Guarana poeder

Bessen & Vruchtenpoeder

Guarana Poeder Biologisch

10,9529,95
Wat is Guarana?

Guarana: krachtpoeder uit het oerwoud.

Het Braziliaanse regenwoud is een ware schattuin als het aankomt op natuurlijke en gezonde producten. Zo raken farmaceutische wetenschappers steeds verder gefascineerd door de eigenschappen van de Amazone-klimplant Guarana.

Guarana wordt al 2000 jaar gebruikt door de MAUS-INDIANEN in het Amazone-oerwoud. In 1669 noteerde de Duitse missionaris FELLIPE BETTENDORF in zijn reisdagboek dat deze Indianen veel beter dan andere stammen in staat waren vermoeide trektochten te overleven, extreme hitte te doorstaan en verlichting te vinden voor honger, koorts en buikkramp door zaden te nuttigen van een ´heilige plant´ die zij Guarana noemen. Zij maakten er broden van.

Guarana betekent ook wel ´geheime ogen´. Die naam is niet toevallig gekozen. De trossen met oranje zaadbolsters hangen aan 12 tot 20 meter hoge klimplanten. Als je die in het oerwoud passeert terwijl ze rijpen, lijkt het of je door duizenden ogen worden aangestaard vanwege de witte oogbollen met zwarte pupillen die op de bolsters verschijnen.

Ze worden met de hand geplukt, in water geweekt en vervolgens in de zon gedroogd, waardoor de zaden loskomen uit hun hulzen. Van de zaden wordt poeder gestampt, dat als het ´Braziliaanse ginseng´ nu ook zijn weg naar Europa vindt.

Zou men de Guarana poeder roosteren (zoals met koffiebonen gebeurt) dan verandert het energie gevende guaranine moleculair van structuur en gaat lijken op zijn minder gezonde ´neefje´ coffeïne. Lees meer over Guarana  poeder en werking hier!

Biologisch Guarana poeder.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen