Ik ben 50 jaar, hoera! Ja, leuk hoor: ´ouderdom´…. Maar wist je dat:

De hoeveelheid testosteron in het bloed daalt met het vorderen van de leeftijd, vanaf 40 jaar. En dat kan behoorlijke problemen opleveren. Bij volwassen mannen kan een laag testosterongehalte leiden tot klachten als minder zin om sex te hebben, onvruchtbaarheid, erectiestoornissen, haaruitval, verminderde spiermassa, lusteloosheid en nog meer ellende.

Als je daar problemen mee hebt, is dat mooi waardeloos. Daar zit je niet op te wachten! Maar je hoeft zeker niet bij de pakken neer te gaan zitten…..

 

(foto bron)

Je kunt allemaal dingen doen om je Testosteron spiegel te verhogen. Daarover kun je hier zelfs een gratis Engels ebook (131 pagina´s) downloaden:

Testosteron After 40 van de auteur Lance Mills

Een paar takeaways uit het boek zijn:

  1. Kracht training met zware gewichten (liefst grote spiergroepen)
  2. Meer vette vis eten
  3. Doe aan martial arts, zoals (kick-)boxen
  4. Verbeter je slaap patroon
  5. Kom veel buiten, het liefst in de zon

Superfoods to the Rescue!

Lance Mills beschrijft ook verschillende Superfoods die je kunnen helpen. 1 Daarvan is Shilajit. (Lees hier meer over de voordelen van Shilajit)

Nog nooit van gehoord? Geen nood!

Het is een raar soort hars dat uit de bergen komt, zit boordevol mineralen en naast dat het je veel energie geeft en je libido verhoogd, is het ook een bewezen testosteron booster. Lees hier meer in de studie.

Daarin kun je lezen dat een supplementatie van 2x 250mg per dag in mannen in 90 dagen leidde tot: ´significant increased total testosterone, free testosterone and dehydroepiandrosterone (DHEAS)´

 

Ik gebruik het zelf ook al bijna 2 jaar en ik merk de verschillen, zowel in mijn libido, als in mijn testosteron nivo.

Ik wil graag met je delen wat Shilajit voor mij persoonlijk heeft gedaan.
Uiteraard was ik eerst, 2 jaar geleden, wat skeptisch…..iets nieuws……ik had ook de grootste moeite om de naam te onthouden.
Want ik dacht dat ik alles wel gezien had in de afgelopen 35 jaar dat ik bijna iedere dag sport (en waarvan ik 5 jaar bij het Korps Commando Troepen heb gediend).
En ik vond Shilajit er maar raar uitzien: plakkerige harst-achtige substantie. Maar ja, toch maar proberen.
Ik neem een lepeltje (zit bij de verpakking) Shilajit resin van Kenzi in de thee ´s ochtends, maar je kunt het ook in warm water doen (liefst onder de 38 graden) of in de koffie.
Als ik op reis ben neem ik meestal de Kenzi Shilajit capsules mee voor gemak. Zo´n potje Shilajit resin doe je dus gerust veel langer dan een maand mee.
Nu mijn ervaring:
Het is het Superfood dat ik het meest direct voel als ik het heb ingenomen: gelijk een ´Yeah´-extra-energie die aanhoudt.
Ideaal voor krachttraining (ik doe aan ´zware gewichten´ en lichaamsgewicht oefeningen), maar ook voor endurance (hardlopen in de bergen) en explosief trainen (boksen).
Daarnaast heb ik over het algemeen weinig te klagen over mijn libido, maar Shilajit geeft me echt een boost.
Ik heb ook het idee (en heb al van anderen gehoord) dat Shilajit ook een versterker is van alle andere goeie stoffen die je tot je neemt.

Full disclosure: we verkopen het in de webshop van Spiruella en het is voor ons het best verkochte Superfood van 2023 en 2024 tot nu toe.

We krijgen zeer goeie reviews en ervaringen binnen en we helpen hier echt heel veel mannen (en vrouwen ;-)) mee.

Dus mocht je last hebben van eerder genoemde klachten en je denkt dat het aan je Testosteron spiegel ligt (raadpleeg je dokter eerst):

Geef het een kans! Wat heb je te verliezen?

Fiere groet van Robin

PS: Werkt het ook voor mannen onder de 40 jaar? Ja, uiteraard! Die hebben alleen over het algemeen minder klachten over een laag Testosteron nivo.

 

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Nog meer interesse in libido verhogende superfoods? Kijk dan ook eens bij Horny Goat Weed.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *