arjuna

Er zijn weinig heilige geschriften die zo tot de verbeelding spreken als de Mahabharata, het beroemde epos uit het oude India. Daarin vertolkt Arjuna, een held die geroemd werd om zijn boogschietkunsten, een centrale rol. Maar het wordt pas echt fascinerend als je ontdekt dat er een Ayurvedische middel bestaat dat naar hem vernoemd is.

Net zoals de mythische held doel kon treffen met zijn pijl en boog, kan dit natuurlijke middel ook doeltreffend zijn voor wie zijn gezondheid graag een boost wil geven. Vooral voor ons hart blijkt Arjuna de zo gewenste ondersteuning te leveren.

Arjuna - mythische held

In deze blog ontdek je wat de voordelen van Arjuna zijn, maar ook wat het precies is. Verder kom je aan de weet welke andere voordelen het gebruik ervan met zich meebrengt, hoe je het kan innemen en wat de mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties zijn.

Als je dus het fijne wil weten van dit unieke voedingsmiddel, lees dan verder en ontdek wat Arjuna voor jou kan betekenen.

Wat is Arjuna?

Terminalia arjuna, of kortweg Arjuna of Arjun is een imposante boom die tot wel dertig meter hoog kan worden. We vinden hem vooral terug in India en Sri Lanka waar hij een flinke reputatie heeft opgebouwd wegens zijn indrukwekkende eigenschappen. Vooral de bast wordt in de Ayurveda gezien als de beste ondersteuning voor het hart en het cardiovasculaire systeem, maar het zijn vooral de kegelvormige witte bloemetjes van de boom die in het oog springen. De werkzame stoffen die verantwoordelijk zijn voor de effecten van Arjuna zijn Arjunone en Arjunolone.

De Top-3 voordelen van Arjuna

 

 

Arjuna versterkt het hart

1. Arjuna biedt ondersteuning aan het hart*

2. Ondersteunt een normale leverfunctie*

3. Arjuna kan de spijsvertering ondersteunen*

 

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties

Bijwerkingen zijn heel erg zeldzaam en mild van karakter. Personen die er last van hebben, meldden dat ze te maken kregen met hoofdpijn, misselijkheid, maagontsteking, slapeloosheid en constipatie.

Zoals steeds luidt de aanbeveling om met je arts vooraf te bespreken of het raadzaam is een supplement als Arjuna te gebruiken. Dit geldt in het bijzonder wanneer je aan diabetes lijdt of bloedverdunners neemt. Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, raadt men het gebruik van Arjuna zelfs sterk af. De bijwerkingen zijn immers onvoldoende bekend. Bij twijfel, neem altijd eerst contact op met je arts alvorens je Arjuna gaat gebruiken!

Conclusie:

Arjuna kan om meerdere redenen ondersteuning bieden aan het lichaam. Het Ayurvedisch middel Arjuna zal, zoals dat al millennia het geval is, vooral bekend staan als de ‘held voor het hart’. Wil je hierom, of om één van de andere voordelen*, deze kruid een kans geven? Overweeg dan een product te kiezen uit de lijn van één van de hoogst aangeschreven producenten van Ayurvedische supplementen. Zo ben je gegarandeerd van een supplement van de bovenste plank.

************************************

Als je meer wil weten over een ander populair middelen die ondersteuning biedt aan het lichaam, lees dan ook het blogartikel over Shilajit en de belangrijkste voordelen. Meer weten over nog andere Superfoods? Lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen