Planet Ayurveda

Bij Spiruella ben je aan het juiste adres voor allerlei Ayurvedische kruidenpreparaten. Dat geldt ook voor de 100% natuurlijke en authentieke producten van Planet Ayurveda. Deze naam staat garant voor de hoogste kwaliteit en dat bovendien nog eens aan de beste prijs. Hieronder vind je een handig overzicht van alle producten van Planet Ayurveda uit onze webshop.

De producten van Planet Ayurveda op een rijtje

Brahmi*

Gotu kola of brahmi is een kruipende plant die groeit in vochtige en warme klimaten. De plant is te herkennen aan zijn typische dunne stengels en kleine purperen roze bloemen.  Hij komt van oorsprong voor in India en Sri Lanka maar groeit ook in Zuid-Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika.

brahmi - bacopa monnieri

Belangrijkste voedingsstoffen:

  • Triterpeenzuren waaronder betulinezuur
  • Fytosterolen waaronder stigmasterol, dat de groei van bepaalde kankercellen kan afremmen
  • Flavonoïden, die ook als antioxidant werken
  • Heel wat vitamines, waaronder vitamine A, C, B1 en B2
  • Mineralen zoals calcium, ijzer, chroom, silicium, kalium en zink

Ontdek hier nog meer over de vele kwaliteiten van onze Brahmi capsules, de hoogvlieger uit de Ayurvedische geneeskunde.

Shilajit*

Shilajit is een mineraalrijke organische verbinding die op grote hoogte als kleverige, teerachtige substantie sijpelt tussen krochten van de rotsen in het Himalayagebergte. Het is bijzonder voedselrijk en efficiënt supplement dat vooral veel mineralen en fulvinezuur bevat. Mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om überhaupt goed te laten functioneren.

In de Ayurvedische geneeskunde wordt Shilajit om haar rijke hoeveelheid mineralen en fulvinezuur dan ook al eeuwen gebruikt als alternatief middel tegen allerlei kwalen, maar ook om het libido te verhogen, de weerstand te stimuleren en bij stress.

Ontdek hier alles wat je moet weten over Shilajit: 6 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit Shilajit kopen? <Klik hier!

Voordelen van Shilajit

 

Gotu Kola (Brahmi)*

Gotu kola of brahmi is een kruipende plant die groeit in vochtige en warme klimaten. De plant is te herkennen aan zijn typische dunne stengels en kleine purperen roze bloemen.  Hij komt van oorsprong voor in India en Sri Lanka maar groeit ook in Zuid-Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika.

Men noemt hem ook de Aziatische waternavel of de Centella Asiatica maar men durft hem wel eens verwarren met twee andere planten. Eerst en vooral de kola noot, die in tegenstelling tot gotu kola wel cafeïne bevat en een stimulerend middel is.

In de Ayurvedische geneeskunde zet men de plant al millennia lang in wegens zijn neuroprotectieve en noötropische eigenschappen. Zo zou hij een stimulerend effect hebben op onze hersenen doordat hij de hersencellen beschermt en chemicaliën afscheidt die gelinkt zijn aan een beter leervermogen en geheugen.

Ontdek hier meer over wat onze Gotu Kola capsules voor jou kunnen betekenen.

Neem*

Neem (Azadirachta indica) is een populair middel dat onder andere heel erg nuttig is om muggen en andere insecten weg te houden. Natuurlijk kent deze boom die van nature in tropische gebieden in India groeit ook andere toepassingen.

Zo helpt hij onder meer op de volgende manieren onze gezondheid ondersteunen:

Neem is goed voor het gebit*

– Ondersteunt het spijsverteringsstelsel*

– Ondersteunt de immuniteit*

– Helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren*

Let op: Er is heel wat interesse voor de werking van dit Ayurvedische kruid maar er is nog geen verder sluitend bewijs om de werking ervan op andere vlakken te onderbouwen.

Lees hier meer over de voordelen van de one-stop apotheekboom die Neem (Niem) eigenlijk is.

Schisandra*

voordelen van Schisandra

De schisandra, is afkomstig uit wilde, weelderige en bergachtige gebieden in China. Al meer dan 2000 jaar worden deze lignan-rijke schisandrabessen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze duurzaam geoogste schisandrabessen staan bekend om hun werking, maar ook dat zij de voorouderlijke plantkundige praktijken, rijke ecosystemen en panda’s in stand houden! De schisandra plant wordt ook wel de Magnolia Wijnstok of ‘Vrucht met Vijf Smaken’ genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de 5 verschillende smaken van de bes die overeenkomen met de 5 elementen die centraal staan in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde: Zuur (Hout), Bitter (Vuur), Zoet (Aarde), Zuur (Metaal) en Zout (Water).

De Chinese kruidengeneeskunde schrijft voor dat het bezitten van deze 5 smaken maakt dat het kruid alle vijf yin organen ten goede kan komen: de lever, longen, hart, nieren en milt. Daarnaast zou Schisandra echter ook nog goed zijn voor de energie en het ondersteunen van de spijsvertering en huid.

Meer weten over de voordelen van Schisandra? Lees dan hier verder: Waarom Schisandra? Ontdek de 6 Voordelen en werking van Schisandra

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Schisandra Poeder Biologisch

12,9534,95

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie:

De producten van Planet Ayurveda worden gemaakt volgens de meest strikte Ayurvedische voorschriften. Dat in combinatie met hun gestandaardiseerde formules en certificaten maakt Planet Ayurveda tot een uitstekende keuze als je je algemene gezondheid wil ondersteunen. Daardoor ben je zeker van de beste prijs-kwaliteitverhouding als het aankomt op Ayurvedische producten.

 

**************************************

 

Wil je nog meer weten over de voordelen van Superfoods, lees dan ook:  Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze Lijst met Superfoods! of Ontdek onze Top 14 van Ayurvedische kruiden

Meer interesse in de helende werking van Paddenstoelen? Kijk dan eens bij Lions Mane.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen