products-camu_camu_vrucht.spiruella

Velen onder ons hebben dit waarschijnlijk ooit gehoord in hun kindertijd of zeggen het nu tegen hun eigen kinderen: “Eet wel je fruit op!” of “Eet sinaasappels, ze bevatten vitamine C!” Klinkt dat bekend? Vast wel! Het is overigens ook een uitstekend advies, want Sinaasappels zijn een rijke bron aan vitamine C. Maar wist je dat de sinaasappel niet de krachtigste bron van vitamine C is? Deze is namelijk te vinden in een superfood uit het Amazonegebied! Met veel plezier stel ik je dan ook voor aan de vitamine C bom genaamd camu camu!

Nu hoor ik je denken….Camu wat? Geen zorgen, dit is een reactie die ik vaker krijgen! Als je er dus nog nooit van gehoord hebt, hoef je niet te wanhopen. Toch is het wel de hoogste tijd om kennis te maken met deze bijzondere superfood! In deze blog ga ik je dus ook meenemen in de wereld van Camu Camu! Je ontdekt hier simpelweg alles wat je moet weten over camu camu: wat het is, hoe het werkt, hoe het smaakt, welke voordelen het biedt, hoe je dit superfood het best inneemt en meer! Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Wat is Camu Camu en hoe werkt het?

Camu camu (Myrciaria dubia) is een kleine, struikachtige boom die groeit langs de oevers van de rivieren in het Amazoneregenwoud, voornamelijk in Peru en Brazilië. Deze kleine boom groeit in de moerassige regio’s van het Amazoneregenwoud van Zuid-Amerika en kan tot drie meter hoog worden. De bessen worden meestal in het voorjaar geplukt als ze nog groen zijn. Dan bevatten ze het hoogst mogelijke gehalte aan vitamine C. Ze worden vanuit een kano met de hand geplukt. Wanneer de vruchten zijn geoogst en gedroogd, wordt van het vruchtvlees Camu Camu poeder gemaakt. Het voordeel van poeder is dat het langer houdbaar blijft én je het makkelijk kunt toevoegen aan een smoothie of sapje.

 

De Voedingsstoffen in camu camu

We weten al dat camu camu een powerhouse is van vitamine C. Dit superfood bevat 30 keer zoveel vitamine C per gram als sinaasappels en is, volgens onderzoekers, een van de krachtigste natuurlijke bronnen van vitamine C op de planeet.

Buiten ascorbine zuur is Camu Camu ook rijk aan flavonoïden, zoals anthocyanen, flavanolen, catechinen, delfinidine 3-glucoside, cyanidine 3-glucoside, ellaginezuur, rutine, Alfa-pineen en d-limoneen (verbindingen bekend als terpenen).

De bessen hebben daarnaast ook een verrassend aminozuurprofiel met valine, leucine en serine, die nuttig zijn voor tal van lichaamsfuncties, waaronder ondersteuning van de spieren.

Naast vitamine C, aminozuren en fytochemicaliën bevat camu camu ook kalium en bètacaroteen.

Naar schatting bevat 100 gram camu camu:

  • 0,4 gram eiwit
  • 0,2 gram vet
  • 2145 milligram vitamine C
  • 2,1 milligram mangaan
  • 0,2 milligram koper
  • 0,5 milligram ijzer
  • 12,4 milligram magnesium
  • 7 milligram calcium
  • 83,8 milligram kalium
  • 0,4 milligram zink
-11%
16,9544,50

Top 6 voordelen van vitaminebom camu camu

Camu Camu - vitamines

​​Camu camu dankt vrijwel al haar gezonde voordelen aan haar royale hoeveelheden van vitamine C. Acerola en acai poeder zijn twee superfoods die bekend staan om hun extreem hoge vitamine C gehalte, maar camu camu levert zelfs meer vitamine C dan de twee samen!

Vitamine C speelt een rol bij veel vitale lichaamsfuncties, zoals de productie van aminozuren en neurotransmitters. Hieronder lees je een paar van de vele redenen waarom je deze superfood in je dagelijkse routine zou moeten opnemen!

1. Boost de immuniteit*

2. Goed voor de weerstand*

3. Stimuleert de ijzeropname*

4. Goed voor de cognitieve functies*

5. Goed voor de huid*

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

-11%
16,9544,50

De voordelen van Camu Camu kunnen, zoals je in de bovenstaande voordelen hebt kunnen lezen, groot zijn! Onthoud echter dat wel dat de sleutel tot het verkrijgen van langdurige voordelen van welk voedsel dan ook, altijd ligt in een evenwichtig, gevarieerd en gezond eetpatroon. Zorgt daarnaast dat je je ook altijd houdt aan de  juiste dosering (hierover hieronder meer) meer:

Dosering en potentiële bijwerkingen

De aanbevolen dagelijkse hoeveel Camu Camu poeder is 2 gram per dag (1 theelepel is ongeveer 2 gram). Camu Camupoeder meng je ideaal door water, sappen, yoghurt, smoothies en desserts. Dankzij de zure, fruitige smaak is het ook nog eens een perfecte dorstlesser. 

De mogelijke bijwerkingen van camu camu zijn toe te rekenen aan het hoge vitamine C-gehalte. Slechts 1 theelepel (2 gram) kan bijna 300 mg vitamine C leveren, wat bijna 4 keer meer is dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van deze stof. Hoeveelheden vitamine C tot 2000 mg per dag worden echter voor de meeste mensen als veilig beschouwd. Het consumeren van te grote hoeveelheden vitamine C kan daarentegen leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree en misselijkheid. Deze symptomen verdwijnen meestal als de inname van vitamine C wordt verminderd.

Zolang je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt, is het onwaarschijnlijk dat je te veel vitamine C binnenkrijgt. Het is echter wel verstandig om het etiket te controleren, omdat verschillende merken verschillende hoeveelheden vitamine C kunnen bevatten.

Hoe gebruik je camu camu: poeder of capsule?

camu camu - smoothie

Er zijn vele manieren om van camu camu poeder te genieten. De eenvoudigste weg is om een theelepel biologisch poeder te mengen met een glas water om je spijsvertering ’s ochtends op gang te brengen. Als je weinig tijd hebt of de zurige smaak wilt vermijden, kun je de capsulevorm overwegen.

Camu camu poeder is zeer veelzijdig. Het poeder is gemakkelijk te mengen in yoghurt, melk smoothies, havermout, en zelfs gezichtsmaskers! Voor een gezichtsmasker kun je het poeder heel eenvoudig mengen met wat olijfolie, yoghurt en honing.

Voorbehouden

Vitamine C bevordert de ijzerabsorptie, dus camu camu wordt niet aangeraden voor mensen met aandoeningen met een te veel aan ijzer (bijvoorbeeld hemochromatose). Een teveel aan vitamine C komt echter zelden voor omdat vitamine C oplosbaar is in water en dus niet in je lichaam wordt opgeslagen.

Als je medicijnen gebruikt, is het raadzaam om met je arts te overleggen voordat je een camu camu poeder of supplement neemt. Zo interfereert camu camu onder meer met sommige medicijnen voor chemotherapie.

Ben je zwanger of sta je onder behandeling van een arts, informeer dan altijd eerst bij je specialist alvorens je Camu Camu gaat gebruiken

Allergenen

Biologische Camu Camu van Spiruella.nl is gegarandeerd vrij van: geur-, kleur- en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Het is uiteraard niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Camu Camu.

Camu Camu kopen? Klik dan hier!

-11%
16,9544,50

*********************************************

Meer weten over Superfoods die je kunnen helpen met het verbeteren van je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Lees dan nu ook: Spirulina en Chlorella: Wat is het Verschil en Wat is Beter? of wellicht wil je liever enkele goede tips voor het verbeteren van je nachtrust? Lees dan onze 8 Tips voor Beter Slapen en Goede Nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen