muira puama

Libido verhogende middelen zijn al sinds de oudheid zeer populair onder de mensheid. Want laten we eerlijk zijn: veel mensen zijn op zoek naar een manier om op natuurlijke wijze hun liefdesleven in leven te houden, en eigenlijk is dat altijd al zo geweest. Eeuwen geleden kwam men er reeds achter dat Muira Puama (tychopetalum olacoides), in de volksmond beter bekend als ‘potentiehout’, hier een belangrijke rol in kon spelen. En niet zonder reden! Van oudsher worden de stammen, wortels en schors gebruikt als afrodisiacum en tonicum voor de seksuele gezondheid. Dit is echter niet het enige voordeel van Muira Puama. In Europa kent Muira Puama ook een lange geschiedenis als behandeling voor de algehele mentale en geestelijke gezondheid en voor diverse maag- en darmaandoeningen. Met voordelen voor geest, lichaam, en intieme relaties, lijkt Muira Puama een amazonekruid dat in ieders collectie zou moeten zitten.

Benieuwd geworden naar de voordelen van Muira Puama? Lees dan snel verder en ontdek wat deze superfood voor jou zou kunnen betekenen!

Wat is Muira Puama?

(Liriosma ovata), ook bekend als ‘potentiehout’, is een kleine, bloemrijke boom die oorspronkelijk uit het Braziliaanse Amazonegebied komt. Hij wordt 5 meter hoog en draagt witte bloemen met een intense jasmijngeur. Ondanks dat de herkomst ligt in het Braziliaanse Amazonegebied, komt deze niet alleen voor in de Braziliaanse kruidengeneeskunde, maar ook in de Engelse.

In Engeland is Muira Puama opgenomen in de British Herbal Pharmacopoeia. Muira Puama poeder, afkomstig van de wortel-, schors- en houtextracten van Muira Puema, staat immers al jaren bekend als een traditioneel kruidengeneesmiddel dat gebruikt wordt om het seksuele verlangen bij zowel mannen als vrouwen te versterken, maar ook om mannelijke erectiestoornissen (impotentie) te behandelen.

Muira Puama wordt daarnaast ook gebruikt als een algemeen tonicum voor de behandeling van seksuele problemen, zenuwstelselaandoeningen, zenuwpijn, kaalheid, menstruatiestoornissen, maag- en darmstoornissen, neuromusculaire problemen en reuma.! Je kunt dus stellen dat je het poeder voor tal van kwalen en ongemakken kunt gebruiken, en niet alleen als libido verhogend middel.

Bessen & Vruchtenpoeder

Muira Puama poeder (Premium)

11,9524,95

Wat is de werking?

Muira Puama heeft haar indrukwekkende gezondheidsvoordelen te danken aan de unieke mix van terpenoïden in de plant, waaronder ptychonal. Terpenoïden kunnen zorgen voor een antibacteriële werking, maar ook zorgen voor een kalmerend effect.

De wortel en schors zijn rijk aan essentiële vetzuren en plantensterolen, waaronder beta-sitosterol, lupeol en campesterol en een nieuwe alkaloïde genaamd Muirapuamine. Deze stoffen kunnen de seksuele verlangens stimuleren bij mannen én vrouwen. De actieve bestanddelen werken in op chemische stoffen in de hersenen (dopamine, noradrenaline en serotonine), en stimuleren zo de zenuwen. Op die manier worden de geslachtshormonen ondersteund, met name testosteron, wat het libido ten goede komt.

Studies wijzen tevens uit dat Muira Puama via stikstofmonoxide de bloedvaten kan helpen verwijden, op een vergelijkbare manier als l-arginine, Viagra en andere middelen tegen erectiestoornissen. Een onderzoek op ratten toonde daarnaast ook aan dat Muira Puama het geheugen verbetert, het hersenweefsel en de zenuwen beschermt. Het ethanolextract van de wortel bevordert het geheugen en de goede werking van de hersengebieden, en dan vooral de gebieden die met cognitie te maken hebben.

Andere belangrijke bestanddelen zijn onder meer lange-keten vetzuren (LPC’s), sterolen, coumarine, tanninen, triterpenen, en etherische oliën (waaronder bèta-caryofylleen en alfa-humuleen).

Top 6 voordelen van Muira Puama

De traditie leert ons dat de voordelen van Muira Puama het geheim kunnen herbergen om dingen op gang te brengen en om tot actie te komen. Lees hieronder verder om meer te weten te komen over deze fascinerende plant en ontdek de 6 gezondheidsvoordelen van de bijzondere plant!

1.    Seksuele gezondheid en libido van mannen en vrouwen

Muira puama

Muira Puama wordt sinds jaar en dag gebruikt door de bewoners van het Amazonegebied om een verscheidenheid aan leeftijd gerelateerde aandoeningen te behandelen. In Brazilië is het op de markt gebracht als een stimulerend, energetisch tonicum en afrodisiacum. Muira Puama kan vooral nuttig zijn voor een gezonde erectie en kan het libido verhogen bij mannen die kampen met vermoeidheid of ouderdomsklachten.

Muira Puama bevat sterolen, de bouwstenen van geslachtshormonen zoals testosteron. Dit kruid ontspant het corpus cavernosa – een sponsachtig gebied dat bloed vasthoudt tijdens een erectie. Door deze ontspanning kan er meer bloed naar de penis stromen, waardoor een sterkere en stevigere erectie ontstaat, die bovendien langer kan aanhouden. Ook werd door studies bevestigd dat Muira Puama het libido kan verhogen.

Muira Puama kan ook vrouwen helpen die een lage seks drift hebben. Uit een onderzoek bleek dat 65% van de vrouwen die dit kruid een maand lang consumeerden, verbeteringen rapporteerde in seksueel verlangen en bevrediging. Sommige vrouwen ervaarden ook meer seksuele fantasieën en een intenser orgasme.

2. Geheugen en cognitie

Deze geweldige superfood kan ook helpen om het geheugen en de alertheid te verbeteren. Muira Puama is namelijk in staat om de stof ‘acetylcholinesterase’ af te remmen, wat geheugen verbeterende effecten oplevert. Acetylcholinesterase is een enzym dat de neurotransmitter acetylcholine afbreekt. Acetylcholine is vooral betrokken bij de impulsoverdracht van zenuwcellen, en is nodig voor cognitie- en geheugenfuncties.

Door acetylcholinesterase af te schermen, biedt Muira Puama therapeutische voordelen voor mensen met cognitieproblemen en geheugenstoornissen.

3. Centrale zenuwstelsel

De inheemse volken van het Amazonegebied hebben Muira Puama eeuwenlang geconsumeerd als remedie tegen een traag werkend centrale zenuwstelsel. Wetenschappelijk onderzoek heeft intussen bevestigd dat de wortels van Muira Puama hebben milde anxiogene effecten op het centrale zenuwstelsel. Ze stimuleren het centrale zenuwstelsel, wat kan resulteren in betere mentale prestaties en een verhoogd fysiek uithoudingsvermogen.

4. Haaruitval en kaalheid

Muira Puama - haaruitval

Naarmate men ouder wordt kan haaruitval of kaalheid een probleem stellen bij zowel mannen als vrouwen. De wortels en de schors van het kruid, wanneer ze worden afgekookt, kunnen helpen bij de behandeling van haaruitval en kaalheid.

5. Premenstrueel syndroom

Het premenstrueel syndroom (PMS) is de verzameling aan lichamelijke en geestelijke klachten die optreden tijdens de periode net vóór de menstruatie. Muira Puama bevat actieve bestanddelen die oestrogeen sterk kunnen nabootsen. Het kruid kan helpen bij de behandeling van stressvolle periodes, neuromusculaire problemen, stress, stemmingswisselingen, menstruatiekrampen en gevoelens van zwakte.

6. Stemmingsverbeteraar

Of je nu last hebt van piekeren, donkere gedachten of je voelt je down, deze superfood kan verlichting bieden. Een studie wees namelijk uit dat de plant werkt als adaptogeen, waardoor je beter kunt omgaan met stressvolle situaties. Dezelfde studie bevestigde de antidepressieve eigenschappen van een specifiek ethanolextract van het kruid.

Toepassing en dosering

Muira Puama neem je bij voorkeur in met water, thee, sapje, shake, smoothie of yoghurt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  ligt tussen de 2 tot 6 gram per dag (1 theelepeltje is ongeveer 2 gram). De juiste dosis hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gezondheid en andere omstandigheden van de gebruiker. Volg daarom altijd de aanwijzingen op het etiket van het product of overleg met je apotheker of arts als je dit middel wilt gaan toevoegen aan je dagelijks dieet. Overschrijdt nimmer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Zorg ervoor dat je het product droog, koel en buiten het gebruik van kinderen bewaart.

Tip: Wil je Muira Puama als thee gebruiken voeg dan 1 theelepel poeder toe aan een kop water en laat dit mengsel 15 tot 30 minuten zachtjes koken. Je kan zo’n 1 tot 2 kopjes per dag drinken.

Allergenen en voorbehouden

Er zijn geen bijwerkingen, allergenen of contra-indicaties bekend voor het gebruik van dit kruid. Muira Puama poeder van Spiruella.nl is gegarandeerd vrij van: geur-, kleur- en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen. Houd er wel rekening mee dat het poeder verpakt wordt in een ruimte waar noten verwerkt worden.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding, gebruik je medicijnen, heb je lactatie problemen of  onderliggend lijdend, dan is het altijd verstandig om eerst een arts of deskundige raad te plegen alvorens je Muira Puama gaat gebruiken. Ook is dit kruid geen vervanging van normale voeding! Combineer het daarom altijd met een gezond voedingspatroon voor het beste resultaat.

Bessen & Vruchtenpoeder

Muira Puama poeder (Premium)

11,9524,95

 

**************************************************

Meer weten over Libido verhogende Superfoods? Lees dan nu ook: Top 10 Libido verhogende Superfoods voor Man en Vrouw (Natuurlijk)

Meer weten over superfoods in het algemeen? Superfoods: Wat zijn het en wat zijn de Voordelen? Ontdek onze TOP 15 Lijst met Superfoods!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.