Is Spirulina Goed voor je Lever?

De gezondheid van onze lever is van cruciaal belang voor ons algehele welzijn. De lever speelt een centrale rol in het ontgiften van ons lichaam, het verwerken van voedingsstoffen en het handhaven van de algehele gezondheid. Veel mensen vragen zich af of spirulina, de blauwgroene microscopische alg, goed is voor de lever. In deze blogpost zullen we de potentiële voordelen van spirulina voor de lever onderzoeken.

Lees hier nog veel meer over Spirulina.

1. Ontgiftende Eigenschappen

Spirulina staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen. Het bevat chlorofyl, een natuurlijke stof die kan helpen bij het ontgiften van schadelijke stoffen en zware metalen uit het lichaam. Door het ontgiftingsproces te ondersteunen, kan spirulina de lever ontlasten en helpen bij het verwijderen van gifstoffen.

2. Antioxidanten

De antioxidanten in spirulina, zoals bètacaroteen, vitamine E en fycocyanine, kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en oxidatieve stress verminderen. Oxidatieve stress kan schadelijk zijn voor de levercellen, en het regelmatig consumeren van spirulina kan bijdragen aan een gezondere leverfunctie.

Lees hier meer over ´hoe lang kun je spirulina gebruiken?´ En ´Wat doet Spirulina in het lichaam

3. Levervet en Ontstekingsremmende Effecten

Er is enig bewijs dat spirulina kan helpen bij het verminderen van de ophoping van vet in de lever, een aandoening die bekend staat als leververvetting. Bovendien hebben sommige studies aangetoond dat spirulina ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wat kan bijdragen aan het verminderen van ontsteking in de lever.

Lees hier meer over ´Wat is de beste Spirulina?´ En ´Wat maakt Spirulina biologisch

4. Versterking van het Immuunsysteem

Een gezond immuunsysteem is belangrijk voor het behoud van een gezonde lever. Spirulina kan het immuunsysteem ondersteunen door het leveren van essentiële voedingsstoffen en het bevorderen van een betere immuunrespons,

5. Regulering van Cholesterol

Er zijn aanwijzingen dat spirulina kan bijdragen aan het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte (slecht cholesterol) in het bloed. Het handhaven van een gezond cholesterolgehalte is belangrijk voor de algehele gezondheid van de lever en het cardiovasculaire systeem.

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Studies die gedaan zijn naar de positieve effecten van Spirulina op de lever:

Er zijn verschillende studies die een positief effect van spirulina op de lever hebben aangetoond. Hier zijn enkele van die studies:

1. **”Hepatoprotective effect of Spirulina maxima in patients with non-alcoholic fatty liver disease: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial”**
– Deze gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde klinische studie onderzocht het effect van Spirulina maxima bij patiënten met niet-alcoholische leververvetting (NAFLD). Het toonde aan dat spirulina significante verbeteringen in leverenzymen en andere leverparameters veroorzaakte, wat wijst op een hepatoprotectief effect.
– Publicatiejaar: 2016

2. **”Antioxidant effect of Spirulina (Arthrospira) maxima on chronic inflammation induced by Freund’s complete adjuvant in rats”**
– Deze studie evalueerde het antioxidante effect van Spirulina maxima bij ratten met door Freund’s complete adjuvans geïnduceerde chronische ontsteking. Het onderzoek toonde aan dat spirulina de leverfunctie verbeterde door de ontsteking te verminderen en de oxidatieve stress te verminderen.
– Publicatiejaar: 2018

3. **”Hepatoprotective Effect of Phycocyanin: A Case Study with Liver Toxin Amanita phalloides”**
– Deze studie onderzocht het hepatoprotectieve effect van phycocyanine, een belangrijk bestanddeel van spirulina, bij ratten die waren blootgesteld aan levertoxine Amanita phalloides. Phycocyanine vertoonde aanzienlijke hepatoprotectieve eigenschappen door de lever te beschermen tegen schade.
– Publicatiejaar: 2016

4. **”Hepatoprotective effect of Spirulina fusiformis on d-galactosamine and lipopolysaccharide-induced oxidative stress in rats”**
– Deze studie onderzocht het hepatoprotectieve effect van Spirulina fusiformis bij ratten die werden blootgesteld aan d-galactosamine en lipopolysaccharide (LPS)-geïnduceerde oxidatieve stress. Spirulina vertoonde significante bescherming van de lever tegen oxidatieve schade.
– Publicatiejaar: 2016

5. **”Spirulina Prevents Memory Dysfunction, Reduces Oxidative Stress Damage and Augments Antioxidant Activity in Senescence-Accelerated Mice”**
– Hoewel deze studie gericht is op geheugenfunctie, bevat het ook bevindingen over de antioxidante en ontstekingsremmende effecten van spirulina, wat indirect kan bijdragen aan de bescherming van de lever tegen oxidatieve schade.
– Publicatiejaar: 2016

Deze studies benadrukken de potentiële voordelen van spirulina bij het beschermen en ondersteunen van de levergezondheid, maar het is belangrijk op te merken dat verdere onderzoeken nodig zijn om de mechanismen en optimale doseringen te begrijpen. Raadpleeg altijd een gezondheidsdeskundige voordat je spirulina of andere supplementen gebruikt, vooral als je leveraandoeningen hebt of medicatie gebruikt.

Conclusie

Hoewel er veelbelovend onderzoek is naar de voordelen van spirulina voor de lever, is het belangrijk op te merken dat de effecten kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is altijd raadzaam om met een zorgverlener te overleggen voordat je een nieuw supplement aan je dieet toevoegt, vooral als je leverproblemen hebt of medicijnen gebruikt die de lever kunnen beïnvloeden.

In het algemeen kan het opnemen van spirulina in een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl een positieve invloed hebben op de levergezondheid en het algemene welzijn. Het is echter geen vervanging voor medisch advies en behandeling bij leveraandoeningen.

Spirulina kopen? < Klik hier!

-9%
-7%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen