Een gezonde en stralende huid begint van binnenuit. Onze voedingskeuzes spelen een cruciale rol in hoe onze huid eruitziet en aanvoelt. In deze blogpost gaan we dieper in op superfoods en supplementen die bekend staan om hun positieve effecten op de huid en het haar. Laat je inspireren om je dieet aan te vullen met deze voedzame lekkernijen en ontdek de geheimen van een natuurlijke glans!

Avocado: Voedingsstoffen voor Hydratatie

Avocado’s zijn niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige bron van gezonde vetten en vitamines die de huid hydrateren en voeden. Het hoge gehalte aan vitamine E in avocado’s helpt de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van avocado’s kan bijdragen aan een betere hydratatie van de huid, waardoor deze er gezonder uitziet en aanvoelt.

Blauwe Bessen: Antioxidanten voor een Jeugdige Huid

Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten, zoals anthocyanen, die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering en het behouden van een jeugdige uitstraling. Onderzoek suggereert dat regelmatige consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verbeterde huidelasticiteit en een gezondere teint.

Chiazaad: Omega-3 Vetzuren voor een Stralende Huid

Chiazaad is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor een gezonde huid. Deze vetzuren helpen bij het verminderen van ontstekingen en het behouden van een soepele huid. Onderzoek toont aan dat omega-3 vetzuren in chiazaad kunnen bijdragen aan een verminderde droogheid van de huid en een verbeterde barrièrefunctie. Lees hier meer over de voordelen van Chiazaad.

Kurkuma: Anti-inflammatoire Kracht voor een Egale Huid

Kurkuma, met zijn actieve bestanddeel curcumine, staat bekend om zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Deze specerij kan helpen bij het verminderen van ontstekingen die verband houden met huidaandoeningen. Studies suggereren dat kurkuma-supplementen kunnen bijdragen aan een egale huidskleur en het verminderen van acne. Lees hier meer over Kurkuma.

Visolie: Glans voor Haar en Huid

Visolie, rijk aan omega-3 vetzuren, is niet alleen gunstig voor het hart, maar ook voor de huid en het haar. Het kan helpen bij het verminderen van droogheid en schilferigheid van de hoofdhuid, terwijl het ook de glans van het haar bevordert. Onderzoek suggereert dat visolie kan bijdragen aan de vermindering van haaruitval en het behoud van een gezonde huidtextuur. Lees hier meer over Omega 3 Visolie en Krillolie.

Amandelen: Vitamine E voor Haar en Nagels

Amandelen zijn niet alleen een knapperige snack; ze zitten ook boordevol vitamine E, een antioxidant die bekend staat om zijn voordelen voor de huid en nagels. Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine E de haargroei kan bevorderen en bijdraagt aan sterkere nagels. Voeg een handvol amandelen toe aan je dagelijkse snackroutine voor deze extra voordelen.

Groene Thee: Polyfenolen voor Huidbescherming

Groene thee is rijk aan polyfenolen, krachtige antioxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. De ontstekingsremmende eigenschappen van groene thee kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie. Onderzoek suggereert dat het drinken van groene thee of het gebruik van groene thee-extracten kan bijdragen aan een gezondere en stralende huid. Lees hier meer over Groene Thee.

Collageen-supplementen: Bouwstenen voor Sterk Haar en Elastische Huid

Collageen is een eiwit dat essentieel is voor de structuur van de huid en het haar. Als we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels en dunner wordend haar. Collageen-supplementen worden steeds populairder vanwege hun potentiële voordelen voor de huidelasticiteit en haardikte, zoals aangegeven in verschillende klinische onderzoeken. Lees hier meer over Collageen.

Conclusie over Superfoods voor Schoonheid

Een stralende huid en gezond haar zijn haalbaar door bewuste keuzes te maken in je dieet. Het integreren van deze superfoods en supplementen in je dagelijkse routine kan een aanzienlijke impact hebben op je uiterlijk en welzijn. Vergeet niet dat consistentie de sleutel is, en combineer deze voedingsbronnen met een algemeen gezonde levensstijl voor optimale resultaten. Laat de natuurlijke schoonheid van binnenuit stralen!

Lees ook hier wat ik zelf neem om gezonder haar te hebben.

Lees hier meer over Superfoods voor schoonheid en ´wat te doen bij haarverlies´.

 

Ondersteunend Onderzoek:

  1. Avocado: Ding, H., Han, C., Zhao, Y., Hua, Y., & Ling, W. (2013). Avocado oil improves mitochondrial function and decreases oxidative stress in brain of diabetic rats. Molecular nutrition & food research, 57(3), 520-5.
  2. Blauwe Bessen: Stull, A. J., Cash, K. C., Johnson, W. D., Champagne, C. M., & Cefalu, W. T. (2015). Bioactives in blueberries improve insulin sensitivity in obese, insulin-resistant men and women. The Journal of nutrition, 145(10), 220-6.
  3. Chiazaad: Guevara-Cruz, M., Tovar, A. R., Aguilar-Salinas, C. A., Medina-Vera, I., Gil-Zenteno, L., & Hernandez-Viveros, I. (2012). A dietary pattern including nopal, chia seed, soy protein, and oat reduces serum triglycerides and glucose intolerance in patients with metabolic syndrome. The Journal of nutrition, 142(1), 64-9.
  4. Kurkuma: Vaughn, A. R., Branum, A., & Sivamani, R. K. (2016). Effects of turmeric (Curcuma longa) on skin health: a systematic review of the clinical evidence. Phytotherapy Research, 30(8), 1243-64.
  5. Visolie: De Spirt, S., Stahl, W., & Tronnier, H. (1997). An encapsulated fruit and vegetable juice concentrate increases skin microcirculation in healthy women. Skin Pharmacology and Physiology, 10(5-6), 200-4.
  6. Amandelen: Patel, D. P., Swink, S. M., & Castelo-Soccio, L. (2017). A review of the use of biotin for hair loss. Skin Appendage Disorders, 3(3), 166–169.
  7. Groene Thee: Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: A literature review. Chinese medicine, 5, 13.
  8. Collageen-supplementen: Asserin, J., Lati, E., Shioya, T., & Prawitt, J. (2015). The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of cosmetic dermatology, 14(4), 291-301.

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen