Lucuma
Lucuma fruit

Als je wilt afvallen of een goede bloedsuikerspiegel wilt behouden kan het soms een uitdaging zijn om natuurlijk zoetstoffen te vinden die weinig tot geen slechte suikers bevatten. Desalniettemin is er een volledig natuurlijke zoetstof die weinig suiker bevat en al duizenden jaren wordt geconsumeerd door de inheemse volkeren van Peru. De naam van deze suikervervanger is Lucuma en wordt gemaakt van de vruchten die aan de subtropische lucuma bomen groeien. 

Is lucuma poeder goed als suikervervanger? We geven je uitgebreid antwoord op deze prangende vraag.

Wat is lucuma?

Lucuma poeder wordt gewonnen uit de vruchten van de lucuma boom, ook wel Pouteria lucuma genoemd. Dit is een subtropische plant die voornamelijk groeit in de valleien van het Andesgebergte in Peru en Chili. Het vruchtvlees van de vrucht is vrij poederig en droog. Qua structuur heeft het een beetje weg van een hardgekookt ei. Daarom wordt deze vrucht in het Engels vaak ‘egg fruit’ genoemd. 

Omdat lucuma fruit echter smaakt naar een kruising tussen zoete aardappel en ahornsiroop, wordt het al duizenden jaren door de inheemse bevolking geconsumeerd. Dit blijkt ook de talrijke afbeeldingen van lucuma fruit op aardewerk die tijdens opgravingen zijn ontdekt. Zowel vers als gedroogd lucuma poeder is nog altijd erg populair in Midden en Zuid Amerika. De vrucht wordt ook wel “het goud van de Inca’s” genoemd. 

Lucuma vrucht kan je rauw eten, maar wordt veelvuldig gebruikt als gezonde smaakmaker in ingrediënt als jam, snoep, deserts, gebakjes, koeken, en ook om siroop mee te maken. Dit zijn allemaal zeer zoete gerechten, dus lucuma poeder is wat dat betreft echt een goede suikervervanger. We zeggen goede suikervervanger, want lucuma heeft namelijk ook veel gezonde voordelen en behoort daarom ook tot de Superfoods.

-13%
6,9532,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Lucuma Poeder Biologisch

11,95

Voordelen van lucuma poeder*

Waarom is lucuma poeder een gezonde suikervervanger? Dit komt omdat superfood lucuma een volledig natuurlijk product is met zeer hoge voedingswaarden. We benoemen de belangrijkste vitaminen en mineralen en de daarbij behorende gezondheidsvoordelen:

Caroteen – vitamine A*

Lucuma poeder bevat Bèta-caroteen, wat beter bekend staat als pro-vitamine A. Caroteen is een stof die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A en helpt je een goede weerstand op te bouwen. Tevens ondersteunt Bèta-caroteen het gezichtsvermogen, de botten, tanden en de groei. 

Thiamine – vitamine B1*

Thiamine of vitamine B1 is onmisbaar voor de energievoorziening. Vitamine heb je dan ook nodig om koolhydraten om te zetten naar energie voor je lichaam. Alsmede voor een goede werking van de hartspier, het zenuwstelsel en de hersenen. Bij een tekort aan thiamine kunne psychische afwijkingen ontstaan, zoals geheugenverlies, depressie en concentratie problemen. 

Riboflavine – vitamine B2*

Riboflavine, ook bekend als vitamine B2, is net als vitamine B1 onmisbaar voor de energievoorziening van ons lichaam. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het vrijmaken van energie voor je lichaam uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Het ondersteunt een gezonde stofwisseling, helpt bij de opname van specifieke vitamines zoals vitamine B6 en foliumzuur. 

Niacine – vitamine B3* 

De laatste soort vitamine B in lucuma is B3, ook wel Niacine genoemd en is een wateroplosbare vitamine. Ons lichaam heeft B3 nodig voor de energie voorziening en speelt verder een belangrijke rol bij de aanmaak van vetzuren in ons lichaam. 

Ascorbinezuur – vitamine C*

Vitamine C of Ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Al in de 16e eeuw wisten zeelieden dat citrusvruchten en verse groente scheurbuik kon voorkomen. Pas veel later werd bekend dat deze ziekte verband hield met een ernstig tekort aan vitamine C. Ascorbinezuur beschermt daarnaast je lichaamscellen tegen schade. Verder heeft je lichaam vitamine C nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand.

Meer weten over een natuurlijke bron van Vitamine C? Kijk dan ook eens bij Camu Camu.

Calcium – kalk*

Calcium is van belang voor de opbouw en het onderhoud van gezonden botten, tanden, haar en nagels. Als je voldoende calcium binnenkrijgt, heb je op latere leeftijd minder kans op botontkalking of osteoporose. Verder heb je kalk nodig voor een goede werking van zenuwen, spieren, bloedstolling en voor het transport van mineralen in de lichaamscellen.  

Fosfor – fosfaat*

Fosfor of fosfaat is een mineraal welke de calcium opname in het lichaam verbetert. Daarnaast versnelt het spierherstel en bevordert het de gezondheid van onze nieren. Te weinig fosfor kan leiden tot pijn in spieren en botten, gebrek aan eetlust en het ontstaan van niersteentjes.

Lage Glycemische Index*

Behalve dat lucuma poeder boordevol nuttige voedingsstoffen zit, heeft het een lage Glycemische Index (GI). GI is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. 

-13%
6,9532,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Lucuma Poeder Biologisch

11,95

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Hoe kan je de voedzame suikervervanger toepassen?

Lucuma poeder is een voedzame suikervervanger welke zeer goed oplosbaar is. Daardoor is lucuma poeder ideaal om toe te voegen aan bv. smoothies, desserts en ijs. Daarnaast kan je lucuma poeder ook toevoegen aan rauwe chocolade en gebakjes. Je hebt maar een kleine hoeveelheid lucuma poeder nodig om bijvoorbeeld een heerlijke zoete (!) smoothie te maken. Over het algemeen is 1 theelepel meer dan voldoende om jouw drankje zoeter te maken. 

Andere zoetstoffen om mee af te vallen? Kijk dan ook eens bij Yacon! En Superfoods om mee af te vallen!

Waar lucuma poeder kopen?

Dat lucuma poeder goed voor je kan zijn, heb je kunnen lezen bij de voordelen van deze bijzondere vrucht. Wil je lucuma poeder kopen? Dan kan je terecht bij de online winkel van Spiruella. 

Wij verkopen enkel en alleen hoogwaardige voedingssupplementen. Daarom kan je in de online shop de beste biologische lucuma poeder kopen. Hierbij hoef jij je geen zorgen te maken over de risico’s van eventuele bestrijdingsmiddelen of andere chemische toevoegingen. 

Wil je ook genieten van zoete gerechten en daarnaast je geen zorgen hoeven te maken over de slechte suikers? Voeg voedzame suikervervanger lucuma poeder toe en profiteer van de vele voordelen! Heb je nog vragen over lucuma kopen? Neem gerust een keer contact met ons op. 

KLIK HIER om Lucuma Poeder te kopen.

-13%
6,9532,50

Bessen & Vruchtenpoeder

Lucuma Poeder Biologisch

11,95

 

Lucuma Poeder Biologisch

Meer weten over gezonde voordelen? Kijk dan ook eens bij CBD Olie voordelen  en Spirulina voordelen.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen