Spirulina Hawaii

Spirulina zal voor de meeste liefhebbers van superfoods geen onbekende zijn. Het is  een populair middel dat bijzonder rijk is aan voedingsstoffen. Het zal dus geen verrassing zijn dat men er ook enorm veel spectaculaire gezonde effecten aan toeschrijft. Als je je verder gaat verdiepen in het potentieel van deze plant, kom je vroeg of laat uit bij Spirulina Hawaii.

Dit zou volgens experts een superieure kwaliteit van spirulina zijn met een nog veel krachtigere werking. We onderzoeken voor jou in dit blogartikel wat daar van aan is. Je ontdekt op welke manier het verschilt van klassieke spirulina en waarom het eventueel beter zou zijn.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene alg die behoort tot de categorie van de super greens. Spirulina zijn cynobacteriën die we tot de oudste en meest primitieve levensvormen op aarde kunnen rekenen. Het is een spiraalvormige microalg die in het wild groeit in warme zoete wateren maar men ondertussen ook is beginnen telen in speciale bassins.

Meer weten over Spirulina? Lees dan ook: Top 8 redenen waarom Spirulina gezond is

Het nutriëntenprofiel van spirulina

Spirulina is een kanjer van een supplement omdat het tjokvol voedingsstoffen zit. Zo bevat het onder meer heel wat vitaminen, ijzer en mineralen. Het is verder ook enorm rijk aan chlorofyl en vetzuren.

Spirulina poeder

Verder vormt spirulina een goede bron aan o.a.

1. Bètacaroteen

Ons lichaam zet bètacaroteen om in vitamine A, een belangrijke vitamine voor de gezondheid van onze ogen. Een klassiek voedingsmiddel dat rijk is aan bètacaroteen, met name, wortel, verbleekt in het niets als het op de concentratie aan bètacaroteen aankomt. Spirulina is er maar liefst tien keer zo rijk aan.

2. IJzer en zink

Aan deze twee mineralen hebben we vaak een gebrek in ons lichaam. De meerwaarde van spirulina bestaat erin dat het ook heel wat andere mineralen en sporenelementen bevat die het voor ons lichaam makkelijker maken om het ijzer zo goed mogelijk op te nemen. Zo voorziet slechts tien gram spirulina je al bijna in driekwart van je dagelijkse behoefte aan ijzer.

3. Eiwitten

Meer dan de helft van spirulina bestaat uit puur eiwit. Het bevat alle negen essentiële aminozuren die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Eiwitten of proteïnen zijn essentieel voor de celgroei en de regeneratie van onze cellen.

De vele gezondheidsvoordelen van spirulina*

Spirulina is een alg die bijdraagt aan een gezonde darmflora. Daardoor is het erg bevorderlijk voor de spijsvertering wat dan op zijn beurt weer leidt tot een betere absorptie van nutriënten. Deze hogere opneembaarheid van voedingsstoffen is iets waar heel ons lichaam en onze algemene gezondheid wel bij vaart.

spirulina

Verder bezit spirulina de bijzondere eigenschap dat het een krachtige ontgifter is. Het staat er voor gekend om net als chlorella, een andere bekende blauwgroene alg, allerlei toxines en zware metalen effectief uit het lichaam te verwijderen. Zware metalen als lood, aluminium en cadmium kunnen het lichaam enorm belasten en leiden tot het ontstaan van allerlei aandoeningen en auto-immuunziekten.

Waarom Spirulina Hawaii?

Spirulina Hawaii is een unieke soort spirulina die om meerdere redenen nog hoger in aanzien staat dan klassieke spirulina. Dat heeft te maken met het voedingsprofiel maar ook met de manier waarop het wordt gekweekt.

Het is namelijk de enige soort spirulina die vrij is van pesticiden, herbiciden en andere toxines. Het is hier waarin het zich onderscheidt van andere soorten spirulina en wat het ook zo bijzonder maakt.

Hoe kweekt men Spirulina Hawaii?

Spirulina Hawaii is afkomstig uit Kailua-Kona in Hawaii. Dit is een zonovergoten deel van het eiland dat spirulina toelaat het hele jaar door te groeien. Het is deze combinatie van overvloedige zonneschijn en een speciale kweekmethode die Spirulina Hawaii zoveel krachtiger maakt dan klassieke spirulina.

Spirulina Hawaii groeit namelijk in zeewater. Dat brengt met zich mee dat het een maximum aan mineralen en sporenelementen kan opnemen. Zo is het na de oogst nog veel rijker aan voedingsstoffen dan gewone spirulina. Het is de enige soort spirulina die men kweekt in een beveiligde zone, waardoor het product vrij blijft van pesticiden, herbiciden en andere schadelijke industriële stoffen.

Bovendien reinigt men na de oogst de spirulina nog eens drie keer onder hoge druk. Zo kan men de nog aanwezige ziekteverwekkende stoffen helemaal verwijderen. En op het einde volgt dan nog een uniek droogproces dat garant staat voor een optimale bewaring van de voedingsstoffen.

Gezond voordelen van Spirulina Hawaii

De gezonde voordelen van deze spirulina komen zoals je kan verwachten overeen met die van gewone spirulina. Toch zijn er een paar extra voordelen die in het oog springen.

  • ondersteuning van het immuunsysteem*
  • ondersteuning van de gezondheid van de ogen en de hersenen*
  • goed voor het hart- en vaatstelsel*
  • bevordering van een goede celwerking*

Spirulina - Wees gezond én gelukkig

Spirulina Hawaii bevat een heel breed scala aan voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen, eiwitten en mineralen. Het is dan ook één van de meest voedzame, zo niet het meest voedzame superfood op aarde.

16,9547,50

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie

Spirulina Hawaii staat garant voor de hoogste kwaliteit van spirulina die er op de markt te vinden is. Er is eenvoudigweg geen ander supplement dat eenzelfde weldadig effect vertoont op lichaam en geest. De enorme hoeveelheid aanwezige voedingsstoffen maakt van Spirulina Hawaii een uniek superfood dat zijn plaats verdient in de keuken van iedereen die zijn gezondheid wil ondersteunen.

*************************************

Wil je nog meer weten over deze blauwgroene alg, lees dan zeker onze blog over Spirulina, zijn werking en de top-8 voordelen. – Of ontdek het fijne over het zusje van spirulina, met name chlorella, en lees de blog over de werking van chlorella en de top-10 effecten ervan.

 

Spirulina Poeder Hawaii

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen