Resveratrol is een krachtige polyfenol (flavonoïden en anthocyanen) die ondersteunende voordelen biedt aan het hart, de hersenen en het lichaam. Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van het gezegde dat: “een appel per dag de dokter weg houdt”, maar wist je ook dat een glas wijn – of een glas druivensap – je ook op allerlei manieren kan ondersteunen. Dit komt dankzij een belangrijk ingrediënt dat bekend staat als resveratrol. Voordat je nu meteen een fles rode wijn ontkurkt of supplementen zoekt, geef ik je hieronder een overzicht van wat je moet weten over de voordelen en de werking van resveratrol.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een polyfenol, een natuurlijk voorkomende en krachtige antioxidant. Hoewel je het kunt vinden in pinda’s, bosbessen en veenbessen, is deze stof het meest prominent aanwezig in de schil van druiven. En komt tot uiting in natuurlijk druivensap en rode wijn. Rode wijn wordt gefermenteerd met druivenschillen, dus bevat het ook de stof resveratrol. Er zit ook wat resveratrol in witte wijn, maar rode wijn bevat 3 tot 10 keer meer resveratrol dan witte wijn.

Wat zijn de resveratrol voordelen?

Spirulina - Wees gezond én gelukkig
Wees gezond én gelukkig

Resveratrol bevat verschillende beschermende eigenschappen die je lichaam kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van een aantal dagelijkse processen. Ondanks dat talrijke studies de mogelijke voordelen van een breed scala van antioxidanten ondersteunen, moeten er nog wel veel meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar resveratrol op zich. Er zijn echter verschillende eigenschappen van deze stof bekend die een gezonde werking hebben op ons lichaam. We nemen deze voordelen met je door.

  1. Beschermt de cellen tegen oxidatieve schade (vrije radicalen)*
  2. Is goed voor het cholesterol*
  3. Draagt bij aan de normale werking van het hart*
  4. Draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten*
  5. Biedt ondersteuning bij gewrichtspijn*
  6. Positieve invloed op de gezondheid van hersenen*

 

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Mogelijke resveratrol bijwerkingen

Wat zijn de mogelijke resveratrol bijwerkingen? Resveratrol heeft een vrij laag toxiciteitsniveau. Het wordt dus ook redelijk goed verdragen tot maximaal 5 gram per dag. Studies hebben erop gewezen dat misselijkheid, diarree, braken en andere gastro-intestinale problemen kunnen optreden bij inname van hogere doses.
Maar deze hogere doses kunnen niet door voeding alleen bereikt worden en worden meestal alleen behaald als je supplementen gebruikt. Als jij je aan de dagelijkse hoeveelheid resveratrol houdt wat op het voedingssupplement is aangegeven, zal je weinig tot geen bijwerkingen hebben.

Moet je resveratrol innemen?

Om van resveratrol te profiteren moet je dagelijks tenminste 1 gram resveratrol in je dieet verwerken. Dit kan dus zijn uit pure druivensap, maar ook uit biologische voedingssupplementen. Een glas rode wijn of verse druivensap en een tablet resveratrol versterkt de werking. Wees daar bewust van. Als je te veel resveratrol neemt, is dit niet slecht voor je lichaam, maar kan je eventueel last krijgen van de eerdergenoemde bijwerkingen. Bovendien kan je lichaam maar een bepaalde hoeveelheid resveratrol opnemen.

Wat doet resveratrol?

De krachtige werking van resveratrol heeft als eigenschap dat het bijdraagt aan de bescherming van cellen en weefsels, maar ook gezonde eigenschap dat het de gezonde effecten van vitamines C, E en bètacaroteen versterkt en verlengt. Het biedt herdoor ondersteuning bij een evenwichtige bloeddruk, maar ook bij het voorkomen van bloedklonters. Ook helpt het het optimaliseren van de cholesterol- en bloedsuikerspiegel.

Resveratrol kan je online kopen in de vorm van capsules bij de webwinkel van Spiruella. Het voedingssupplement bevat geen toevoegingen of vulmiddelen en is vrij van chemicaliën. Spiruella.nl biedt enkel natuurlijke supplementen aan van kruidenextracten zonder toevoegingen van chemicaliën en andere slechte stoffen.

Puur natuur en goed voor de gezondheid. Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met het team van Spiruella. We geven je graag een toelichting op de gezonde werking van resveratrol en waarom je het juist wel moet innemen.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen