superfoods om het libido van de vrouw te verhogen

‘Nu niet, schat. Ik heb hoofdpijn.’ Een cliché zo hoog als een huis, en meer is er echt niet nodig om de doorsnee man te laten geloven dat  vrouwen sowieso minder zin hebben in seks dan mannen. Toch blijkt dat niet helemaal blijkt te kloppen. De conclusie uit een Canadese studie was namelijk dat vrouwen even vaak seks willen als mannen. Helaas zien we wel dat in de praktijk gemiddeld één op vijf vrouwen kampt met een laag libido. Er is dus wel degelijk een probleem maar gelukkig zijn er een aantal effectieve superfoods om het libido van de vrouw te ondersteunen.

Superfoods om het libido van de vrouw te ondersteunen? Kijk ook naar de oorzaak!

Vrouwen zijn seksueel complexere wezens dan mannen. Daar hoeft niemand meer een tekeningetje bij te maken anno de 21ste eeuw. Er zijn dan ook diverse factoren die het libido van een vrouw kunnen beïnvloeden. Als we het dus willen hebben over superfoods om het libido van de vrouw te verhogen, moeten we dus eerst kijken naar de oorzaken die eraan ten grondslag liggen.

Mogelijke oorzaken van laag libido bij vrouwen

1. De menstruatiefactor*

Het libido is onderhevig aan de periodieke schommeling van de menstruatiecyclus. Op het moment van de eisprong komt er relatief meer oestrogeen dan progesteron vrij. Het libido neemt daardoor toe, wat biologisch gezien met het oog op succesvolle voortplanting natuurlijk erg logisch is.

menstruatiepijn

2. Zwangerschap*

Voor en na de bevalling is er ook sprake van een lager libido bij vrouwen. Een sterk veranderde of ontregelde hormoonhuishouding, stress of fysieke ongemakken, de redenen hiervoor kunnen heel erg uiteenlopen.

3. Medicijngebruik*

Sommige medicijnen kunnen de hormonen die instaan voor een gezond seksueel verlangen ontregelen. Anderen maken het dan weer moelijker om opgewonden te raken. Het zijn vooral bepaalde angstremmers, antidepressiva en medicijnen voor de bloeddruk die het libido van de vrouw negatief kunnen beïnvloeden.

4. Andere oorzaken*

Er kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals het gebruik van anticonceptiemiddelen, een laag zelfbeeld, stress, de algemene gezondheidstoestand en relatieproblemen. Vaak kan je ook al door op een andere manier met je seksualiteit om te gaan, je libido verhogen. Nieuwe standjes of seksspeeltjes, een spannende locatie om te vrijen, gebruik je verbeelding om je seksualiteit een nieuwe en rijkere dimensie te geven.

Als je dus als vrouw je libido wil boosten, is het belangrijk dat je weet wat de oorzaak is van je laag libido zodat je ook kan kiezen voor een geschikt superfood om je hierbij te helpen. Te meer omdat het ook nog eens op verschillende manieren tot uiting kan komen, als bijvoorbeeld vaginale droogte, pijn bij het vrijen, hormonale disbalans, enz. Neem die onderliggende facturen dus mee in je keuze zodat je vertrekt vanuit een holistische aanpak en je een supplement kan nemen dat het beste bij jou past.

Top 7 superfoods om het libido van de vrouw te ondersteunen

1. Fenegriek*

Fenegriekzaden zijn rijk aan een chemische verbinding die bekend staat als saponinen. Eén van de saponinen in fenegriek is diosgenine. Deze stof zou de productie van geslachtshormonen beïnvloeden en zo kunnen zorgen voor een hoger seksueel verlangen, intensere opwinding en betere prestaties.

Meer weten over Fenegriek? Ontdek dan hier de Voordelen van Fenegriek!

7,9512,95

fenegriek

2. Horny Goat*

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat Horny Goat uitsluitend voor mannen bestemd is. Laat je niets wijsmaken! Soms hebben problemen in de slaapkamer niet zozeer te maken met een specifieke aandoening, maar eerder met een algemeen gebrek aan seksuele vitaliteit en welbevinden. Horny Goat kan je hierbij helpen door de hormonen in balans te brengen die uit balans zijn geraakt. Horny Goat bevat namelijk icariine, een flavonoïde verbinding die werkt als een natuurlijk oestrogeen. Zo kan Horny Goat onder andere een verminderd libido en vaginale droogheid verhelpen.

Meer weten over Horny Goat? Lees dan hier de Voordelen van Horny Goat Weed!

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

8,9523,95

Bessen & Vruchtenpoeder

Mucuna Pruriens poeder biologisch

10,9529,95
16,9547,50

3. Ashwgandha*

Hoewel ashwagandha ook voor mannen die last hebben van erectiestoornissen of prestatiedruk goed is, is het ook voor vrouwen een prima supplement. Het ondersteunt het seksueel verlangen bij vrouwen en kan tevens ondersteuning bieden bij andere seksuele problemen. Dit geldt in het bijzonder wanneer er sprake is van uitputting van het zenuwstelsel.

ashwagandha

Als je meer wil weten over deze bijzondere plant, lees dan meer over de voordelen en de werking van aswagandha.

Libido Booster – man / vrouw (Kenzi) 90 capsules

4. Shatavari*

Het feit alleen al dat de naam van dit superfood in het Sanskriet ‘zij die honderd echtgenoten bezit’ betekent, spreekt boekdelen. In shatavari vinden we een interessante mix van allerlei krachtige voedingsstoffen maar het zijn vooral de fyto-oestrogenen die in deze context een speciale vermelding verdienen. Het zijn stoffen die een soortgelijke chemische structuur hebben als oestrogeen en daardoor de werking van oestrogeen in het vrouwelijk lichaam kunnen nabootsen.

In de praktijk blijkt shatavari verantwoordelijk te zijn voor een heel aantal ondersteunende effecten die het vrouwelijk libido kunnen boosten:

  • vaginale droogheid
  • seksueel verlangen
  • verminderen van prikkelbaarheid en gemoedswisselingen
  • verminderen van menstruatiestoornissen

shatavari wortels

Wil je meer weten over deze vaste waarde uit de Ayurvedische geneeskunde, lees dan Shatavari, een vrouwenginseng voor de overgang.

5. Gingko Biloba*

Deze boom met de exotische naam is erg bijzonder en zou naar verluidt zelfs de oudste boom op aarde zijn. Ze kunnen een waanzinnig hoge leeftijd bereiken van tot zelfs 2000 jaar oud. De reden waarom gingko biloba het libido van de vrouw kan ondersteunen is doordat het stikstofoxide gehalte in ons bloed laat stijgen. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich wat leidt tot een betere doorstroming van het bloed, ook naar de genitaliën.

gingko biloba

Als je meer wil weten over deze magische boom, lees dan ook Gingko Biloba en de top 8 voordelen.

6. Tribulus Terrestris*

Tribulus Terrestris boekt al eeuwenlang succes bij mannen en vrouwen in de slaapkamer. Tribulus zal je niet opgewondener maken als je dat al bent. Maar wel kan tribulus je helpen als je weinig zin hebt in seks. Deze superfood kan helpen de geest tot rust te brengen wat helpt om je makkelijker in de stemming te komen en dus beter te presteren!

Meer weten over Tribulus? Lees dan ook: Tribulus Terrestris: 6 Voordelen voor Man en Vrouw

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Tribulus Terrestris Poeder Biologisch

8,9523,95
19,95
Bekijk product
13,95
Bekijk product
-15%
24,95
Bekijk product

7. Shilajit*

Shilajit is een enorm populair supplement om het libido op natuurlijke wijze te ondersteunen. Het betekent in het Sanskriet de ‘Veroveraar van bergen en de vernietiger van zwakheid’. Dit verklaart meteen ook de grote waardering voor de plant wegens het effect op ons seksuele uithoudingvermogen. Men noemt de plant ook wel eens de ‘Indische Viagra’, een bijnaam die niets aan de verbeelding overlaat.

Shilajit staat bekend als libido- en energiebooster, waardoor het wereldwijd verkocht wordt bij seksuele problemen. Naast dat shilajit je zou kunnen helpen om beter te presteren en een ultiem orgasme te bereiken, kan deze substantie ook je algehele seksuele welzijn ondersteunen.

Meer weten over de voordelen van Shilajit? Lees dan ook: 6 Voordelen van Shilajit – Ontdek De Kracht van Shilajit Shilajit kopen? Klik hier!

Ayurvedisch Indiase Geneeswijze

Shilajit Poeder Premium Kopen

16,9549,95
-6%
16,95
Bekijk product
19,95
Bekijk product

shilajit

 

Als je meer wil weten over dit krachtig supplement, lees dan ook 6 Voordelen van Shilajit.

Shilajit kopen? <Klik hier!

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Conclusie: Libido van de vrouw ondersteunen

libido verhogen vrouw

Seksuele gezondheid is natuurlijk slechts één aspect van de gezondheid. Het blijft natuurlijk altijd moeilijk om in de stemming te komen als je uitgeput bent of weinig tot geen energie hebt. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de genoemde libido verhogende kruiden aan te vullen met een gezond dieet, voldoende slaap en lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl. Ook het voorkomen van stress is zeer belangrijk, aangezien stress het libido sneller tempert dan vrijwel alles.

Wil je er dus echt iets aan doen om je libido te verbeteren dan zijn de bovenstaande superfoods zeker een perfecte aanvulling. Medicatie daarentegen is zeker niet raadzaam bij een te laag libido. Het heeft vaak geen enkel effect en kan tot allerlei vervelende bijwerkingen leiden zoals hoofdpijn en misselijkheid. Er zijn dus ook andere natuurlijke én veilige manieren om je libido weer te helpen opkrikken. Welke van de libido verhogende superfoods past het beste bij jou en jullie?

Meer superfoods om je libido te ondersteunen < Klik hier voor een overzicht!

Geen zin om zelf te combineren, kier dan voor de Kenzi Libido Booster:

 

Libido Booster – man / vrouw (Kenzi) 90 capsules

****************************************************

Wil je meer weten over libido verhogend superfoods voor man én vrouw, lees dan ook Onze Top 10 Libidoverhogende Superfoods – Of ontdek hoe je stress en hormonale problemen kan aanpakken en lees 7 Superfoods voor meer hormoonbalans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HERONTDEK PASSIE EN PLEZIER in je relatie

Kenzi Libido boost:

TIJDELIJK 31% KORTING

(+ GRATIS E-BOOK over testosteron t.w.v. 7,99)

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen