Bladgroenpoeder

Moringa Oleifera Poeder

5,9518,95
Moringa Oleifera, the Miracle tree

Moringa Olefeira

Moring Olefeira, ‘the miracle tree’, krijgt niet voor niks deze naam. Moringa heeft een ontzettend hoge voedings waarde en lijkt medisch veel hulp te kunnen bieden, aan mens en dier.

Moringa komt oorspronkelijk van de zuidkant van het Himalaya maar wordt hedendaags overal in tropische en subtropische gebieden gekweekt.

Moringa wordt gebruikt voor bloedarmoede; artritis en andere gewrichtspijn (reuma); astma; kanker; constipatie; diabetes; diarree; epilepsie; buikpijn; maag- en darmzweren; intestinale spasmen; hoofdpijn; hart problemen; hoge bloeddruk; nierstenen; vochtretentie; schildklieraandoeningen; en bacteriële, schimmel-, virale en parasitaire infecties.

Moringa wordt ook gebruikt om zwelling te verminderen, ingezet als afrodisiacum, om de geslachtsdrift te verhogen, het immuunsysteem aan te sterken en de productie van moedermelk te verhogen. Het wordt gebruikt  als voedingssupplement of tonicum.  Zo wordt Moringa soms rechtstreeks op de huid aangebracht als een kiemendoder of droogmiddel. Het wordt ook gebruikt voor het behandelen van infecties (abcessen), schimmel, roos en bijvoorbeeld tandvleesproblemen.

Moringa bevat een legio aan mineralen; calcium, chloride, chroom, koper, fluor, ijzer, mangaa, magnesium, molybdeen, fosfo, kalium, seleen, zwavel en zink. Vitamines zitten er ook genoeg in, vitamine A, B-complex (B1, B2, B3, B5, B6 en B11) vitamine C, D , E en K.

De zaden worden ook ingezet om water te zuiveren, er kan bio diesel van de zaden gemaakt worden en door haar enorme voedingswaarde wordt in ontwikkelingslanden ingezet om ondervoeding te bestrijden.

Kortom een multifunctionele plant voor mens, dier en mileu. Een ware superfood.

Lees hier meer over Moringa werking en voordelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.