Camu Camu (Myrciaria dubia)  is een bes die gevonden wordt in de Amazone regenwouden van Peru en Brazilië.

De Camu Camu bes heeft een van de hoogst geregistreerde hoeveelheden natuurlijke vitamine C.
Ter indicatie: Sinaasappelen bieden 500-4,000 ppm vitamine C (ascorbinezuur), Acerola heeft 16.000 tot 172.000 ppm vitamine C.
Camu-Camu levert tot 500.000 ppm vitamince C, of ongeveer 2 gram vitamine C per 100 gram fruit.

In vergelijking met sinaasappels levert Camu Camu dertig keer meer vitamine C, tien keer meer ijzer, drie keer meer niacine, twee keer zoveel riboflavine, en 50% meer fosfor.
Camu Camu is ook een belangrijke bron van kalium, 711 mg per kg fruit. Camu camu capsules bestellen?

Buiten ascorbine zuur is Camu Camu ook rijk aan flavonoïden, zoals anthocyanen, flavanolen, catechinen, delfinidine 3-glucoside, cyanidine 3-glucoside, ellaginezuur, rutine, Alfa-pineen en d-limoneen (verbindingen bekend als terpenen).

Meer lezen over Camu Camu en de werking? Kijk dan hier!

Voor een volledige lijst, zie  Etnobotanische databank Dr James Duke’s

Camu Camu poeder zonder toevoegingen kopen?


Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen