muira puama

Libido verhogende middelen zijn al sinds de oudheid zeer populair onder de mensheid. Want laten we eerlijk zijn: veel mensen zijn op zoek naar een manier om op natuurlijke wijze hun liefdesleven in leven te houden, en eigenlijk is dat altijd al zo geweest. Eeuwen geleden kwam men er reeds achter dat Muira Puama (tychopetalum olacoides), in de volksmond beter bekend als ‘potentiehout’, hier een belangrijke rol in kon spelen.

Op zoek naar meer ´Libido verhogende Superfoods´? <Klik dan hier voor de Top 10!

Op een natuurlijke manier je Testosteron verhogen? Kijk dan eens bij Shilajit!

Van oudsher worden de stammen, wortels en schors van de Muira Puama gebruikt als afrodisiacum en tonicum voor de seksuele prestaties. Dit is echter niet het enige voordeel van Muira Puama. In Europa kent Muira Puama ook een lange geschiedenis voor vele andere mentale en geestelijke voordelen. Met voordelen voor geest, lichaam, en intieme relaties, lijkt Muira Puama een amazonekruid dat in ieders collectie zou moeten zitten.

Benieuwd geworden naar de voordelen van Muira Puama? Lees dan snel verder en ontdek wat deze superfood voor jou zou kunnen betekenen!

Wat is Muira Puama?

(Liriosma ovata), ook bekend als ‘potentiehout’, is een kleine, bloemrijke boom die oorspronkelijk uit het Braziliaanse Amazonegebied komt. Hij wordt 5 meter hoog en draagt witte bloemen met een intense jasmijngeur. Ondanks dat de herkomst ligt in het Braziliaanse Amazonegebied, komt deze niet alleen voor in de Braziliaanse kruidengeneeskunde, maar ook in de Engelse.

In Engeland is Muira Puama opgenomen in de British Herbal Pharmacopoeia. Muira Puama poeder, afkomstig van de wortel-, schors- en houtextracten van Muira Puema, staat al jaren bekend als een traditioneel kruidengeneesmiddel dat gebruikt wordt om het seksuele verlangen bij zowel mannen als vrouwen te versterken, maar ook om mannelijke erectiestoornissen (impotentie) te verbeteren.

Muira Puama wordt daarnaast ook gebruikt als een algemeen tonicum voor ondersteuning bij diverse pijnklachten, haarproblemen en menstruatieklachten! Je kunt dus stellen dat je het poeder voor tal van kwalen en ongemakken kunt gebruiken, en niet alleen als libido verhogend middel.

Wat is de werking?

Muira Puama heeft haar indrukwekkende gezondheidsvoordelen te danken aan de unieke mix van terpenoïden in de plant, waaronder ptychonal. Terpenoïden kunnen zorgen voor een antibacteriële werking, maar ook zorgen voor een kalmerend effect.

De wortel en schors van de Muira Puama zijn rijk aan essentiële vetzuren en plantensterolen, waaronder beta-sitosterol, lupeol en campesterol en een nieuwe alkaloïde genaamd Muirapuamine. Deze stoffen staan erom bekend dat zij seksuele verlangens kunnen stimuleren bij zowel mannen als vrouwen. De actieve bestanddelen werken in op chemische stoffen in de hersenen (dopamine, noradrenaline en serotonine), en stimuleren zo de zenuwen. Op die manier worden de geslachtshormonen ondersteund.

Andere belangrijke bestanddelen zijn onder meer lange-keten vetzuren (LPC’s), sterolen, coumarine, tanninen, triterpenen, en etherische oliën (waaronder bèta-caryofylleen en alfa-humuleen).

Top 5 voordelen van Muira Puama*

De traditie leert ons dat de voordelen van Muira Puama het geheim kunnen herbergen om dingen op gang te brengen en om tot actie te komen. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over deze fascinerende plant en ontdek de 5 voordelen van deze bijzondere plant!

1.    Libido ondersteunen*

Muira puama

Muira Puama wordt ,dankzij haar werkzame stoffen, sinds jaar en dag gebruikt door de bewoners van het Amazonegebied om een verscheidenheid aan leeftijd gerelateerde aandoeningen te behandelen. In Brazilië is het zelfs op de markt gebracht als een stimulerend, energetisch tonicum en afrodisiacum. Zij geloven dat Muira Puama nuttig kan zijn voor een gezonde erectie!

Muira Puama bevat sterolen, de bouwstenen van geslachtshormonen zoals testosteron. Sterolen zorgen voor ontspanning bij het corpus cavernosa – een sponsachtig gebied dat bloed vasthoudt tijdens een erectie. Door deze ontspanning kan er meer bloed naar de penis stromen, waardoor een sterkere en stevigere erectie ontstaat, die bovendien langer kan aanhouden.

Op zoek naar meer ´Libido verhogende Superfoods´? <Klik dan hier voor de Top 10!

Op een natuurlijke manier je Testosteron verhogen? Kijk dan eens bij Shilajit!

2. Geheugen en cognitie*

Deze geweldige superfood kan ook helpen om het geheugen en de alertheid te verbeteren. De stofjes in Muira Puama zijn namelijk in staat om de stof ‘acetylcholinesterase’ enigszins af te remmen, wat geheugen verbeterende effecten kan opleveren. Acetylcholinesterase is een enzym dat de neurotransmitter acetylcholine afbreekt. Acetylcholine is vooral betrokken bij de impulsoverdracht van zenuwcellen, en is nodig voor cognitie- en geheugenfuncties.

3. Haaruitval en kaalheid*

Muira Puama - haaruitval

Naarmate men ouder wordt kan haaruitval of kaalheid een probleem stellen bij zowel mannen als vrouwen. De wortels en de schors van het kruid, wanneer ze worden afgekookt, kunnen dankzij de vele werkzame stoffen ondersteuning bieden bij het gezond houden van het haar.

4. Premenstrueel syndroom*

Het premenstrueel syndroom (PMS) is de verzameling aan lichamelijke en geestelijke klachten die optreden tijdens de periode net vóór de menstruatie. Muira Puama bevat actieve bestanddelen die oestrogeen sterk kunnen nabootsen. Het kruid kan hierdoor ondersteunen bij stressvolle periodes, maar ook bij menstruatiekrampen.

5. Stress*

Muira Puama werkt dankzij haar voedingsstoffen als een adaptogeen, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

Op zoek naar meer ´Libido verhogende Superfoods´? <Klik dan hier voor de Top 10!

****************************

Toepassing en dosering

Muira Puama neem je bij voorkeur in met water, thee, sapje, shake, smoothie of yoghurt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  ligt tussen de 2 tot 6 gram per dag (1 theelepeltje is ongeveer 2 gram). De juiste dosis hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gezondheid en andere omstandigheden van de gebruiker. Volg daarom altijd de aanwijzingen op het etiket van het product of overleg met je apotheker of arts als je dit middel wilt gaan toevoegen aan je dagelijks dieet. Overschrijdt nimmer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zorg ervoor dat je het product droog, koel en buiten het gebruik van kinderen bewaart.

Tip: Wil je Muira Puama als thee gebruiken voeg dan 1 theelepel poeder toe aan een kop water en laat dit mengsel 15 tot 30 minuten zachtjes koken. Je kan zo’n 1 tot 2 kopjes per dag drinken.

Allergenen en voorbehouden

Er zijn geen bijwerkingen, allergenen of contra-indicaties bekend voor het gebruik van dit kruid. Muira Puama poeder van Spiruella.nl is gegarandeerd vrij van: geur-, kleur- en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Houd er wel rekening mee dat het poeder verpakt wordt in een ruimte waar noten verwerkt worden.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding, gebruik je medicijnen, heb je lactatie problemen of  onderliggend lijdend, dan is het altijd verstandig om eerst een arts of deskundige raad te plegen alvorens je Muira Puama gaat gebruiken. Ook is dit kruid geen vervanging van normale voeding! Combineer het daarom altijd met een gezond voedingspatroon voor het beste resultaat.

Op zoek naar meer ´Libido verhogende Superfoods´? <Klik dan hier voor de Top 10!

 

**************************************************

Meer weten over superfoods in het algemeen? Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

 

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen