Cacao Bliss Ceremonies: Heerlijk en Goed voor je

Cacao, in de vorm van heerlijke chocolade, is voor velen van ons een geliefde traktatie. Maar wist je dat cacao ook een eeuwenoude geschiedenis heeft als een spiritueel hulpmiddel? In dit artikel duiken we diep in de wereld van cacao bliss ceremonies. We zullen de historische wortels verkennen, bespreken wat je kunt verwachten tijdens zo’n ceremonie, je leren hoe je thuis je eigen ceremonie kunt organiseren, en de verschillende soorten cacao verkennen die je kunt gebruiken. Laten we samen deze reis beginnen naar de innerlijke harmonie en heling die cacao ceremonies te bieden hebben.

De Historische Wortels van Cacao Bliss Ceremonies

Cacao heeft een lange geschiedenis van gebruik bij inheemse culturen in Midden- en Zuid-Amerika. De Azteken en de Maya’s, twee van de meest bekende beschavingen uit de oudheid, beschouwden cacao als heilig. Ze gebruikten cacao niet alleen als voedsel, maar ook als een ritueel sacrament. Cacao werd gezien als een geschenk van de goden en werd gebruikt om contact te maken met de spirituele wereld.

Tijdens cacao ceremonies werd cacao bereid en gedronken als een bittere drank. De deelnemers zaten in een cirkel en deelde verhalen, zongen liederen en openden hun harten voor de ervaring. Dit ritueel werd vaak geleid door een sjamaan of spirituele gids, die de deelnemers begeleidde bij hun innerlijke reis.

Wat Kun Je Verwachten Tijdens een Cacao Bliss Ceremonie

Een cacao bliss ceremonie is een spirituele ervaring waarbij de cacao als een hulpmiddel wordt gebruikt om diepere verbindingen met jezelf en anderen te creëren. Tijdens zo’n ceremonie kun je verwachten:

 1. Hartopening: Cacao staat bekend om zijn vermogen om het hartchakra te openen. Dit kan leiden tot gevoelens van liefde, mededogen en verbondenheid met anderen.
 2. Innerlijke reflectie: Cacao ceremonies bieden een rustige ruimte om diep in jezelf te kijken, je gedachten en gevoelens te verkennen en antwoorden te vinden op vragen die je zou kunnen hebben.
 3. Gemeenschap: Cacao ceremonies worden vaak in groepen gehouden, wat een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid bevordert. De deelnemers delen hun ervaringen en ondersteunen elkaar tijdens de ceremonie.
 4. Creativiteit: Cacao kan ook creativiteit en inspiratie stimuleren. Veel deelnemers vinden dat ze na een ceremonie nieuwe inzichten en ideeën hebben.

Meer tips voor het doen van een cacao ceremonie thuis vind je hier.

Hoe Je Thuis Je Eigen Cacao Bliss Ceremonie Kunt Organiseren

Je hoeft niet naar een afgelegen sjamaan in de jungle te reizen om een cacao ceremonie te ervaren. Je kunt er zelf een organiseren in de comfort van je eigen huis. Hier is hoe:

 1. Kies de juiste cacao: Het is essentieel om pure en ongezoete cacao te gebruiken voor je ceremonie. Cacaopoeder of cacaonibs van hoge kwaliteit zijn goede opties. Maar het beste resultaat heb je met het gebruik van Cacao pasta.
 2. Creëer een heilige ruimte: Maak een rustige en comfortabele ruimte waar je de ceremonie kunt houden. Zorg voor kaarsen, wierook en eventueel rustgevende muziek.
 3. Intentie zetten: Voordat je begint, neem een moment om je intentie voor de ceremonie te bepalen. Wat wil je bereiken? Waarvoor zoek je begeleiding?
 4. Bereid de cacao voor: Verwarm wat water, voeg de cacao toe en roer met liefdevolle intentie. Je kunt ook een beetje zoetstof toevoegen, zoals honing of ahornsiroop, om de bitterheid te verzachten. Nog meer ideeen om aan je cacao toe te voegen? <Kijk dan hier!
 5. Drink met aandacht: Zit rustig neer en drink de cacao langzaam. Sluit je ogen en focus op de smaak en de geur. Laat de cacao zijn werk doen.
 6. Meditatie en reflectie: Na het drinken van de cacao, mediteer en reflecteer. Ga diep in jezelf en luister naar wat naar boven komt.
 7. Delen: Als je dat wilt, kun je je ervaringen delen met een vriend, partner of schrijf in een dagboek.

Verschillende Soorten Cacao

Er zijn verschillende soorten cacao beschikbaar, elk met hun eigen smaakprofielen en eigenschappen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Rauwe Cacao: Rauwe cacao wordt niet verwarmd boven 42°C en behoudt daardoor meer voedingsstoffen. Het heeft een intense, rijke smaak.
 2. Cacaonibs: Dit zijn kleine stukjes cacao die je als snack kunt eten of kunt toevoegen aan smoothies en desserts. Ze hebben een knapperige textuur en een intense cacaosmaak.
 3. Cacaopoeder: Cacaopoeder is veelzijdig en kan worden gebruikt in warme dranken, smoothies, gebak en hartige gerechten.
 4. Cacao met toevoegingen: Sommige cacao wordt verrijkt met kruiden zoals kaneel, cayennepeper of vanille voor extra smaak en gezondheidsvoordelen.

In conclusie, cacao bliss ceremonies zijn een krachtige manier om dieper in jezelf te duiken en spirituele groei te ervaren. Met een rijke geschiedenis en een schat aan mogelijkheden om thuis te verkennen, is cacao een ware zegen voor de ziel. Dus, waar wacht je nog op? Begin je reis naar innerlijke harmonie en heling met een cacao ceremonie en ontdek de magie van deze heilige drank.

Ceremoniele cacao kopen? Klik hier!

Wat zijn de voordelen* van onze ´Ceremonial Grade´ Cacao?
Rijk aan flavanolen* . Flavanolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie. (Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200mg flavanolen uit cacao).
Het bevat theobromine. Theobromine staat erom bekend dat het het hart en bloedvaten ondersteunt en op hoe iemand zich voelt, zodat je je rustiger voelt*
Bron van mineralen (zoals o.a.  magnesium, ijzer, koper, zink en calcium)*
Positief effect op je gemoedstoestand*
Vele professionele begeleiders van Cacao Ceremonies bestellen bij ons hun Cacao Pasta

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen