Rhodiola en angst

Stress is een veelvoorkomende kwaal waarmee naar schatting 1 tot 3 miljoen Nederlanders te maken heeft. Rhodiola Rosea is een kruid wat ondersteuning kan bieden bij momenten van stress. Het helpt daardoor je lichaam en geest aan te passen aan veranderingen in de omgeving.

Rhodiola is daarom uit het ultieme kruid wat kan helpen helpen bij stress en spannende situaties, denk bijvoorbeeld aan een examen. We gaan verder in op de werking van dit bijzondere bergplantje:

Wat is Rhodiola?

Rhodiola Rosea is een fascinerend kruid. Het kan zelfs in de meest onherbergzame streken op aarde perfect gedijen. Het is vooral de wortel die enorm rijk is aan voedingsstoffen. Hij bevat maar liefst 140 actieve ingrediënten.

Het kruid heeft in Rusland en Scandinavië een rijke traditie als een natuurlijk hulpmiddel bij allerlei kwalen. Van alle mogelijke voordelen die Rhodiola te bieden heeft, spreekt de ondersteuning bij stress en vermoeidheid misschien wel het meest tot de verbeelding.

Rhodiola kopen? <Kijk hier!

Rhodiola en Stress, helpt het echt?

Rhodiola bevat de werkende stoffen rosavinen (fenylpropanoïden) en salidroside (fenylglycoside). Laatstgenoemde zorgt ervoor dat we ons lekker in ons vel voelen. Je wordt er blijer van.

De wortels van de plant bevatten flavonoïden, fytosterolen, organische zuren, vetten, fenolen, glycosiden en sporen van etherische oliën. Stoffen die zou helpen het energie niveau te verhogen, een betere weerstand op te bouwen en mentaal sterker in je schoenen te staan.

Toegegeven, er zijn wel niet zo erg veel wetenschappelijke studies over de werking van Rhodiola op dit vlak. De voorlopige resultaten zijn evenwel bemoedigend. En op een relatief korte tijd, na 10 tot 12 weken, worden de effecten al zichtbaar.

 

Werking van Rhodiola op een rij*

– Ondersteunt het serotonine en dopaminegehalte in je lichaam*
– Ondersteunt de gemoedstoestand*
– Verlicht mentale druk*
– Is goed als je gevoelens van stress ervaart*

Rhodiola en stress*

In onze huidige samenleving hebben we het allemaal drukker dan ooit. We zijn lid van de sportclub, werken hard en volgen in de avonduren nog een cursus. Best een opwindend leven, maar dit kan ook leiden tot een overweldigd of bezorgd gevoel. We voelen de druk van alle kanten, wat een bepaalde vorm van stress oproept.

Iedereen ervaart wel eens een stress-moment, dat is ook niet erg of gevaarlijk. Sterker nog, je hebt af en toe stress nodig om je te focussen, het maakt dingen doen mogelijk en het zorgt ervoor dat je een stapje harder kan lopen. Echter het langdurig blootstaan aan stress of onvoldoende afwisseling met ontspanning heeft negatieve gevolgen voor je lichaam en geest.

Door stress voel jij je niet lekker in je vel. Je moet je van tijd tot tijd ook ontspannen. Rhodiola kan helpen om je stress hormonen te stabiliseren.

Rhodiola en de gemoedstoestand*

In Rodolia zit de stof rosiridine, welke werkt als een krachtige remmer van MAO-enzym. Dit enzym zorgt ervoor dat gelukshormonen in je lichaam worden afgebroken, zoals serotonine en dopamine. Een tekort aan deze gelukshormonen geeft klachten als besluiteloosheid, uitgeput, kort lontje, stress, depressie, migraine en slapeloosheid. Rosiridine remt dus eigenlijk de afbraak van je gelukshormonen,

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Wil je meer weten over dit kruid, lees dan ook hoe het je kan helpen je beter met de effecten van stress om te gaan. Er is nog een ander superfood dat een belangrijke invloed uitoefent op één van onze gelukshormonen, met name Mucuna Puriens, ontdek hier alles over de werking en de belangrijkste voordelen van Mucuna Puriens. Mucuna Pruriens kopen? <Klik hier!

Een ander sterk adaptogeen is Ashwagandha.

Wil je meer weten over Lion´s Mane Paddenstoel, lees dan hier!

Rhodiola Kopen? <Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen