Dit is misschien wel de makkelijkste gezondheids-hack voor sporters en andere high performers zoals CEO´s en entrepreneurs: Meer water drinken!

Mijn leerzame ervaring in Irak

Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat de nadelen zijn van te weinig hydratatie. In 2004 was ik als ploegcommandant van een Nederlandse Special Forces ploeg op uitzending in Irak. Tijdens een patrouille in het Zuiden van de Irakese woestijn, waar het makkelijk 50 graden kan worden, voelde ik me plotseling onwel worden. Droge mond, hoofdpijn, minder goed na kunnen denken (en daardoor minder besluitvaardig), verminderd goed zicht en algeheel slap gevoel.

Maar ja, je bent toch Commando, dus wat doe je dan? ´Doorgaan!´ uiteraard. Nou daar kwam dus helemaal niks van in: Commando of geen Commando 😉

De ploeg-medic had al snel door wat mijn probleem was: ´Onvoldoende Hydratie´. Tegen die tijd was ik al ´niet meer inzetbaar´ en moest echt uren rusten en bij-drinken om weer mijn oude zelf te worden.

Een harde (en onnodige) leerles!

Misschien zijn de gevolgen van te weinig drinken minder groot voor jou, maar je kunt je prestaties al snel verbeteren, alleen maar door meer en frequenter te drinken. Zie hier de voordelen:

Vijf Voordelen van Voldoende Water Drinken

  1. Verbeterde Fysieke Prestaties: Hydratatie heeft een directe impact op de fysieke capaciteit. Uitdroging kan leiden tot vermoeidheid, verminderde uithoudingsvermogen, en een verhoogd risico op krampen en blessures. Voldoende water drinken helpt de lichaamstemperatuur te reguleren en gewrichten gesmeerd te houden, wat essentieel is tijdens zowel training als competitie.
  2. Verhoogde Mentale Scherpte: Water is cruciaal voor de hersenfunctie. Uitdroging kan leiden tot concentratieproblemen, hoofdpijn en zelfs stemmingswisselingen. Door gehydrateerd te blijven, kunnen high performers hun focus en cognitieve prestaties verbeteren.
  3. Ondersteuning van de Spijsvertering: Water helpt bij de spijsvertering en voorkomt problemen zoals constipatie. Voldoende hydratatie zorgt ervoor dat de spijsverteringsenzymen effectief werken en helpt bij de opname van voedingsstoffen in het lichaam.
  4. Detoxificatie: Water speelt een belangrijke rol in het ontgiften van het lichaam door afvalstoffen en gifstoffen te helpen verwijderen via zweet en urine. Dit is cruciaal voor het handhaven van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekten.
  5. Huidgezondheid: Goede hydratatie helpt de huid gehydrateerd en vitaal te houden, wat kan bijdragen aan een heldere, jeugdige uitstraling. Uitdroging kan leiden tot een droge, schilferige en dof uitziende huid.

Hoe kun je eenvoudig meer water drinken?

Dat is eigenlijk super makkelijk. Als ondernemer of sporter ben je al gewend om doelen te stellen. Dus stel jezelf een ´Hydratatie-doel´ van bijvoorbeeld 3 of 4 liter per dag. Je behoefte hangt wat af van andere factoren (zoals je omgeving, je geleverde inspanning en of je waterrijk voedsel eet), maar stel jezelf een target en maak er een KPI van. Ik start zelf de dag met Kenzi Greens voor een eerste Superfood- en Water-Boost!

Wil je het nog makkelijker maken? Maak er dan een gewoonte van. Daarover lees je hier meer!

Keep drinking!

Groeten van Robin

Vraag je je af wat ik, als Special Forces Veteraan aan sport doe? <Klik dan hier.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen