Moringa Oleifera, the Miracle tree

Moringa Olefeira

Moring Olefeira, ‘the miracle tree’, wordt voornamelijk geteeld in India, op droge zandgrond. De naam wonderboom is ontstaan doordat bijna alle onderdelen, van de wortels tot aan de bladeren van de boom, eetbaar zijn, maar bovenal door de ontzettende hoge voedingswaarden. In veel landen wordt Moringa Oleifera gebruikt als een micronutriënt poeder, maar de zaden kunnen ook voor tal van andere zaken worden ingezet. Zo worden de zaden ook gebruikt om water te zuiveren, bio diesel te maken en door haar enorme voedingswaarde ook om ondervoeding te bestrijden in ontwikkelingslanden. Je kunt dus heel simpel stellen dat  Moringa Oleifera een multifunctionele superfood is voor mens, dier en milieu.

De vele gezondheidsclaims komen echter door de enorme hoeveelheid voedingsstoffen die Moringa bevat. Zo is Moringa rijk aan mineralen als calcium, chloride, chroom, koper, fluor, ijzer, mangaan, magnesium, molybdeen, fosfor, kalium, seleen, zwavel en zink, maar ook aan vitamines: vitamine A, B-complex (B1, B2, B3, B5, B6 en B11) vitamine C, D , E en K.

 

Moringa kopen? <Klik hier!

Toepassing Moringa

Moringa is verkrijgbaar in capsules en poeder. Ga je voor de capsules dan raden wij aan 1 tot maximaal 4 capsules per dag in te nemen met water. Overschrijdt nimmer de dagelijkse aanbevolen dosering.

Ga je liever voor de Moringa Oleifera poeder? In dit geval raden wij aan dagelijks 5 tot 10 gram te consumeren. Meng deze door een heerlijke smoothie, shake, yoghurt of kwark. Ook kun je de poeder, als een gezonde en natuurlijke smaakversterker, perfect mengen met gerechten als bouillon, soepen en sauzen, maar ook met talloze wokgerechten.

Let wel: Moringa Oleifera is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Moringa Oleifera. Raadpleeg bij twijfel, ziekte, medicijngebruik, lactatie, zwangerschap en borstvoeding altijd een deskundige, arts en/of apotheker alvorens je Moringa gebruikt.

De zaden worden ook ingezet om water te zuiveren, er kan bio diesel van de zaden gemaakt worden en door haar enorme voedingswaarde wordt in ontwikkelingslanden ingezet om ondervoeding te bestrijden.

Kortom een multifunctionele plant voor mens, dier en milieu. Een ware superfood.

Lees hier meer over Moringa werking en voordelen!

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen