Wat kies je Lion’s Mane, Chaga, Reishi of Cordyceps paddenstoelen? Deze krachtige paddenstoelen zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit onze samenleving. De grote voordelen die deze paddenstoelen ons kunnen brengen zijn bewonderenswaardig. Alle vier de paddenstoelen zijn zeer krachtig, maar welke paddenstoel is de beste, welke kies je? We leggen daarom de verschillen uit tussen Lion’s Mane, Chaga, Reishi en Cordyceps paddenstoel.

Welke krachtige paddenstoel is de beste?

Wellness drankjes en supplementen bevatten veel verschillende ingrediënten, maar vier belangrijke paddenstoelen komen steeds weer naar voren: Lion’s Mane, Chaga, Reishi en Cordyceps paddenstoel. Wat zijn deze “schimmels”, waar zijn ze goed voor en welke is de beste paddenstoel?

Lion’s Mane mushrooms*

Lion’s mane mushroom (Hericium Erinaceus of pruikzwam genoemd) groeit op oude of dode loofbomen en wordt al honderden jaren in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. De paddenstoel dankt zijn naam aan zijn dunne, haarachtige structuur, die lijkt op leeuwenmanen.

Lion’s Mane wordt van oudsher gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, maar ook zou het goed zijn voor de hersenen*, het leervermogen* ondersteunen en bijdragen aan de concentratie*.

Deze zogenaamde voordelen komen voort uit de neuropeptiden in Lion’s mane. Neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in onze hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is bovendien nodig voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Meer lezen over de Lions Mane Paddenstoel? <Lees dan hier!

Lions mane kopen? <Klik hier!

Chaga mushroom

Chaga mushroom (Inonotus Obliquus of Berkenweerschijnzwam Chaga genoemd) wordt gevonden op de barst van berkenbomen in koude klimaten op het noordelijk halfrond. De buitenste laag van deze paddenstoel is rijk aan werkzame stoffen, vezels, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen en is laag in calorieën.

Bijzonder om te vermelden is dat de Chaga mushroom een van de hoogte ORAC value van alle plantaardige voeding heeft die er bestaat. ORAC geeft het gehalte aan werkzame stoffen aan dat het product bevat. Hoe hoger de ORAC waarde is, deze te beter is het voedingssupplement.

Chaga is een natuurlijke schimmel die de meeste mensen gewoon kunnen verdragen. Een mogelijk Chaga bijwerking kan de bloedplaatjes iets kan afremmen. Daarom wordt gebruik van Chaga bij een auto-immuunziekte, als je bloedverdunners slikt, zwanger bent of borstvoeding geeft afgeraden.

Lees hier meer over de werking van Chaga.

Reishi mushroom*

Reishi mushrooms (ook wel Ganoderma Lucidum of Lingzhi genoemd) komen overal ter wereld voor in hete en vochtige omstandigheden. Wilde Reishi paddenstoelen zijn zeldzaam. Daarom kweken boeren de krachtige Reishi paddenstoel met graan, zaagsel, houtblokken en zelfs kurkresten.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt deze heilzame paddenstoelsoort al meer dan tweeduizend jaar vereerd. Dit is dan ook te danken aan de hoge concentraties aan natuurlijke vitamines, antioxidanten, voedingsstoffen en adaptogenen.Reishi is onder andere goed ter ondersteuning van onze immuniteit*, weerstand*, bloedvaten*, doorbloeding* en het hart*.

Dat de Reishi mushroom gezond is, blijkt uit de vele studies die al gedaan zijn naar deze heilzame paddenstoel. Ook de Reishi paddestoel ervaringen liegen niet om de positieve werking van deze schimmel.

Lees hier meer over de voordelen van Reishi.

Cordyceps mushroom*

Cordyceps mushroom (Cordyceps Sinensis) wordt gevonden in de bodem van Chinese prairies op hoogtes van 3500 tot 5000 meter. Deze schimmel wordt de laatste tijd steeds zeldzamer, zowel door de klimaatverandering als door de toegenomen vraag uit de wellness industrie.

De voordelen van de Cordyceps sinensis komen voort uit de van nature aanwezige stoffen als polysachariden (waaronder cyclofuranen, galactomannan, bètaglucanen, bètamannanen), lipiden, nucleoside analogen waarvan hoog in cordycepine en 3-deoxyadenosine

De aanwezige werkzame stoffen in de Cordyceps staan erom bekend dat zij een ondersteunende werking hebben op ons lichaam en geest. Je kunt hierbij denken aan ondersteuning aan de bloedcirculatie*, doorbloeding van de organen*, maar ook ter ondersteuning van de weerstand*. Naast genoemde voordelen staat Cordyceps in de Ayurveda ook bekend als potentie verhogend middel* en wordt daarom ook wel ‘De viagra van de Himalaya’ genoemd.

Lees hier meer over de Cordyceps werking.

Cordyceps kopen? <Klik hier!

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Welke is nu de beste paddenstoelen?

Welke paddenstoel de beste is van deze vier? Dat ligt eraan waar je het voor wilt gebruiken. In ieder geval vallen Lion’s Mane, Chaga, Reishi en Cordyceps alle vier onder de noemer “Paddenstoel van onsterfelijkheid”, vanwege de ondersteunende werking t.o.v. de weerstand en immuniteit.

Op zoek naar nog een aanvulling uit de Ayurveda? Lees dan hier meer over de Kracht van Shilajit. U kunt ook direct hier Shilajit kopen.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen