wanneer ashwagandha innemen

Ashwagandha is een Ayurvedisch kruid dat over de hele wereld vele fervente gebruikers heeft. Maar wegens de erg brede werking van ashwagandha, roept het gebruik van dit supplement vaak veel vragen op. Vooral dan over de vraag wanneer ashwagandha in te nemen, heerst soms onnodig twijfel. Daarom gaan we in deze blog dieper in op de vraag wanneer je dit krachtige supplement het best kan innemen.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een plant met een rijke traditie als gezondheidsbevorderend middel. Het is een populair supplement dat geschikt is voor allerlei aandoeningen en klachten.

Meer bepaald kan ashwagandha helpen

  • de hersenfuncties te stimuleren
  • bij de bestrijding van ontstekingen
  • het atletisch vermogen te verbeteren
  • de symptomen van bepaalde geestelijke aandoeningen te verminderen
  • de productie van testosteron en de vruchtbaarheid bij mannen te verhogen
  • de waarden van de bloedsuikerspiegel te doen dalen

Maar meer dan wat ook staat ashwagandha bekend als een adaptogeen. Dat betekent dat het ons lichaam helpt de stressrespons beter te reguleren. Daardoor kunnen we beter met stress omgaan. Dit heeft als concreet gevolg dat je ashwagandha ook effectief kan gebruiken om beter te slapen.

beter slapen

Wanneer kan je ashwagandha het best innemen?

Precies daardoor ontstaat er wel eens onduidelijkheid over wanneer je het best kan nemen, ‘s ochtends of ‘s avonds voor je naar bed gaat. Die onzekerheid komt ook voort uit het feit dat sommige mensen supplementen als ashwagandha vergelijken met klassieke medicijnen.

En dit soort vergelijkingen kan niet anders dan ons op het verkeerde been zetten. Ze zijn van werking namelijk compleet verschillend. Zo heb je in tegenstelling tot gewone medicijnen die eerder op de symptomen werken, geen onmiddellijk effect. Het kan soms meerdere weken duren eer de effecten echt voelbaar worden. Daarom maakt het op zich niet zoveel uit wanneer je het precies inneemt.

Wanneer je ashwagandha het best kan innemen hangt dan ook eerder af van de reden waarom je het gebruikt en is vaak ook een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

-23%
9,9527,50

Ashwangandha ‘s ochtends innemen

Als je ashwagandha gebruikt voor het algemene gezondheidspotentieel, dan is het raadzaam om het ‘s ochtends in te nemen. Zo kan je een hele dag door genieten van een natuurlijke boost in je energie zonder je hart te belasten zoals dat bij cafeïne het geval is.

Houd er wel rekening mee dat sommige mensen last van hun maag kunnen krijgen als ze het op een nuchtere maag innemen. Daarom is het vaak beter om het bij je ontbijt in te nemen, een smoothie of met vruchtensap of gewoon in capsulevorm.

ashwagandha capsules

Ashwagandha ‘s avonds innemen

Als je voor ashwagandha kiest om beter te kunnen slapen, kan je het beter ‘s avonds innemen. Niets beters om te ontspannen dan een kopje amandel- of havermelk met wat cacao en een portie ashwagandha erbij;

Als je ‘s avonds ashwagandha neemt voor je naar bed gaat, geef je je lichaam wat het nodig heeft. Zo kan het ‘s nachts optimaal herstellen en kan je ‘s morgens weer uitgerust en fit aan een nieuwe dag beginnen.

Ook voor mensen die wel eens last hebben van hun maag, is het beter ashwagandha ‘s avonds te nemen, zeker als je het op een nuchtere maag doet.

Conclusie: Wanneer ashwagandha innemen

Ashwagandha kan dus om het even wanneer genomen worden. ’s Ochtends, ‘s avonds, of om het even welk moment tussenin, het maakt in wezen weinig verschil uit. Kies daarom op basis van je persoonlijke voorkeur een moment waarop je het consistent op hetzelfde tijdstip kan blijven gebruiken. Zo heeft je lichaam het meeste baat bij alle voordelen die deze krachtige plant te bieden heeft.

Ashwagandha kopen? <Klik hier!

-23%
9,9527,50

 

**************************************************

Als je meer wil weten over adaptogenen, lees dan zeker het blogartikel over Onze Top 10 adaptogenen – Wat zijn ze en hoe werken ze? – Of ontdek nog tien andere krachtige kruiden uit de Ayurvedische geneeskunde, zoals Shilajit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.