Een kort vraagstuk:

Stel je voor dat je een fiets hebt. Door de jaren heen, vervang je de remmen, het stuur, de wielen, de banden, de ketting, de tandwielen…….en uiteindelijk vervang je het frame. Je vervangt echt alles aan de fiets.

Is het nog dezelfde fiets? En zo niet: bij welke verandering werd het ´een nieuwe fiets´?

Hetzelfde geldt voor je lichaam.

Het is duidelijk dat het lichaam dat we nu hebben, uiterlijk helemaal niets te maken heeft met het lichaam dat we hadden als baby, peuter, kleuter of puber. Al je cellen vervangen zich en je lichaam neemt steeds een andere vorm aan.

Je cellen in je darmen worden bijvoorbeeld elke paar dagen geheel vervangen. Je huidcellen elke paar weken. Ook de cellen van je lever, je longen, je nieren: bijna alles vervangt zichzelf continu.

Sterker nog: je bent niet dezelfde persoon als degene die begon met het lezen van dit bericht!

No man ever steps in the same river twice, for it’s not the same river and he’s not the same man.

Heraclitus

Dus wie ben je eigenlijk?

Het is inmiddels duidelijk dat je niet bent wie je in de spiegel ziet, want die reflectie verandert voortdurend. Hetzelfde principe geldt voor het mentale en emotionele aspect van wie we zijn. Onze gedachten, gevoelens, overtuigingen en zelfs onze herinneringen zijn onderhevig aan constante verandering.

Richting en koerscorrecties

Dit brengt ons bij het belang van richting geven aan deze continue verandering. Hoewel het lichaam autonoom werkt om zichzelf te vernieuwen, hebben wij de mogelijkheid 8en de verantwoordelijkheid) om te beïnvloeden hoe dit gebeurt. Dit heeft diepgaande effecten op zowel de fysieke als mentale gezondheid.

De keuzes die je maakt in je dagelijks leven zijn cruciaal. Kies je voor voedzame voeding (zoals met Superfoods), dan ondersteun je de vernieuwing van je cellen op een gezonde manier. Kies je voor regelmatige lichaamsbeweging, dan niet alleen verbeter je de functies van je hart en longen, maar ook bevorder je een beter humeur en mentale helderheid door de aanmaak van endorfines. Wil je het makkelijker de juiste keuzes te maken? Lees dan hier.

En elke koerscorrectie heeft, over tijd, een enorme impact.

Conclusie, we zijn constant in verandering, net als de cellen in ons lichaam. De vraag is niet of we veranderen, maar hoe we sturen op de verandering. Elk moment biedt een kans om te besluiten welk pad we volgen en welke versie van onszelf we willen zijn. Ik kies voor ´De Beste Versie´. Jij ook? Ik help je graag verder met advies en ´s Werelds Beste Superfoods!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen