verlaag je bloedsuikerspiegel

Cordyceps 

Meerdere studies hebben aangetoond dat cordyceps kan helpen bij het veilige beheer van bloedsuikerspiegels. In een laboratoriumonderzoek bleek bijvoorbeeld dat een polysaccharide (een in de natuur voorkomende verbinding bestaande uit suikers die chemisch aan elkaar waren gebonden) geïsoleerd uit cordyceps, de bloedsuikerspiegels verlaagde bij muizen met een predispositie voor hoge bloedsuikerspiegels. Dit polysaccharide bleek ook de bloedspiegels van triglyceriden en cholesterol te verlagen.

Onderzoek bij normale ratten heeft aangetoond dat de consumptie van cordyceps-extracten de gevoeligheid van het weefsel voor insuline verbetert, terwijl ook de insulinereactie op een koolhydraatuitdaging wordt verlaagd.

Het is inderdaad aangetoond dat extracten van cordyceps het gewichtsverlies vertragen, overmatige dorst verminderen, glucosetolerantie verbeteren en helpen om de bloedsuikerspiegel op een veilige afstand te houden in verschillende laboratoriumratmodellen.

Kaneel

Het kan insuline imiteren en de insulinegevoeligheid verhogen

Bij diabetespatiënten kan de alvleesklier niet voldoende insuline produceren of cellen reageren niet goed op insuline, wat leidt tot hoge bloedsuikerspiegels.

Kaneel kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen en diabetes te bestrijden door de effecten van insuline te imiteren en het glucosetransport in cellen te verhogen.

Het kan ook helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen door de insulinegevoeligheid te verhogen, waardoor insuline efficiënter wordt bij het verplaatsen van glucose naar cellen.

Eén onderzoek onder zeven mannen toonde aan dat de gevoeligheid voor kaneeltoename onmiddellijk na consumptie werd verhoogd, met een effect dat minstens 12 uur duurde.

In een andere studie toonden acht mannen ook een toename in insulinegevoeligheid na twee weken suppletie met kaneel.

Ginseng

In één onderzoek hadden mensen met diabetes type 2 die ginseng en een zeer viscose vezel ,vergelijkbaar met pectine, aten een opmerkelijke verlaging van de bloedsuikerspiegels, meldt Alexandra Jenkins, een promovendus aan de Universiteit van Surrey, U.K.

Lijnzaad

Lijnzaad is een laag glycemisch voedsel en helpt de bloedsuikerspiegel langer te stabiliseren.

Lijnzaad is een uitstekende bron van vezels wat een goede combinatie biedt met Ginseng

Lijnzaad voorkomt pieken in de bloedsuikerspiegel en houdt de bloedsuikerspiegel langer stabiel.

Onderzoek heeft aangetoond dat vlas voor diabetes als onderdeel van een dagelijks dieet kan helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en te stabiliseren.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen