Cat’s claw, ook wel kattenklauw genoemd, is een houtachtige klimplant die groeit in de regenwouden van Zuid- en Centraal-Amerika. Haar naam heeft het te danken en haar uiterlijk: de haken en klauwen van het kruid lijken op de klauwen van een kat die in een boom klimt. De inheemse bevolking van het Amazone-regenwoud gebruikt Cat’s Claw al ruim 2000 jaar als remedie tegen een heleboel kwalen. Zo maakten zij toen al middeltjes van de wortels en schors.

Wil je weten of kattenklauw ook iets kan betekenen voor jou en jouw kwalen? Lees dan zeker verder en ontdek de 5 belangrijkste voordelen van cat’s claw!

De Top 3 voordelen van Cat’s Claw (Kattenklauw)

5 Voordelen van Cats Claw

Cats Claw is zoals gezegd een klimplant die in het tropische Amazonewoud, maar met name in Peru. Cat’s Claw al eeuwen gebruikt als alternatief medicijnen tegen allerlei kwalen. In Peru wordt het zelfs de ‘leven gevende wijnstok van Peru’ genoemd. Dit komt met name door de positieve werking op ons lichaam. Zo bevatten de wortel en binnenschors van Cats Claw een stofje (Alkaloïden) die onze witte bloedcellen stimuleert, wat van positieve invloed is op onze weerstand, maar ook dient ter bescherming van allerlei andere ziektes en kwalen.

Om je een beter beeld te geven wat dit precies betekent heb ik hieronder de Top voordelen van Cat’s Claw gezet.

1.   Boosten van de weerstand

Kattenkruid wordt al duizenden jaren gebruikt door de inheemse bevolking van het Amazonegebied ter ondersteuning van een gezonde weerstand. Verschillende studies hebben intussen wetenschappelijk aangetoond dat cat’s claw het potentieel heeft om je hoeveelheid witte bloedcellen te verhogen. Dit maakt dat je afweermechanisme beter gewapend is om infecties en virussen te bestrijden.

Benieuwd naar meer ondersteuning van de weerstand? Kijk dan ook eens bij Ashwagandha.

2.   DNA-herstel

Voordelen van Cats Claw

Onze cellen en hun interne DNA worden gedurende de dag voortdurend aangevallen door omgevingsfactoren zoals ultraviolette straling van de zon, elektromagnetische straling van apparaten, vervuilende stoffen in de lucht, -water en -voedsel. Specifieke extracten van kattenklauw (zoals AC-11®) kunnen helpen bij de ondersteuning om aangetaste cellen te herstellen en gezond te houden.

De gezondheid van onze cellen, en meer specifiek het herstellen van ons DNA van dagelijkse schade, is ook een sleutelfactor in het afremmen van veroudering. Onze cellen beschermen het interne DNA tegen beschadiging. Ze reageren op beschadigde cellen door ze te herstellen of door ze te elimineren via een proces dat apoptose wordt genoemd. Doorheen de jaren wordt de schade aan je DNA te groot, en is je lichaam niet meer in staat om deze schade op een natuurlijke manier te herstellen. Dit leidt tot fysieke tekenen van veroudering en een verminderde kwaliteit van leven, die we allemaal ervaren naarmate we ouder worden.

Meer lezen over ondersteuning van je DNA? Kijk dan ook eens bij Chlorella voordelen.

3.   Bloeddruk stabiliseren

Consumptie van kattenklauw kan je hoge bloeddruk op natuurlijke wijze stabiliseren. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het kruid gebruikt om de bloeddruk en neurologische symptomen op peil te houden.

Meer lezen over ondersteuning van een gezonde bloeddruk? Kijk dan ook eens bij MariaDistel werking.

Toepassing en aanbevolen dosering

Voordelen van Cat’s Claw? Dat je deze kunt innemen met een heerlijke versie smoothie!

Cat’s Claw is zowel in poeder als capsulevorm op de markt beschikt. Ga je voor de poeder dan kun je deze beste innemen door de poeder op te lossen in een drankje (water, melk, thee), yoghurt of smoothie. Het moment van inname gedurende de dag is in deze niet echt belangrijk. De maximale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Cat’s Claw is 2mg (1 theelepeltje) per dag.  Belangrijk is om de de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar de Cat’s Claw koel en droog en buiten het bereik van kinderen.

Houdt er rekening mee dat Cat’s Claw een voedingssupplement is en géén medicatie. De effecten zullen dan ook niet direct bij dag 1 zichtbaar zijn. Geef het supplement even de tijd om zijn werk te doen, de meeste mensen voelen binnen 5 tot 10 dagen de eerste effecten.

********************************

Je weet nu alles over de voordelen van cat’s claw en waarom je dit zeker moet proberen als je je lichaam een boost in de goede richting wilt geven! Ben je echter benieuwd naar welke superfoods nog meer op de markt zijn, lees dan nu ook: Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

5 reacties op “Cat’s Claw (Kattenklauw): De Top 3 Voordelen!

        • robinxl zegt:

          Hallo Jeanna, Gedroogde kattenklauw: Als je gedroogde kattenklauw hebt, bewaar deze dan op een koele, droge plaats, uit de buurt van licht en vochtigheid. Je kunt het bijvoorbeeld bewaren in een luchtdichte pot of zakje op een koele en droge plaats, zoals een keukenkastje of voorraadkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen