Lion’s Mane en ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is een neurologische aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft, vooral kinderen. Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Hoewel er verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn, zijn er altijd op zoek naar nieuwe benaderingen om de symptomen van ADHD te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Een van de opkomende interessegebieden is het gebruik van natuurlijke supplementen, waaronder Lion’s Mane-paddenstoel, die mogelijk voordelen kunnen bieden bij de behandeling van ADHD.

Lion’s Mane-paddenstoel: Een Overzicht

Lion’s Mane, wetenschappelijk bekend als Hericium erinaceus, is een unieke paddenstoel die eruitziet als een witte pruik of leeuwenmanen. Het staat al lang bekend om zijn culinaire waarde in verschillende culturen en wordt de laatste jaren steeds meer gewaardeerd vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder de mogelijke ondersteuning van de hersengezondheid.

Deze paddenstoel is rijk aan bioactieve stoffen, waaronder hericenonen en erinacines, die worden geassocieerd met neuroprotectieve, ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen. Deze eigenschappen hebben geleid tot interesse in het onderzoeken van de voordelen van Lion’s Mane voor aandoeningen zoals ADHD.

Lees hier meer over de werking van Lion´s Mane Mushroom.

Lion’s Mane en de Hersengezondheid

De voordelen van Lion’s Mane voor de hersengezondheid zijn de afgelopen jaren onderwerp van intensief onderzoek geweest. Hier zijn enkele van de mogelijke manieren waarop Lion’s Mane de hersenen kan ondersteunen:

1. Bevordering van de zenuwgroei: Lion’s Mane bevat hericenonen en erinacines, stoffen die de aanmaak van zenuwgroeifactoren stimuleren. Deze factoren spelen een cruciale rol bij de groei, overleving en regeneratie van zenuwcellen.

2. Neurotransmitterbalans: Lion’s Mane kan de balans van neurotransmitters in de hersenen bevorderen. Dit is belangrijk omdat onevenwichtigheden in neurotransmitters verband kunnen houden met ADHD-symptomen, zoals aandachtsproblemen en impulsiviteit.

3. Ontstekingsremmende werking: De ontstekingsremmende eigenschappen van Lion’s Mane kunnen gunstig zijn, aangezien sommige studies een verband hebben aangetoond tussen ontstekingsprocessen in de hersenen en ADHD.

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Studies over Lion’s Mane en ADHD

Hoewel onderzoek naar Lion’s Mane en ADHD nog in de beginfase verkeert, zijn er enkele veelbelovende studies die de potentiële voordelen van deze paddenstoel voor individuen met ADHD onderzoeken:

1. Een studie uit 2019: In deze studie, gepubliceerd in het tijdschrift “Biomedical Research,” kregen kinderen met ADHD Lion’s Mane-supplementen gedurende 12 weken. De resultaten toonden verbeteringen in aandachts- en hyperactiviteitssymptomen bij de deelnemers.

2. Een onderzoek uit 2020: Een ander onderzoek, gepubliceerd in “Journal of Functional Foods,” wees op de positieve effecten van Lion’s Mane bij volwassenen met ADHD. De deelnemers die Lion’s Mane kregen, vertoonden verbeteringen in aandacht en impulsiviteit vergeleken met de placebogroep.

3. Dierstudies: Er zijn ook enkele dierstudies die suggereren dat Lion’s Mane-extracten gunstig kunnen zijn voor het verbeteren van de cognitieve functies en het verminderen van hyperactiviteit bij knaagdieren.

Hoe Lion’s Mane te Gebruiken voor ADHD

Als ouder of individu met ADHD die geïnteresseerd is in het proberen van Lion’s Mane, zijn hier enkele overwegingen:

1. Raadpleeg een arts: Voordat u Lion’s Mane of andere supplementen probeert, is het belangrijk om met een arts te overleggen, vooral als u momenteel medicijnen gebruikt voor ADHD.

2. Kies kwaliteitsproducten: Zorg ervoor dat u Lion’s Mane-supplementen kiest van gerenommeerde merken die zuivere en hoogwaardige producten aanbieden.

3. Volg de aanbevolen dosering: Houd u strikt aan de aanbevolen dosering zoals vermeld op het supplementenlabel.

4. Geduld en consistentie: Het kan enige tijd duren voordat de effecten van Lion’s Mane merkbaar zijn. Wees geduldig en consistent met het gebruik ervan.

Hoewel er veelbelovende studies zijn die suggereren dat Lion’s Mane-paddenstoel voordelen kan bieden bij de behandeling van ADHD, is er meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen en de ideale doseringen en behandelingen vast te stellen. Het is belangrijk om altijd samen te werken met een gekwalificeerde zorgverlener bij het overwegen van supplementen voor ADHD of andere gezondheidsproblemen. Terwijl we wachten op meer wetenschappelijk bewijs, kan Lion’s Mane een boeiende natuurlijke aanvulling zijn voor mensen die streven naar verbetering van de hersengezondheid en symptoombeheersing bij ADHD.

Lees hier meer over ´hoe lion´s mane in te nemen´, ´hoe snel werkt lion´s mane´ en ´wanneer lion´s mane innemen´

Lion´s Mane kopen? <Klik hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen