Shilajit, een krachtig en eeuwenoud product dat wordt geoogst uit de Himalaya-bergen, wordt in de Ayurvedische geneeskunde erkend om zijn opmerkelijke gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van fysieke prestaties, het verhogen van energieniveaus en het bevorderen van algemeen welzijn. Dankzij de rijke inhoud van meer dan 85 spoorelementen, samen met fulvinezuur, is Shilajit een krachtig superfood dat de cardiopulmonale functie, cellulaire gezondheid en algemeen welzijn ondersteunt. Dit maakt Shilajit een uitstekende toevoeging aan de dagelijkse routine voor het optimaliseren van gezondheid.

Lees hier meer over de werking van Shilajit.

Onderzoek heeft aangetoond dat Shilajit verschillende biologische effecten heeft, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om leren en geheugen te verbeteren. Een studie benadrukte het potentieel in het verminderen van bloedglucosespiegels, wat wijst op de gunstige impact op het glucosemetabolisme. Verder is gevonden dat Shilajit de spermakwaliteit bij mannen aanzienlijk verbetert, wat de rol in het ondersteunen van de reproductieve gezondheid onderstreept. Deze bevindingen benadrukken het diverse therapeutische potentieel van Shilajit en het vermogen om positief te interageren met verschillende lichaamssystemen (Examine.com).

Een bijzonder spannend aspect van Shilajit is de synergie met CoQ10, een belangrijke voedingsstof betrokken bij de energieproductie binnen cellen. De combinatie van Shilajit en CoQ10 is bijzonder gunstig voor de mitochondriale gezondheid. Mitochondriën, de energiecentrales van cellen, zijn cruciaal voor het handhaven van de energiebehoeften van de organen en weefsels van het lichaam. De functie van mitochondriën neigt echter af te nemen met de leeftijd, wat leidt tot verschillende degeneratieve ziekten. Shilajit bevat verbindingen die de stroom van elektronen binnen de mitochondriale elektronentransportketen vergemakkelijken, waardoor mitochondriale schade wordt verminderd en de ATP-productie wordt verhoogd. Deze combinatie helpt niet alleen om het hart en de hersenen te beschermen tegen leeftijdsgebonden energieverlies, maar toont ook potentieel in het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Lees meer over waar je Shilajit goed mee kunt combineren, zoals met ashwagandha.

Het opnemen van Shilajit in je dieet, vooral in combinatie met andere superfoods of supplementen zoals CoQ10, zou de opname en effectiviteit van deze voedingsstoffen aanzienlijk kunnen verhogen, wat bijdraagt aan verbeterde gezondheidsresultaten en welzijn. De unieke eigenschappen van Shilajit, waaronder de rijke inhoud van fulvinezuur, maken het een waardevol onderdeel van een holistische gezondheidsstrategie, in staat om de absorptie en het gebruik van verschillende voedingsstoffen en superfoods door het lichaam te verhogen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verder verkennen van de voordelen van Shilajit, inclusief het potentieel om de effecten van andere superfoods te verbeteren door verbeterde voedingsopname, bieden de gedetailleerde onderzoeken en productinformatie beschikbaar op Examine.com waardevolle inzichten en begeleiding.

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

Shilajit kopen? Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *