddenstoelen graag om veganistische krabkoekjes te maken.

Eenvoudig Lions Mane toevoegen?

Uiteraard kun je Lions Mane aan je gerechten toevoegen in de keuken. Heerlijk en nog gezond ook. Maar een andere manier om heel eenvoudig genieten van de voordelen van Lions Mane: namelijk via een Smoothie! Koop een zak Lions mane poeder en voeg een eetlepel toe aan je favoriete smoothie. Om het nog makkelijker te maken, kun je uiteraard ook capsules innemen: zowel met Lions Mane poeder als extract.

Waar Lions Mane kopen?

Het seizoen loopt van verse Lions Mane loopt van de late zomer tot in de herfst. Tenzij je in de buurt woont van een boerenmarkt of speciaalzaak die deze unieke paddenstoelen verkoopt, kun je Lion’s Mane misschien beter in poeder of capsulevorm nemen. De poeder kan je ook toevoegen aan je eten, zoals in een soep, maar ook in je koffie.

Zoals bij elk supplement krijg je de meeste voordelen als je de leeuwenmanenzwam consequent inneemt. Daarnaast zijn voedingssupplementen over het algemeen handiger in gebruik. Voor Lions Mane voedingssupplementen worden de paddenstoelen speciaal gekweekt en dat nog wel op bruine rijst vanwege de extra voedingsstoffen die dat met zich meebrengt. Na de kweek wordt er een Lion’s Mane extract van gemaakt die verwerkt wordt als poeder of capsule.

Bij Spiruella is Lions Mane in capsules en poeders verkrijgbaar. Alle pruikzwam producten die wij verkopen zijn biologisch, vrij van additieven, bindmiddelen, hulp- of smaakstoffen. Dus ook geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Lion’s Mane mushrooms zijn een unieke soort die ongelooflijk lekker zijn!

Lees hier meer over ´hoe Lion´s mane innemen´ en ´Hoe lang kun je Lion´s Mane innemen´.

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen