Planet Ayurveda

Bij Spiruella ben je aan het juiste adres voor allerlei Ayurvedische kruidenpreparaten. Dat geldt ook voor de 100% natuurlijke en authentieke producten van Planet Ayurveda. Deze naam staat garant voor de hoogste kwaliteit en dat bovendien nog eens aan de beste prijs. Hieronder vind je een handig overzicht van alle producten van Planet Ayurveda uit onze webshop.

De producten van Planet Ayurveda op een rijtje

Brahmi

Brahmi (Bacopa Monnieri) is een plant die je kan inzetten om je geheugen en je concentratievermogen een boost te geven. Verder kan je Brahmi ook gebruiken bij angsten en stress.

Bacopa Monnieri is een adaptogeen kruid. Adaptogenen onderscheiden zich van andere superfoods doordat ze je lichaam kunnen helpen effectief met stressvolle situaties om te gaan. Brahmi helpt je ook de communicatie tussen zenuwcellen te verbeteren. Het verhoogt de niveaus van acetylcholine, serotonine en dopamine, chemische stoffen die de focus en aandacht verhogen.

brahmi - bacopa monnieri

Brahmi bevat verder ook antioxidanten die beschermen tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten voorkomen celschade veroorzaakt door vrije radicalen. Deze zijn onstabiel en zeer reactief. Wanneer ze reageren met andere moleculen, kunnen ze celschade veroorzaken.

Ontdek hier nog meer over de vele kwaliteiten van onze Brahmi capsules, de hoogvlieger uit de Ayurvedische geneeskunde.

Shilajit

Shilajit is een oud Ayurvedisch kruid. Men zegt dat het de vitaliteit van zowel mannen als vrouwen verhoogt en mentale helderheid stimuleert. De alleszeggende bijnaam van dit kruid luidt ‘De vernietiger van zwakheid’. Het is daarnaast ook bijzonder geschikt voor mensen die lijden aan depressie en angst.

Shilajit bevat natuurlijke stoffen die men dibenzopyrone-verbindingen noemt. Deze verbindingen hebben antioxiderende eigenschappen en helpen het immuunsysteem optimaal functioneren.

Voordelen van Shilajit

 

Verder stimuleert het de bloedtoevoer naar het brein en verbetert het de absorptie van voedingsstoffen door het lichaam. Het activeert ook de vetstofwisseling wat kan bijdragen tot het behoud van een gezond gewicht. Tot slot vertoont het ook een positief effect op de urinewegen, het libido en de menstruatiecyclus. Shilajit kopen? Klik hier!

Lees hier alles wat er te weten valt over de kracht en de belangrijkste voordelen van onze Shilajit capsules.

Gotu Kola

Gotu kola is een prachtige plant die oorspronkelijk uit India en Sri Lanka komt. Hij groeit goed in alle klimaatsomstandigheden. Gotu kola is lid van de boterbloemenfamilie (Ranunculaceae) en wordt al heel lang in de Ayurvedische geneeskunde gebruikt.

De plant bevat veel actieve bestanddelen, waaronder flavonoïden, tannines, fenolzuren, saponinen, glycosiden en vluchtige oliën. Men neemt aan dat sommige van deze bestanddelen bijdragen tot de vele gezondheidsvoordelen die het gebruik van deze plant te bieden heeft.

Gotu kola is enorm populair in de huidverzorging omdat het de vorming van nieuw bindweefsel stimuleert. Maar je kan het natuurlijk niet alleen uitwendig maar ook inwendig gebruiken. Zo activeert het o.a. de bloedsomloop en stimuleert het een goede werking van de hersenen. Om die reden gebruikt men het soms voor bij allerlei hersenaandoeningen en depressies.

Ontdek hier meer over wat onze Gotu Kola capsules voor jou kunnen betekenen.

Giloy

Giloy of Guduchi (Tinospora cordifolia) is een inheemse plant uit India en Sri Lanka. Het is een klimplant die in de Ayurveda als goddelijk kruid bekend staat. Hij bevat actieve stoffen als polyfenolen, polysachariden en diterpenen. Deze zouden aan de basis liggen van de vele gezondheidsvoordelen die het gebruik van deze plant met zich meebrengt.

blad giloy

Tinospora Cordifolia heeft de reputatie een zeer geneeskrachtig kruid te zijn. Je kan het o.a. inzetten bij de behandeling van ontstekingen, koorts, artritis, astma, bronchitis, hoesten, verkoudheid, zweren, indigestie, diabetes, hoge cholesterolwaarden, nierstenen en andere aandoeningen.

Giloy is een krachtige antioxidant. Daarom zet men het in het Oosten al sinds mensenheugenis in om de immuniteit te ondersteunen. Het kan daarnaast ook als adaptogeen werken waardoor het ook kan gebruikt worden bij allerlei auto-immuun gerelateerde aandoeningen.

Lees hier meer over onze speciaal geselecteerde Giloy capsules, het ayurvedische levenselixir!

Tribulus

Het laatste in de rij is een supplement op basis van het kruid Tribulus Terrestris. De plant bevat een aantal verschillende stoffen, waaronder flavonoïden, alkaloïden, saponinen, glycosiden, tannines en sterolen. Het zijn vooral de steroïdale saponinen die men als één van de meest actieve bestanddelen beschouwt.

Tribulus kent meerdere toepassingen maar het is vooral populair bij mannen, en dit om meerdere redenen. Ten eerste stimuleert Tribulus het mannelijk uithoudingsvermogen. Daardoor zijn er de laatste jaren steeds meer fervente gebruikers van dit kruid te vinden in de sportwereld. Tribulus helpt bij een natuurlijke spieropbouw maar ook mensen die lijden aan spierzwakte, al dan niet door veroudering, hebben er baat bij.

Verder stimuleert het ook de gezondheid van de mannelijke geslachtsorganen en het libido. Tribulus heeft dan ook een eeuwenlange traditie als ondersteunend middel voor het voortplantingssysteem van mannen. Ontdek in onze webshop nog meer over de voordelen voor man en vrouw van Tribulus terrestris.

Wil je nog meer weten over Libido verhogende superfoods? Lees dan ook onze: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk)

Conclusie:

De producten van Planet Ayurveda worden gemaakt volgens de meest strikte ayurvedische voorschriften. Dat in combinatie met hun gestandaardiseerde formules en certificaten maakt Planet Ayurveda tot een uitstekende keuze als je je algemene gezondheid wil ondersteunen. Daardoor ben je zeker van de beste prijs kwaliteit verhouding als het aankomt op ayurvedsiche producten.

 

**************************************

 

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods! of Ontdek onze Top 11 van Ayurvedische kruiden

Meer interesse in de helende werking van Paddenstoelen? Kijk dan eens bij Lions Mane.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.