Sea moss smoothie

Sinds Kim Kardashian een tijdje geleden een post plaatste over een Sea Moss smoothie, is deze rode zeealg niet meer uit de belangstelling weg te denken. Blijkbaar is ze niet alleen in haar liefde voor deze krachtige alg. Heel wat celebrities maken namelijk gebruik van dit bijzondere superfood en de vele voordelen die het te bieden heeft.

In deze blog kijken we of de vele claims terecht zijn of het gewoon om de zoveelste hype gaat. We gaan ook wat dieper in op wat Sea Moss precies is en hoe je het kan gebruiken. We bekijken van naderbij ook de talrijke al dan niet vermeende voordelen. En tot slot hebben we het ook nog kort over mogelijke contra-indicaties.

Meer weten over lekkere superfood smoothies? Lees dan ook: Superfood smoothies – Top 5 Voordelen En Tips

Wat is Sea Moss?

Het is een alg die zoals de naam aangeeft in zout water groeit. Meer bepaald in de Atlantische Oceaan, langs de Noord-Amerikaanse en Europese kusten. Het lijkt wat op Iers mos wat ook de reden is waarom men de twee algen wel eens durft verwarren met elkaar.

Sea moss

Het is een alg die aan de uiteinden gekruld is. Naargelang hij wordt gedroogd of verwerkt kan de kleur variëren van dieprood tot bruin, en zelfs groen en geel. Het is ook populair als bindmiddel waardoor je het kan gebruiken in je favoriete recepten voor je gebak, soepen, salades en smoothies.

Sea moss is een van de meest voedzame superfoods die bestaat! Zo heeft Sea moss maar liefst 15 van de 18 essentiële mineralen die we als mens nodig hebben. Het gaat in deze om o.a. grote hoeveelheden calcium, ijzer, zwavel, kalium, jodium, maar ook magnesium, broom, mangaan, fosfor, selenium, zink en pectine. Zet daar ook nog eens de rijke variété aan vitaminen bij en je komt als snel tot de conclusie dat Sea Moss een ware voedingsbom is!

Alle voedingswaarden van deze alg op een rijtje:

Het is een zeewier dat enorm rijk is aan voedingsstoffen. Het is onbegonnen werk om alle voedingstoffen hier op te lijsten, maar de belangrijkste zetten we graag voor jou op een rijtje:

  • Zoals gezegd vind je in Sea Moss een scala aan mineralen! Om precies te zijn beschikt Sea Moss over maar liefst 92 mineralen. 15 (van de 18) van deze mineralen zijn voor de mens essentieel, zoals o.a. calcium, magnesium, jodium, ijzer en magnesium.
  • het bevat ook heel wat vitaminen, waaronder vitamine B2, B12, C, D, E, F en K
  • Sea Moss is ook rijk aan werkzame stoffen die onze cellen helpen beschermen
  • Tot slot bevat het ook nog proteïnen, bètacaroteen en gezonde voedingsvezels, oliën en vetten.

Wat zijn de voordelen van Sea Moss?

Sea moss en afvallen

 

Er zijn tot dusver nog maar een beperkt aantal onderzoeken gedaan naar de daadwerkelijke werking van Sea Moss. De resultaten echter uit de onderzoeken die tot nu toe zijn gedaan kunnen we echter wel positief noemen. Zo zou deze superalg, dankzij de rijkelijke aanwezigheid van vitaminen en mineralen (zie voedingswaarden hierboven), een goede bescherming bieden tegen een tal van kwalen. Je kunt hierbij denken aan chronische ziektebeelden, maar ook ter ondersteuning van het hart, de stofwisseling en de bloedsuikerspiegel

Hieronder vind je de belangrijkste Sea Moss voordelen op een rijtje:

  1. Sea moss kan ondersteuning bieden bij het afvallen*
  2. Sea Moss kan ondersteuning bieden bij diverse chronische klachten*
  3. Goed voor het hart*
  4. Ondersteunt de immuniteit*
  5. Bevordert een gezond darmstelsel*
  6. Kan helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren*

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Zijn er contra-indicaties en bijwerkingen aan Sea Moss?

In geval van allergieën aan zeewier, kan je er beter zo ver mogelijk van weg blijven. Verder zijn er bij normale consumptie geen noemenswaardige risico’s aan het gebruik van Sea Moss verbonden. Wel raadt men af om tijdens de zwangerschap en bij vrouwen die borstvoeding geven, om dit superfood te gebruiken.

Het enige waar je dient voor op te letten is dat je de dagelijkse maximale hoeveelheid jodium niet overschrijdt. Dat kan namelijk behoorlijk schadelijke gevolgen met zich meebrengen. Te veel jodium kan in sommige gevallen leiden tot een te snel werkende schildklier. Een versnelde werking van de schildklier kan dan weer klachten met zich meebrengen zoals vermoeidheid en hartkloppingen. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst je arts of specialist!

Conclusie:

Sea Moss is een krachtig superfood dat zeker zijn plaats verdient in het rijtje tussen meer bekende algen als chlorella en spirulina. Als je het wil toevoegen aan je dieet, kan je het zowel rauw als in de vorm van een gel als capsules aanschaffen.

Maar ook de keukenprinses(sen) onder ons komen met Sea Moss aan hun trekken wegens zijn inzetbaarheid als bindmiddel bij allerlei recepten. En bovendien is het nog eens geschikt voor veganisten en is het compleet glutenvrij.

Als je ook meer wil weten over twee andere krachtige algen, lees dan zeker Spirulina en Chlorella, wat is het verschil en welke is beter? Of ontdek de 15 vele voordelen van chlorella en waarom je deze alg moet gebruiken.

*************************************

Let wel dat de sleutel tot het verkrijgen van langdurige voordelen van welke superfoods dan ook, dit altijd ligt in een evenwichtig, gevarieerd en gezond eetpatroon en voldoende beweging. Zorgt er daarnaast voor dat je je, voor een optimale werking, ook altijd houdt aan de aanbevolen dosering.

Meer weten over Superfoods die je kunnen helpen met het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Lees dan nu ook: Superfoods wat zijn het – ontdek het in onze Top 15 Superfoods of ontdek alles wat je moet weten over de Ayurvedische kruidenwereld in onze Top 14 van Ayurvedische kruiden!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen