Je hebt KPI´s voor je bedrijf. Maar heb je ook KPI´s voor je gezondheid?

Als ondernemer bent je gewend aan het nemen van risico’s en het constant zoeken naar rendement op investeringen. Echter, één van de meest cruciale investeringen wordt vaak over het hoofd gezien: je eigen gezondheid. Dit is niet zomaar een aanbeveling voor persoonlijk welzijn; het is een strategische zet die de levensduur en de winstgevendheid van uw bedrijf direct kan beïnvloeden.

Ik onderneem nu al meer dan 20 jaar en ben ervan overtuigd dat mijn gezondheid mijn grootste asset is! Waarom? 4 Perspectieven.

 1. Financieel Perspectief
  Het eerste, en meest directe voordeel van investeren in je gezondheid, is financieel. Door regelmatig te bewegen, goed te eten en voldoende rust te nemen, verlaag je de kans op chronische ziekten, wat resulteert in lagere gezondheidskosten op lange termijn. Denk hierbij aan minder uitgaven aan medische behandelingen en medicijnen, maar ook aan minder verloren werkdagen door ziekte.
 2. Productiviteitsperspectief
  Vanuit het oogpunt van productiviteit kan een goede gezondheid je werkprestaties aanzienlijk verbeteren. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn scherper, alerter en kunnen langer en efficiënter werken. Dit vertaalt zich direct naar betere zakelijke resultaten, omdat je meer gedaan krijgt in minder tijd.

En je weet als zelfstandig ondernemer maar al te goed dat het effect van elke goede en verkeerde beslissing verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Als je net even wat scherper bent, heeft dat direct invloed op je ´bottom-line´. En als je meer energie hebt, ben je ook een stuk leuker om mee samen te werken 😉 Lees hier meer Tips voor hersen-gezondheid.

 1. Emotioneel Welzijn
  Ondernemerschap gaat gepaard met stress en uitdagingen. Goed voor uw lichaam zorgen betekent ook zorgen voor je mentale en emotionele veerkracht. Een sterke emotionele gezondheid stelt je in staat om effectiever om te gaan met de ups en downs van het bedrijfsleven, wat essentieel is voor langetermijnsucces. Ik leg hier meer uit over ´Voedingsstress´.
 2. Reputatie en Branding
  Gezond leven kan ook je persoonlijke merk versterken. Ondernemers die gezondheid uitstralen, trekken vaak klanten en partners aan die deze waarden delen. Je positioneert jezelf als een leider die niet alleen om de cijfers geeft, maar ook om duurzaam succes en welzijn.

Duurzaamheid
Tenslotte is er de duurzaamheids-factor. Regelmatige zelfzorg voorkomt burnout, waardoor je je carrière langer en met meer voldoening kunt voortzetten. Je gezondheid onderhouden is essentieel om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen.

Investeer in je gezondheid alsof het je meest winstgevende onderneming is.

Het resultaat? Een robuustere bedrijfsvoering, een sterker merk, en een gelukkiger, gezonder leven. Klinkt als een waanzinnige ROI!

Geen idee waar te beginnen? Laat ons van Spiruella je helpen!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen