Vloeibaar chlorofyl druppels, ook bekend als chlorofylwater of chlorofylsupplementen, wordt soms genomen voor verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen, hoewel het belangrijk is op te merken dat wetenschappelijk bewijs voor sommige van deze voordelen nog vrij beperkt is. Hier zijn enkele van de potentiële voordelen die aan vloeibare chlorofyl worden toegeschreven:

1. Ontgifting: Chlorofyl staat bekend om zijn vermogen om giftige stoffen en zware metalen in het lichaam te binden en te helpen bij de uitscheiding ervan. Dit kan bijdragen aan de ontgifting van het lichaam.

2. Antioxidante eigenschappen: Chlorofyl heeft antioxidante eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en celbeschadiging kan verminderen.

3. Verbeterde spijsvertering: Chlorofyl kan de spijsvertering ondersteunen door de groei van gunstige darmbacteriën te bevorderen en eventueel de darmflora in balans te houden.

4. Geur- en ademverfrissing: Vanwege zijn vermogen om onaangename geuren te neutraliseren, wordt chlorofyl soms gebruikt als een natuurlijke manier om slechte adem en lichaamsgeur te verminderen.

5. Bloed- en immuunsysteemgezondheid: Sommige studies suggereren dat chlorofyl het bloed kan zuiveren, de zuurstofopname kan verbeteren en het immuunsysteem kan versterken.

6. Huidgezondheid: Chlorofyl wordt soms gebruikt als een ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn vermeende vermogen om de huid te kalmeren en te hydrateren.

Hoewel er enig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten van chlorofyl, zijn er geen bekende studies die op grote schaal worden geciteerd of als de ultieme bronnen worden beschouwd om de werkzaamheid ervan te bevestigen. Wetenschappelijk onderzoek kan zich richten op verschillende aspecten van chlorofyl, zoals ontgifting, antioxidante eigenschappen, immunomodulerende effecten en meer, maar er is nog geen consensus bereikt over de volledige reikwijdte van de voordelen.

Hier zijn enkele voorbeelden van studies die relevant zijn voor het onderzoek naar chlorofyl:

1. **”Chlorophyll and Chlorophyllin as Modifiers of Genotoxic Effects”** – Een onderzoek uit 1996 in het tijdschrift Mutation Research. Dit onderzoek onderzocht het potentieel van chlorofyl en chlorofylline om de genotoxiciteit (schadelijke effecten op het DNA) van bepaalde stoffen te verminderen.

2. **”Effect of Chlorophyll and β-Carotene on Uptake and Transfer of Radionuclides in the Organism”** – Een studie uit 2000 gepubliceerd in het tijdschrift Biochemistry (Moscow). Dit onderzoek onderzocht het effect van chlorofyl en bètacaroteen op de opname en overdracht van radioactieve stoffen in het lichaam.

3. **”Effect of chlorophyllin on urinary mutagen excretion in Chinese females”** – Een onderzoek uit 2001 gepubliceerd in het tijdschrift Environmental and Molecular Mutagenesis. Dit onderzoek keek naar het effect van chlorofylline op de uitscheiding van mutagene stoffen in de urine van Chinese vrouwen.

4. **”Chlorophyll revisited: anti-inflammatory activities of chlorophyll a and inhibition of expression of TNF-α gene by the same”** – Een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift Inflammation Research. Dit onderzoek onderzocht de ontstekingsremmende activiteit van chlorofyl a en de invloed ervan op de expressie van het TNF-α-gen.

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Een reactie op “Vloeibare Chlorofyl Druppels: Wat is het en wat doet het voor je? (Liquid Chlorophyll)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen