De meesten van ons drinken het elke dag en hebben serieuze opstart problemen als het voorkeurs drug, caffeine, niet voor handen is. En meestal blijft het niet bij 1 ´bakkie´.

We drinken met z’n allen elke dag een kleine 33,5 miljoen kopjes koffie en 16,2 miljoen koppen thee in Nederland.

Bijna 8 op de 10 Nederlanders drinkt wel eens koffie. Voor thee is dat bijna 7 op de 10. Van de koffiedrinkers drinkt 45% het liefst zwarte koffie, gevolgd door cappuccino (25%).

De liefde voor koffie en thee kent dan ook vele redenen; in het onderzoek noemen mensen dat ze de dranken uit gewoonte drinken, voor de gezelligheid en gezondheid, omdat het weinig calorieën bevat, ze er wakker door blijven en – vooral – omdat ze het lekker vinden. (bron)

Dus het mag duidelijk zijn: we zijn met zijn allen GEK op koffie, maar wist je dat:

  • Naar schatting worden er dagelijks wereldwijd 1,6 miljard kopjes koffie gedronken. Dat zijn er iedere vijf minuten bijna 2 miljoen!
  • De ´half life´ (als nog maar de helft van de caffeine in je lichaam werkzaam is) is 4 uur. Maar het duurt wel 12 uur voordat de caffeine geheel uitgewerkt is.
  • Van caffeine in je lichaam slaap je niet echt korter, maar wel minder diep.
  • ’s Werelds eerste koffiehuis werd geopend in Constantinopel (tegenwoordig Istanbul) in 1475. In 1652 werd het eerste koffiehuis in Engeland geopend. Vrouwen waren er verboden.
  • De Nederlanders waren de eerste Europeanen die koffie verhandelden. Ze hebben koffiestruiken uit de Malabarkust van India geïmporteerd naar hun toenmalige kolonies in Nederlands-Indië.
  • Amerikanen zijn ’s werelds toonaangevende koffieconsument. Ze verbruiken 450 miljoen kopjes koffie per dag en meer dan 150 miljard koppen per jaar.
  • Een koffiestruik heeft 3 tot 4 jaar nodig voor hij groot genoeg is om bessen te dragen. Hoewel de opbrengst van oogst tot oogst varieert, levert een enkele koffiestruik in een jaar tijd slechts genoeg koffiebonen om een halve zak koffie te vullen.
  • Met meer dan vier miljard koffiestruiken is Brazilië ’s werelds meest toonaangevende producent van koffie. Brazilië produceert ongeveer een derde van de totale koffie. Vietnam, Indonesië, Colombia en India volgen.

 

Wil je eens experimenteren met een andere (natuurlijke) vorm van energie-opwekkers? <Klik dan hier

Lees hier meer over Matcha.

Matcha Groene Thee poeder Biologisch (ceremonial) vanaf 125 gram

Lees hier meer over Guarana.

Magic Coffee Blend met MCT, Lion’s Mane, Rhodiola en Ginseng (Medicine Magic) 18 zakjes

Lees hier meer over Tips voor meer energie.

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen