Ontdek de Oerkracht van Tongkat Ali

Welkom bij onze ontdekkingsreis naar Tongkat Ali, ook bekend als Long Jack of Malaysian Ginseng. Deze krachtige plant heeft door de eeuwen heen de aandacht getrokkenWelkom bij onze ontdekkingsreis naar Tongkat Ali, ook bekend als Long Jack of Malaysian Ginseng. Deze krachtige plant heeft door de eeuwen heen de aandacht getrokken vanwege zijn potentieel om vitaliteit te bevorderen en welzijn te ondersteunen. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de wereld van Tongkat Ali, en laten we zien waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn op je gezondheidsroutine.

Tongkat Ali: Ook Bekend Als…

Tongkat Ali: De meest gebruikte benaming voor deze plant, afkomstig uit Zuidoost-Azië. Long Jack: Een andere veelvoorkomende naam, vaak gebruikt in supplementen. Malaysian Ginseng: Vanwege zijn oorsprong en krachtige eigenschappen wordt Tongkat Ali soms ook aangeduid als de Ginseng van Maleisië.

Verschillende Soorten Tongkat Ali om te kopen

Eurycoma Longifolia: De botanische naam voor Tongkat Ali, afgeleid van de Eurycoma longifolia plant. Verschillende Varianten: Er zijn verschillende soorten Tongkat Ali, waarvan de kwaliteit kan variëren. Het is belangrijk om een hoogwaardig supplement te kiezen dat afkomstig is van betrouwbare bronnen.

Voordelen van Tongkat Ali

Libido en Seksuele Prestaties: Tongkat Ali wordt al lang gebruikt om het libido te versterken en de seksuele prestaties te verbeteren, zowel bij mannen als vrouwen. Energie en Vitaliteit: Het kan helpen bij het stimuleren van energieniveaus en het verminderen van vermoeidheid, wat essentieel is voor een actieve levensstijl. Testosteronniveaus: Er is onderzoek dat suggereert dat Tongkat Ali de natuurlijke productie van testosteron kan ondersteunen, wat gunstig kan zijn voor mannen met lage testosteronspiegels.

Hoe lang wordt Tongkat Ali al gebruikt en waar?

Tongkat Ali (Eurycoma longifolia) wordt al eeuwenlang gebruikt, voornamelijk in Zuidoost-Azië, met een geschiedenis die teruggaat tot traditionele geneeswijzen in Maleisië, Indonesië, Vietnam en andere omliggende landen. Het kruid staat ook bekend onder verschillende regionale namen, waaronder “Pasak Bumi” in Indonesië.

In deze regio’s wordt Tongkat Ali traditioneel toegepast in de volksgeneeskunde voor verschillende doeleinden, en het heeft een reputatie als een potentieel afrodisiacum en tonicum voor algemeen welzijn. Hier zijn enkele van de traditionele toepassingen:

 1. Libido en Seksuele Prestaties: Tongkat Ali staat bekend om zijn potentieel om het libido te versterken en de seksuele prestaties te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt om seksuele gezondheidsproblemen te behandelen, vooral bij mannen.
 2. Energie en Vitaliteit: Het kruid wordt ook gebruikt als een natuurlijke energiebooster. Traditioneel gelooft men dat Tongkat Ali vermoeidheid kan verminderen en de algehele vitaliteit kan verhogen.
 3. Adaptogeen voor Stress: Tongkat Ali wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het mogelijk kan helpen bij het verminderen van de effecten van stress op het lichaam en het bevorderen van het algemene welzijn.
 4. Traditionele Kruidengeneeskunde: In de traditionele kruidengeneeskunde van deze regio’s wordt Tongkat Ali vaak verwerkt in diverse kruidenformules of als een enkel kruidenpreparaat gebruikt.
 5. Botgezondheid: Sommige traditionele toepassingen suggereren dat Tongkat Ali positieve effecten kan hebben op de botgezondheid, vooral bij mannen met osteoporose als gevolg van een laag testosteron.

Het gebruik van Tongkat Ali is echter niet beperkt tot traditionele geneeswijzen in Zuidoost-Azië. In de loop der jaren heeft het kruid wereldwijde bekendheid gekregen, en het wordt tegenwoordig vaak verwerkt in voedingssupplementen die beschikbaar zijn op de internationale markt.

Werking in je Lichaam

Natuurlijke Aphrodisiacum: Tongkat Ali staat bekend als een natuurlijk afrodisiacum, wat betekent dat het de seksuele verlangens kan stimuleren en de prestaties kan verbeteren. Adaptogene Eigenschappen: Het heeft adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het het vermogen van het lichaam om te gaan met stress kan vergroten en het evenwicht kan herstellen.

Wie Zou Tongkat Ali Moeten Gebruiken?

Volwassenen met Libido Problemen: Mensen die merken dat hun libido is afgenomen, kunnen profiteren van de potentie van Tongkat Ali. Mannen met Laag Testosteron: Mannen die ouder worden en lagere testosteronspiegels ervaren, kunnen baat hebben bij het gebruik van Tongkat Ali. Iedereen op Zoek naar Meer Energie: Als je op zoek bent naar een natuurlijke energieboost zonder de bijwerkingen van stimulerende middelen, kan Tongkat Ali geschikt zijn voor jou.

Bijwerkingen van Tongkat Ali

Milde Bijwerkingen: In sommige gevallen kunnen milde bijwerkingen optreden, zoals hoofdpijn, irritatie of slapeloosheid. Het is belangrijk om met een zorgverlener te overleggen als je bijwerkingen ervaart.

Combinaties en Gebruiksaanwijzing

Combinaties met Andere Kruiden: Tongkat Ali kan worden gecombineerd met andere kruiden en supplementen, zoals Maca en Tribulus Terrestris, om de algehele effectiviteit te vergroten. Aanbevolen Dosering: De aanbevolen dosering kan variëren, maar typisch wordt een dagelijkse inname van 200 tot 400 mg Tongkat Ali extract aanbevolen. Het is belangrijk om de instructies op het supplement te volgen.

Lees hier meer over Maca.

Lees hier meer over Tribulus Terrestris.

Welke studies zijn er geweest naar de effecten van Tongkat Ali?

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van Tongkat Ali (Eurycoma longifolia). Hier zijn enkele studies die enig inzicht bieden in de potentiële voordelen van Tongkat Ali:

 1. “Eurycoma longifolia: Medicinal Plant in the Prevention and Treatment of Male Osteoporosis due to Androgen Deficiency”
  • Auteurs: Kotirum S, Ismail SB, Chaiyakunapruk N.
  • Gepubliceerd in: Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2014.
  • Resultaten: De studie suggereert dat Tongkat Ali gunstige effecten kan hebben op de botgezondheid, met name bij mannen met osteoporose als gevolg van een laag testosteron.
 2. “Eurycoma longifolia as a Potential Adoptogen of Male Sexual Health: A Systematic Review on Clinical Studies”
  • Auteurs: Bhat R, Karim AA.
  • Gepubliceerd in: Chinese Journal of Natural Medicines, 2017.
  • Resultaten: Deze systematische review van klinische studies concludeert dat Tongkat Ali potentieel adaptogene eigenschappen heeft en gunstig kan zijn voor de seksuele gezondheid van mannen.
 3. “Randomized Clinical Trial on the Use of PHYSTA Freeze-Dried Water Extract of Eurycoma longifolia for the Improvement of Quality of Life and Sexual Well-Being in Men”
  • Auteurs: Talbott SM, Talbott JA, George A, Pugh M.
  • Gepubliceerd in: Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2014.
  • Resultaten: De gerandomiseerde klinische trial suggereert dat Tongkat Ali kan bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en seksueel welzijn bij mannen.
 1. “The Ergogenic Effects of Eurycoma Longifolia Jack: A Pilot Study”
  • Auteurs: Hamzah S, Yusof A.
  • Gepubliceerd in: British Journal of Sports Medicine, 2003.
  • Resultaten: Deze studie onderzocht de mogelijke ergogene effecten van Tongkat Ali en suggereerde dat het kruid de spierkracht en -omvang zou kunnen vergroten bij mannen.
 2. “Effects of Eurycoma longifolia Jack (Tongkat Ali) on the Initiation of Sexual Performance of Sexually Naive Male Rats”
  • Auteurs: Ang HH, Lee KL, Kiyoshi M.
  • Gepubliceerd in: Experimental Animals, 2000.
  • Resultaten: De studie suggereert dat Tongkat Ali mogelijk positieve effecten heeft op de seksuele prestaties bij mannelijke ratten.

 

Voel de Kracht van Tongkat Ali, maar is het verboden te (ver)kopen?

In conclusie, Tongkat Ali is niet alleen een eeuwenoud kruid, maar een krachtige bondgenoot voor vitaliteit en welzijn. Als je de kracht van natuurlijke energie, verbeterde libido en een boost in vitaliteit wilt ervaren, overweeg dan om Tongkat Ali aan je gezondheidsroutine toe te voegen.

Helaas is de ESFA het hier niet mee eens en is het verboden om in Europa Tongkat Ali te verkopen.

Gelukkig zijn er goede alternatieven te verkrijgen. Lees bij voorbeeld ook eens over Shilajit en Horny Goat Weed en andere libido verhogende superfoods.

Gelijk Shilajit kopen? <Klik dan hier!

 

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

Libido Booster – man / vrouw (Kenzi) 90 capsules

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen