bijwerkingen van shilajit

Bijwerkingen van Shilajit. Is het gezond?

Er zijn weinig supplementen die wegens hun werking en specifieke samenstelling zo tot de verbeelding spreken als shilajit. Met een naam die de ‘veroveraar van bergen’ en ‘vernietiger van vermoeidheid’ betekent, kan dat natuurlijk ook moeilijk anders. Maar meer dan waar ook, is het belangrijk hier de feiten van de mythe te onderscheiden. Is shilajt gezond? Wat zijn de bijwerkingen?

Dat zijn twee essentiële vragen waar je in dit blogartikel antwoord op krijgt. Je ontdekt in deze blog niet alleen de voordelen van Shilajit maar ook of het gezond is en welke soort bijwerkingen eventueel kunnen optreden. Verder verneem je wat de mogelijke interacties zijn met bepaalde medicijnen. Daarnaast kom je ook aan de weet of shilajit als supplement gezond is. Op het einde kan je dan ook met zekerheid concluderen of shilajit een veilig én effectief supplement is.

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

-7%
-4%
-5%
-100%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%

Wat is shilajit?

Shilajit is een kleverige zwart-bruinachtige substantie die afkomstig is uit gesteentelagen in hoge bergketens over de hele wereld, waaronder het Himalayagebergte, het Tibetaanse gebergte en het Altaigebergte. Shilajit werd van oudsher gewonnen in India en Tibet, maar vandaag zijn de bronnen in veel landen te vinden. Shilajit, ook wel ‘bergzweet’ of ‘zweet van de rotsen’ genoemd, is eeuwen geleden, onder invloed van de warmte van de zon, ontstaan uit de langzame afbraak van planten. Planten die nimmer bloot zijn gesteld aan meststoffen of pesticiden en geleidelijk aan omgezet werden tot humus. Deze humus is vervolgens weer getransformeerd tot een dichte, mineraalrijke massa, die we Shilajit noemen.

is shilajit gezond

Is shilajit gezond?

Shilajit is een bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen (> 80) en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren. Fulvinezuur daarentegen staat erom bekend dat het antioxidante eigenschappen heeft is.

Kortom: de belangrijkste supplementen in Shilajit worden al sinds dag en dauw, over hele wereld, gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid.

De meest genoemde zijn:

  • Goed voor de gemoedstoestand*
  • Ondersteunt de immuniteit*
  • Goed voor de weerstand*
  • Geeft energie*
  • Goed voor het libido*werking van shilajit

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Lees hier meer over de voordelen: de 5 top voordelen van Shilajat

KLIK HIER VOOR DE BESTE SHILAJIT

Wat zijn de bijwerkingen van shilajit?

Er is tot nu toe weinig onderzoek gedaan naar mogelijke bijwerkingen van het gebruik van shilajit. Toch zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen en veiligheidsadviezen die je best in acht kan nemen.

Uit onderzoek is gebleken dat het de hoeveelheid ijzer in het bloed kan doen toenemen. Mensen die lijden aan hemochromatose, een aandoening waarbij er teveel ijzer in het bloed aanwezig is, mogen daarom onder geen beding shilajit gebruiken.

lage bloeddruk

Daarnaast kan shilajit ook bij mensen die te kampen hebben met een lage bloeddruk voor problemen zorgen. Ook als je medicijnen gebruikt voor een hoge bloeddruk is het niet verstandig shilajit te gebruiken. Daarnaast raadt men ook mensen die lijden aan een aantal zeldzame bloedaandoeningen als sikkelcelziekte en thalassamie sterk af om shilajit te nemen.

Tot slot hebben we nog een laatste contra-indicatie, met name voor vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding geven. Er is helaas te weinig onderzoek gebeurd dat de veiligheid van shilajit op dit gebied onomstotelijk kan aantonen. Verder kunnen er nog andere redenen zijn waarom er bijwerkingen optreden bij het gebruik van shilajit. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst je arts of specialist!

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

-7%
-4%
-5%
-100%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%

Bijwerkingen van shilajit wegens een gebrek aan zuiverheid

Onbewerkte of ongezuiverde shilajit kan altijd zware metalen of schimmels bevatten die je ziek maken. Ook kunnen er vrije radicalen in zitten die hetzelfde effect teweegbrengen. Daarom luidt de aanbeveling dan ook om steeds voor shilajit te kiezen van een gereputeerde fabrikant of verdeler.Uiteraard verkopen we bij Spiruella alleen uitvoerig geteste Shilajit.

Bijwerkingen van shilajit wegens een onjuiste dosering

De realiteit is dat de precieze samenstelling van shilajit vaak verschilt afhankelijk van de plaats waar het geoogst wordt. Daarom is het niet eenvoudig een algemene richtlijn te geven voor een maximale dagelijkse dosering. Je kan dus beter de richtlijnen van de producent op de verpakking raadplegen en deze volgen.

Bijwerkingen waarvan men tot dusver melding heeft gemaakt bij een te hoge dosis shilajit zijn hoofdpijn, diarree en keelpijn. Een wetenschappelijke studie die de effecten van een langdurig gebruik van shilajit onderzocht, toonde aan dat het geen noemenswaardige bijwerkingen met zich meebracht. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst je arts of specialist!

Bijwerkingen van shilajit wegens interactie met andere stoffen

Het gaat om bijwerkingen die kunnen optreden in combinatie met voedingssupplementen, andere supplementen, of medicijnen. Dit soort bijwerkingen komt gelukkig niet vaak voor maar kan je natuurlijk nooit uitsluiten. Daarom is het een goed idee even met een arts of een andere gezondheidsspecialist te overleggen voordat je besluit shilajit te nemen.

In de volgende gevallen kan je beter vermijden om shilajit te nemen

bij het gebruik van zogenaamde immunosuppressiva. Het in shilajit aanwezige fulvinezuur kan namelijk het immuunsysteem activeren. Mensen die lijden aan lupus en reumatoïde artritis moeten dus de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen of beter zelfs, het gebruik ervan volledig vermijden.

Shilajit kan ook de werking van sommige bloedverdunners beïnvloeden. Fulvinezuur kan namelijk een impact hebben op de snelheid waarmee het bloed begint te stollen. De combinatie van shilajit met deze medicijnen kan het risico op het ontstaan van bloedklonters dus vergroten. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst je arts of specialist!

Shilajit kopen? <Kijk dan snel hier!

-7%
-4%
-5%
-100%

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%

**********************************************

Wil je meer weten over dit krachtige superfood uit de Ayurveda, verdiep je dan de 5 top voordelen van Shilajat. – Of ontdek waarom Shilajit als energiebooster zo populair is bij sporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK

SHILAJIT: DESTROYER OF WEAKNESS

Verbeter je geheugen, energie, libido, uiterlijk, weerstand en mentale en fysieke gezondheid

(Mét 15% kortingscode op Kenzi Shilajit producten!)

shilajit gratis e-book