Shilajit voor Mannen: Bewezen Voordelen en Ondersteunende Studies

Shilajit, een natuurlijke harsachtige substantie die voornamelijk wordt aangetroffen in bergachtige regio’s zoals de Himalaya, Altaj en Kaukasus, heeft de aandacht getrokken vanwege de mogelijke voordelen voor de gezondheid van mannen. In deze blogpost zullen we ons richten op de bewezen voordelen van Shilajit voor mannen en de wetenschappelijke studies die deze effecten ondersteunen.

Wat is Shilajit?

Voordat we ingaan op de voordelen, laten we kort begrijpen wat Shilajit is. Shilajit ontstaat door de ontbinding van plantaardig materiaal over duizenden jaren en staat bekend om zijn rijke mineraleninhoud, fulvinezuur en andere bioactieve stoffen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam kan helpen zich aan te passen aan stress en verschillende omgevingsfactoren.

Lees hier meer over ´Wat is Shilajit´.

Bewezen Voordelen van Shilajit voor Mannen:

1. Stimulatie van Testosteronproductie: Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon en speelt een cruciale rol in de gezondheid van mannen. Verschillende studies hebben aangetoond dat Shilajit de productie van testosteron in de testikels kan stimuleren. Een onderzoek in het “Journal of Ethnopharmacology” uit 2006 bij mannelijke ratten toonde aan dat Shilajit significante verhogingen van de testosteronspiegel veroorzaakte.

2. Verhoogde Spermaconcentratie en Motiliteit: Shilajit kan de concentratie en motiliteit (beweeglijkheid) van sperma verbeteren, wat gunstig is voor de vruchtbaarheid. Onderzoek bij mensen heeft aangetoond dat Shilajit-supplementen de spermakwaliteit kunnen verbeteren.

3. Verbeterde Seksuele Functie: Shilajit wordt vaak geassocieerd met verbeteringen in seksuele functie. Een klinische studie in het “Journal of Andrologia” uit 2016 toonde aan dat Shilajit-supplementen bij gezonde mannen leidden tot een significante toename van het libido en een verbeterde erectiele functie na 90 dagen gebruik. Lees hier meer over andere Superfoods voor natuurlijke libido stimulatie,  zoals Horny Goat Weed.

4. Antioxidante Eigenschappen: Shilajit bevat antioxidanten die schadelijke vrije radicalen kunnen neutraliseren. Dit kan bijdragen aan een gezonde testosteronproductie en celgezondheid.

5. Verhoogde Spiermassa en Kracht: Hoewel er meer onderzoek nodig is, suggereren sommige studies dat Shilajit kan bijdragen aan een toename van spiermassa en kracht, mogelijk gerelateerd aan de verhoogde testosteronspiegel.

Daarnaast gebruikt mijn man, een ex-special forces officier ook heilig elke dag Shilajit en geeft aan dat het hem ook op bovenstaande punten en nog meer heel goed doet. Hij en ik hebben allebei ook het idee dat Shilajit werkt als een ´Booster´, die kracht geeft aan alle andere superfoods en supplementen. Er wordt dan ook afgeraden om Shilajit te gebruiken met stoffen die minder goed voor je zijn (zoals alcohol) 😉

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Ondersteunende Studies voor Shilajit

1. *Klinische studie bij mannen*: Een klinische studie gepubliceerd in het “Journal of Andrologia” in 2016 onderzocht de effecten van Shilajit-supplementen bij gezonde mannen. De resultaten toonden aan dat Shilajit na 90 dagen gebruik leidde tot een significante stijging van het libido, een verbeterde erectiele functie en een betere spermakwaliteit.

2. *Onderzoek naar spermakwaliteit*: Verschillende studies hebben de impact van Shilajit op spermakwaliteit onderzocht. In een onderzoek gepubliceerd in “Andrologia” in 2010 werd aangetoond dat Shilajit de concentratie en motiliteit van sperma aanzienlijk verbeterde.

3. *In-vitro onderzoek*: In een in-vitro studie gepubliceerd in het “Journal of Ethnopharmacology” in 2017 werd aangetoond dat Shilajit de testosteronproductie in menselijke zaadcellen stimuleerde.

Hoe Shilajit te Gebruiken voor Mannen

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Shilajit om de gezondheid van mannen te bevorderen, is het belangrijk om een hoogwaardig supplement te kiezen dat afkomstig is van een betrouwbare bron. Shilajit is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals poeder, capsules en hars. De aanbevolen dosering kan variëren, dus volg de instructies op het productetiket of raadpleeg een gezondheidsspecialist voor advies.

Lees ook meer over ´hoe smaakt shilajit´ en of ´shilajit goed is voor je cholestorol´ 

Shilajit heeft bewezen voordelen voor de gezondheid van mannen, met name op het gebied van testosteronproductie, spermakwaliteit, seksuele functie en mogelijke voordelen voor spiermassa en kracht. Hoewel meer onderzoek nodig is om de exacte mechanismen te begrijpen, bieden de bestaande studies veelbelovende inzichten in de voordelen van Shilajit voor mannen. Het is echter altijd raadzaam om met een gezondheidsspecialist te overleggen voordat je nieuwe supplementen aan je dieet toevoegt, vooral als je bestaande medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.

Shilajit kopen? Klik hier!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen