In onze drukke levensstijl is vermoeidheid een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van hebben. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen beschikbaar die kunnen helpen bij het verhogen van je energieniveau zonder afhankelijk te zijn van stimulerende middelen of cafeïne. In dit artikel gaan we dieper in op verschillende superfood supplementen die bekend staan om hun vermogen om energie te boosten. We zullen ons concentreren op Ashwagandha, Guarana, Ginseng, Maca, Mucuna, Rhodiola, Matcha en Chlorella, en hun voordelen en ondersteunende onderzoeksresultaten bespreken.

Ashwagandha

Ashwagandha, ook wel bekend als de “Indiase ginseng”, is een adaptogeen kruid dat al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt. Het staat bekend om zijn vermogen om stress te verminderen en de energieniveaus te verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat Ashwagandha de stresshormonen kan reguleren, de vermoeidheid kan verminderen en de fysieke prestaties kan verbeteren. Het wordt vaak gebruikt om het algemene welzijn te ondersteunen en vermoeidheid te bestrijden. Lees hier meer over Ashwagandha.

Ashwagandha kopen < doe je hier!

  • Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian Journal of Psychological Medicine, 34(3), 255–262.

 

Ashwagandha KSM-66 (Kenzi) 60 capsules

Guarana

Guarana is een plant die van nature voorkomt in het Amazonegebied en staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen. Het bevat een natuurlijke bron van cafeïne en andere stoffen, zoals theobromine en theofylline, die helpen bij het verhogen van de alertheid en het energieniveau. Onderzoek heeft aangetoond dat guarana kan helpen bij het verminderen van mentale vermoeidheid, het verbeteren van de cognitieve functies en het stimuleren van de fysieke prestaties. Lees hier meer over Guarana.

  • Kennedy, D. O., Haskell, C. F., Wesnes, K. A., & Scholey, A. B. (2004). Improved cognitive performance in human volunteers following administration of guarana (Paullinia cupana) extract: comparison and interaction with Panax ginseng. Pharmacology Biochemistry and Behavior, 79(3), 401–411.

Ginseng

Ginseng is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt vaak gebruikt om vermoeidheid te verminderen, de concentratie te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ginseng kan helpen bij het verminderen van mentale vermoeidheid, het verbeteren van de alertheid en het ondersteunen van de fysieke prestaties. Lees hier meer over Ginseng.

Ginseng kopen < doe je hier!

  • Reay, J. L., Kennedy, D. O., & Scholey, A. B. (2005). Effects of Panax ginseng, consumed with and without glucose, on blood glucose levels and cognitive performance during sustained ‘mentally demanding’ tasks. Journal of Psychopharmacology, 19(4), 357–365.

Maca

Maca is een wortelgewas dat van nature voorkomt in de Andes-regio van Peru. Het staat bekend om zijn energiebevorderende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om het uithoudingsvermogen en de vitaliteit te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat maca kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het verbeteren van de sportprestaties en het ondersteunen van het hormonale evenwicht. Lees hier meer over Maca.

Maca kopen < doe je hier!

  • Brooks, N. A., Wilcox, G., Walker, K. Z., Ashton, J. F., Cox, M. B., & Stojanovska, L. (2008). Beneficial effects of Lepidium meyenii (Maca) on psychological symptoms and measures of sexual dysfunction in postmenopausal women are not related to estrogen or androgen content. Menopause, 15(6), 1157–1162.

Mucuna

Mucuna, ook bekend als fluweelboon, is een peulvrucht die van nature voorkomt in tropische regio’s. Het bevat een natuurlijke bron van levodopa, een voorloper van dopamine. Mucuna wordt vaak gebruikt om het energieniveau te verhogen, de stemming te verbeteren en het algemene welzijn te ondersteunen. Onderzoeken hebben aangetoond dat mucuna kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het verhogen van de alertheid en het bevorderen van een positieve stemming. Lees hier meer over Mucuna Pruriens.

Mucuna Pruriens kopen < doe je hier!

  • Lieu, C. A., Venkiteswaran, K., & Gilmour, T. P. (2010). Mucuna pruriens in Parkinson’s disease: A double-blind clinical and pharmacological study. Journal of Ethnopharmacology, 115(2), 218–222.

Rhodiola

Rhodiola, ook wel bekend als rozenwortel, is een adaptogeen kruid dat voornamelijk groeit in koude bergachtige regio’s. Het wordt gebruikt om het energieniveau te verhogen, stress te verminderen en de mentale prestaties te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat rhodiola kan helpen bij het verminderen van mentale vermoeidheid, het verbeteren van de concentratie en het ondersteunen van het algehele welzijn. Lees hier meer over Rhodiola Rosea.

Rhodiola kopen < doe je hier!

  • Olsson, E. M., von Schéele, B., & Panossian, A. G. (2009). A randomised, double-blind, placebo-controlled, parallel-group study of the standardised extract shr-5 of the roots of Rhodiola rosea in the treatment of subjects with stress-related fatigue. Planta Medica, 75(2), 105–112.

Matcha

Matcha is een fijngemalen groene thee en staat bekend om zijn opwekkende en kalmerende effecten. Het bevat cafeïne en de aminozuur L-theanine, die samen zorgen voor een gecontroleerde afgifte van energie zonder de bijwerkingen van nervositeit of een energiedip. Matcha kan helpen bij het verbeteren van de mentale alertheid, het verhogen van het energieniveau en het bevorderen van een gevoel van ontspanning. Lees hier meer over Matcha.

 

  • Dietz, C., Dekker, M., & Piqueras-Fiszman, B. (2017). An intervention study on the effect of matcha tea, in drink and snack bar formats, on mood and cognitive performance. Food Research International, 99(Pt 1), 72–83.

Chlorella

Chlorella is een groene zoetwateralg die boordevol voedingsstoffen zit, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en chlorofyl. Het wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement om het energieniveau te verhogen, vermoeidheid te verminderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Onderzoeken hebben aangetoond dat chlorella kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het ondersteunen van de levergezondheid en het bevorderen van de ontgifting. Lees hier meer over Chlorella.

  • Panahi, Y., Darvishi, B., Jowzi, N., Beiraghdar, F., Sahebkar, A., & Johnston, T. P. (2018). Chlorella vulgaris: A Multifunctional Dietary Supplement with Diverse Medicinal Properties. Current Pharmaceutical Design, 24(40), 4718–4727.

Chlorella kopen < doe je hier!

Conclusie over Superfoods voor meer energie

Als je op zoek bent naar natuurlijke manieren om je energieniveau te boosten, kunnen superfood supplementen een effectieve oplossing bieden. Ashwagandha, Guarana, Ginseng, Maca, Mucuna, Rhodiola, Matcha en Chlorella zijn allemaal bekende supplementen die kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde energiebalans. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, is er ondersteunend onderzoek dat wijst op de energiebevorderende eigenschappen van deze superfood supplementen. Raadpleeg altijd een gezondheidsprofessional voordat je nieuwe supplementen gaat gebruiken, vooral als je al gezondheidsproblemen of medicijnen hebt. Vergeet niet dat een gezonde levensstijl met evenwichtige voeding, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging ook essentieel is voor het behouden van een optimaal energieniveau.

Superfood voor meer energie kopen <Klik dan hier!

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Ben je benieuwd naar de voordelen van Shilajit? Klik dan hier!

Interesse in wat een cacao ceremonie is? <Klik dan hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen