Wat Doet Spirulina in het Lichaam?

Spirulina, de blauwgroene microscopische alg, staat bekend om zijn indrukwekkende voedingsprofiel en wordt al eeuwenlang geconsumeerd vanwege zijn vermeende gezondheidsvoordelen. Maar wat doet spirulina eigenlijk in het lichaam? In deze blogpost zullen we enkele van de belangrijkste effecten en functies van spirulina in het menselijk lichaam onderzoeken.

Lees hier meer over Spirulina.

1. Voedingsstoffen Leveren

Spirulina is een rijke bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het levert essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Hier zijn enkele van de voedingsstoffen die in spirulina worden aangetroffen:

  • Eiwitten: Spirulina is een uitstekende plantaardige eiwitbron en bevat alle essentiële aminozuren.
  • Vitamine B-complex: Het bevat verschillende B-vitamines, waaronder B1, B2, B3, B6 en B12.
  • Mineralen: Spirulina is rijk aan mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium en calcium.
  • Antioxidanten: Het bevat antioxidanten zoals bètacaroteen, chlorofyl en fycocyanine.

Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol in tal van lichaamsfuncties, van het ondersteunen van de stofwisseling tot het versterken van het immuunsysteem.

2. Ondersteuning van het Immuunsysteem

De antioxidanten en immuunversterkende eigenschappen van spirulina kunnen het immuunsysteem stimuleren en helpen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Spirulina kan de productie van witte bloedcellen bevorderen, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem.

3. Ontgifting van het Lichaam

Spirulina staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van zware metalen en andere schadelijke stoffen uit het lichaam. De chlorofyl in spirulina speelt een rol bij het ontgiftingsproces en kan bijdragen aan een gezonde leverfunctie.

4. Ontstekingsremmende Werking

Spirulina bevat ontstekingsremmende verbindingen zoals fycocyanine en andere bioactieve stoffen. Deze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig kan zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis of andere ontstekingsgerelateerde aandoeningen.

5. Verbeterde Spijsvertering

De vezels en enzymen in spirulina kunnen de spijsvertering ondersteunen en spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en constipatie verminderen. Het kan ook helpen bij de opname van voedingsstoffen uit andere voedingsmiddelen.

6. Energieboost

Sommige mensen ervaren een toename van energie en vitaliteit bij het regelmatig gebruik van spirulina. Dit kan te wijten zijn aan de voedingsstoffen die de stofwisseling stimuleren en het lichaam voorzien van de benodigde brandstof.

Lees ook: ´Is Spirulina Vegan?´ En ´Wat is de Beste Spirulina? en ´Kan spirulina helpen met afvallen

7. Mogelijke Cholesterolverlaging

Er zijn enkele aanwijzingen dat spirulina kan bijdragen aan het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte (slecht cholesterol) in het bloed, wat gunstig kan zijn voor de cardiovasculaire gezondheid.

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Onderzoeken naar wat Spirulina doet in je lichaam:

Hier zijn vijf studies die de voordelen van spirulina hebben onderzocht:

1. **”Effects of Spirulina consumption on body weight, blood pressure, and endothelial function in overweight hypertensive Caucasians: a double-blind, placebo-controlled, randomized trial”**
– Deze studie onderzocht de invloed van spirulina op lichaamsgewicht, bloeddruk en endotheliale functie bij overgewicht en hypertensieve personen. Het toonde aan dat spirulina de bloeddruk verlaagde en de endotheliale functie verbeterde.
– Publicatiejaar: 2016

2. **”Effects of spirulina on weight loss and blood lipids: a review”**
– Deze review analyseerde meerdere onderzoeken naar het effect van spirulina op gewichtsverlies en bloedlipiden. Het concludeerde dat spirulina gunstige effecten kan hebben op gewichtsverlies en het lipidengehalte in het bloed.
– Publicatiejaar: 2016

3. **”A randomized study to establish the effects of spirulina in type 2 diabetes mellitus patients”**
– Deze gerandomiseerde studie onderzocht de effecten van spirulina bij patiënten met type 2 diabetes mellitus. Het vond significante verbeteringen in bloedsuikerspiegels en lipidenprofielen bij de spirulina-groep.
– Publicatiejaar: 2016

4. **”Spirulina supplementation improves glycemic control and increases insulin sensitivity in overweight patients with type 2 diabetes mellitus”**
– Deze studie evalueerde de impact van spirulina-suppletie op de glycemische controle en insulinegevoeligheid bij overgewicht patiënten met type 2 diabetes. Spirulina leidde tot aanzienlijke verbeteringen in beide aspecten.
– Publicatiejaar: 2017

5. **”Effect of Spirulina maxima on postprandial lipemia in young runners: a randomized controlled trial”**
– Deze gerandomiseerde gecontroleerde studie onderzocht het effect van Spirulina maxima op postprandiale lipemie bij jonge hardlopers. Spirulina bleek gunstige effecten te hebben op het verminderen van postprandiale lipemie.
– Publicatiejaar: 2017

Het is belangrijk op te merken dat er talloze andere studies zijn die de gezondheidsvoordelen van spirulina onderzoeken, en de resultaten variëren afhankelijk van de specifieke parameters en doelpopulaties die in elk onderzoek worden bestudeerd. Het is raadzaam om de meest recente onderzoeken te raadplegen voor actuele informatie over dit onderwerp.

Conclusie

Spirulina is een voedzaam en veelzijdig voedingsmiddel dat verschillende positieve effecten kan hebben in het menselijk lichaam. Van het leveren van essentiële voedingsstoffen tot het ondersteunen van het immuunsysteem en het bevorderen van ontgifting, spirulina is een waardevolle aanvulling op een gezond dieet en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk op te merken dat de effecten kunnen variëren van persoon tot persoon, dus het is raadzaam om spirulina te proberen en te zien hoe het voor jou werkt, zowel als spirulina poeder of spirulina tabletten.

 

Spirulina kopen? < Klik hier!

-9%
-7%

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen