De lente is aangebroken, en voor velen van ons betekent dat genieten van het mooie weer en de bloeiende natuur. Maar voor mensen met hooikoorts kan deze tijd van het jaar ook een grote uitdaging zijn. Als je zelf last hebt van hooikoorts, weet je hoe vervelend het kan zijn om constant te niezen, te snuffelen en jeukende ogen te hebben. Gelukkig zijn er enkele superfoods en supplementen die je kunnen helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste superfoods en supplementen die kunnen helpen om hooikoorts te bestrijden.

Stap 1: Spirulina

Spirulina is een blauw-groene alg die al lang bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen, en bevat ook een hoog gehalte aan antioxidanten. Uit onderzoek is gebleken dat spirulina kan helpen om de ontstekingsreacties te verminderen die verantwoordelijk zijn voor veel van de symptomen van hooikoorts.

Stap 2: Kurkuma

Kurkuma is een specerij die vooral bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het actieve ingrediënt in kurkuma, curcumine genaamd, heeft aangetoond dat het ontstekingsreacties kan verminderen en allergische reacties kan onderdrukken. Dit kan helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen.

Stap 3: Bijenpollen

Bijenpollen zijn kleine bolletjes die door bijen worden verzameld uit bloemen. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Uit onderzoek is gebleken dat bijenpollen kunnen helpen om het immuunsysteem te versterken en de ontstekingsreacties die verantwoordelijk zijn voor de symptomen van hooikoorts te verminderen.

Bijenproducten

Biologische Bijenpollen

14,9526,95

Stap 4: Supplementen

Naast superfoods zijn er ook verschillende supplementen die kunnen helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Een van de meest effectieve supplementen is quercetine, een flavonoïde die ontstekingsremmende eigenschappen heeft en helpt om de histamine-afgifte te verminderen. Ook zink en vitamine C zijn belangrijke supplementen die kunnen helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Ook Omega 3 wordt vaak gebruikt om de vervelende reacties van hooikoorst te onderdrukken.

Stap 5: Gember

Gember is een wortel die bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan ook helpen om de symptomen van hooikoorts te verminderen. Het bevat gingerolen en shogaolen, twee stoffen die ontstekingsreacties kunnen verminderen en de luchtwegen kunnen openen.

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Gember (Ginger) poeder biologisch

9,5016,50

Conclusie:

Hooikoorts kan een lastige aandoening zijn, maar gelukkig zijn er enkele superfoods en supplementen die kunnen helpen om de symptomen te verminderen. Spirulina, kurkuma en bijenpollen zijn enkele van de beste superfoods om te gebruiken tegen hooikoorts. Quercetine, zink en vitamine C.

Wil je meer weten over sterke anti-oxidanten, <lees dan hier meer!

Meer tips tegen hooikoorts, lees dan hier meer!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen