We hebben allemaal wel gehoord van het hacken van computers en smartphones. Maar wat dacht je van het hacken van je eigen lichaam? Je leest het goed! Het hacken van je eigen lichaam heet biohacking, waarbij het eigenlijk gewoon draait om zelfverbetering. Lees hier meer over wat Biohacking is.

Ik ken Ben Greenfield (niet persoonlijk hoor) als sinds 2017. Hij was toen een ´Grote naam´ in de OCR- (Obstacle Course Racing) wereld. In die jaren ondernam hij (en won vaak ok) de meest gruwelijke Survival Races.

Zijn trainingsmodules gebruikte ik voor mijn eigen training voor >24km Spartan Obstacle Races in de bergen. Super trainingen!

Zijn hele no-nonsense en holistische aanpak speken me erg aan. Maar zo langzamerhand legde Ben zich steeds meer toe op het Biohacken: experimenteren op zijn eigen lichaam om er uiteindelijk beter van te worden.

Hij deed al ijsbaden voor het een algemene rage was 😉 Keto, HRV data, Microdosing, Red Light masks, stemcel transplantatie…..en nog veel meer: niks is hem te gek om uit te proberen, te documenteren en te onderbouwen.

Hier vind je veel van zijn kennis op zijn blog, maar hij heeft ook een goed boek geschreven. Uiteraard heeft hij ook een podcast en een leuke nieuwsbrief (onderaan de website).

Let op: soms push hij zijn eigen produkten wat veel (naar Nederlandse begrip), maar de informatie (die hij steeds update) is zeker de moeite waard!

Stap in de wereld van het Biohacken! Recommended!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen