wanneer ashwagandha innemen

Ashwagandha is een Ayurvedisch kruid dat over de hele wereld vele fervente gebruikers heeft. Een van de veel gestelde vragen is: wanneer ashwagandha in te nemen? In deze blog gaan we daarom dieper in op de vraag wanneer je dit krachtige supplement het best kunt innemen.

Wat is ashwagandha?

Voordat we verder ingaan op wanneer in te nemen, moeten we eerst de vraag beantwoorden “Wat is Ashwagandha?” Ashwagandha is ook wel bekend als Withania, Winterkers en Indiase Ginseng. De plant, inclusief de wortels en bessen, wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Ayurvedische geneeswijze welke zijn oorsprong vindt in India.

Het kruid groeit inmiddels ook op verschillende andere plekken op de wereld zoals Afrika en het Middellandse Zeegebied. De belangrijkste bestanddelen van Ashwagandha zijn alkaloïden en steroïde lactonen. Vanwege de gezonde voordelen is Ashwagandha een populair supplement welke verkrijgbaar is in capsule- of poeder vorm.

Ashwagandha is een plant boordevol werkzame stoffen die kunnen bijdragen aan een gezonde levenstijl. Het is dan ook niet voor niets een steeds populairder wordend supplement, voor allerlei lichamelijk en geestelijke klachten.

De meeste genoemde voordelen* zijn:

#1 Kan helpen stress te verminderen*

#2 Biedt ondersteuning aan het hart en bloedvaten

#3 Kan helpen in het geval van slapeloosheid*

#4 Is goed voor de gemoedstoestand*

#5 Kan het energieniveau stimuleren*

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

Wanneer kan je ashwagandha het best innemen?

Er ontstaat wel eens onduidelijkheid over wanneer je ashwagandha het best kan nemen, ‘s ochtends of ‘s avonds voor je naar bed gaat? Die onzekerheid komt ook voort uit het feit dat sommige mensen supplementen als ashwagandha vergelijken met klassieke medicijnen. En dit soort vergelijkingen kan niet anders dan ons op het verkeerde been zetten. Ze zijn qua werking namelijk compleet verschillend. Zo heb je, in tegenstelling tot gewone medicijnen die eerder op de symptomen werken, bij de inname van ashwagandha geen onmiddellijk effect. Het kan soms meerdere weken duren eer de effecten van ashwagandha voelbaar worden. Daarom maakt het op zich niet zoveel uit wanneer je het precies inneemt.

Wanneer je ashwagandha het best kan innemen hangt dan ook eerder af van de reden waarom je het gebruikt en is het vaak ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hierover lees je hieronder meer:

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

Ashwangandha ‘s ochtends innemen

Als je ashwagandha gebruikt voor het algemene “gezondheidspotentieel”, dan is het raadzaam om het ‘s ochtends in te nemen. Zo kan je een hele dag door genieten van een natuurlijke boost van je energie.

Houd er wel rekening mee dat sommige mensen last van hun maag kunnen krijgen als ze het op een nuchtere maag innemen. Daarom is het vaak beter om het bij je ontbijt in te nemen, een smoothie of met vruchtensap of gewoon in capsulevorm.

ashwagandha capsules

Ashwagandha ‘s avonds innemen

Als je voor ashwagandha kiest voor ondersteuning bij het slapen, kan je het beter ‘s avonds innemen. Niets beters om te ontspannen dan met een kopje amandel- of havermelk met wat cacao en een portie ashwagandha erbij.

Als je ‘s avonds ashwagandha neemt voor je naar bed gaat, kan het lichaam ‘s nachts optimaal herstellen en kunje ‘s morgens weer uitgerust en fit aan een nieuwe dag beginnen.

Conclusie: Wanneer ashwagandha innemen

Ashwagandha kan dus om het even wanneer genomen worden. ’s Ochtends, ‘s avonds, of om het even welk moment tussenin, het maakt in wezen weinig verschil uit. Kies daarom op basis van je persoonlijke voorkeur een moment waarop je het consistent op hetzelfde tijdstip kan blijven gebruiken. Zo heeft je lichaam het meeste baat bij alle voordelen die deze krachtige plant te bieden heeft.

Lees ook over de ´beste Ashwagandha´ en ´hoe lang kun je ashwagandha gebruiken?¨.

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

 

**************************************************

Als je meer wil weten over adaptogenen, lees dan zeker het blogartikel over Onze Top 10 adaptogenen – Wat zijn ze en hoe werken ze? – Of ontdek nog tien andere krachtige kruiden uit de Ayurvedische geneeskunde, zoals Shilajit.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen