Appelciderazijn (Appleazijn) is een soort azijn gemaakt van gefermenteerd appelsap. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn gezondheidsvoordelen en culinaire veelzijdigheid, maar ook voor reiniging en andere doeleinden. Het meest opvallende voordeel van appelciderazijn is dat het de spijsvertering kan bevorderen en de bloedsuikerspiegel kan reguleren. Studies hebben aangetoond dat het het risico op type 2 diabetes, hartkwalen en obesitas kan verlagen.

Appelciderazijn is ook rijk aan vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer. Het bevat natuurlijke zuren zoals azijnzuur en citroenzuur die kunnen helpen schadelijke bacteriën in je spijsverteringsstelsel te doden. Appelciderazijn heeft ook antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Appelciderazijn kan worden gebruikt als specerij of worden toegevoegd aan salades, dressings, sauzen en marinades. Het kan ook worden ingenomen als supplement in de vorm van capsules of vloeibaar extract. Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen bijwerkingen kunnen ondervinden van appelciderazijn, zoals huidirritatie of maagklachten.

Hoe werkt appel cider azijn?

Aangenomen wordt dat de natuurlijke zuren in appelciderazijn helpen om voedsel af te breken, waardoor gezonde bacteriën in je spijsverteringsstelsel kunnen gedijen. Deze gezonde bacteriën helpen vervolgens de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen uit voedsel te verbeteren. Bovendien is aangetoond dat het azijnzuur in appelciderazijn de bloedsuikerspiegel na een maaltijd verlaagt.

In het algemeen, appelcider azijn is een geweldige aanvulling op uw dieet. Regelmatige consumptie kan de spijsvertering verbeteren en uw algehele gezondheid bevorderen.

Wat zijn de voordelen van appel cider azijn?

Appelciderazijn is een populair natuurlijk middel met vele voordelen voor de gezondheid. Het wordt al eeuwenlang gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden en zelfs infecties te bestrijden. Tegenwoordig wordt het steeds populairder nu meer mensen zich bewust worden van de potentiële voordelen. Van het toevoegen van smaak aan saladedressings tot het bevorderen van gewicht verlies is appelciderazijn een geweldige aanvulling op uw dieet. Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw algehele gezondheid te verbeteren, overweeg dan om dit eeuwenoude middel in uw routine op te nemen.

Wat is de beste appel cider azijn?

Als je op zoek bent naar de beste appelciderazijn, zoek dan naar merken met het label “rauw” of “ongefilterd” Dit soort azijn bevat gezonde enzymen en probiotica die de spijsvertering kunnen bevorderen. Zorg er bovendien voor dat je, indien mogelijk, zoekt naar biologische en non-GMO merken. Zorg er tenslotte voor dat je een merk koopt dat niet gepasteuriseerd is, omdat dit proces nuttige enzymen kan vernietigen. Appel Cider Azijn van Bragg geldt eigenlijk als de gouden standaard voor de beste Apple Cider Vinagar.

Wat is de beste dosering voor appel cider azijn?

De beste dosering appelciderazijn hangt af van uw individuele behoeften. In het algemeen wordt aanbevolen te beginnen met 1 theelepel (5 mL) per dag en de dosis geleidelijk te verhogen tot 2 eetlepels (30 mL). Als u appelciderazijn gebruikt als supplement, volg dan de aanwijzingen op de verpakking voor de aanbevolen dosering. Zorg ervoor dat u de azijn verdunt met water of een andere vloeistof voordat u het consumeert, omdat het zeer zuur is en het glazuur van uw tanden kan aantasten.

Wanneer kun je appel azijn beste innemen?

Over het algemeen wordt aanbevolen appelciderazijn in te nemen voor de maaltijd of bij een tussendoortje. Dit bevordert de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen uit het voedsel. Indien nodig kan het echter ook tussen de maaltijden door worden ingenomen. Het wordt vaak ingenomen op de nuchtere maag.

 

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Meer lezen over het bevorderen van je gezondheid? Kijk dan ook eens bij Chlorella, Spirulina, Lions Mane en Shilajit.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen