Ik dacht altijd dat oudere mensen gewoon ´oud´ waren. En als je oud wordt, dan gaat je ´gezondheid rammelen´. Logisch.
Nou, dat is natuurlijk al helemaal niet meer waar. Waar je vroeger met 50 jaar al oud was, sta je nu met 70 jaar nog volop in het leven! En dat is natuurlijk een stuk leuker als je je gezond en energiek voelt.
Eerst het slechte nieuws:
Naarmate mensen ouder worden, neemt de noodzaak om celgezondheid te onderhouden toe. De cellen in het lichaam worden kwetsbaarder voor schade door oxidatieve stress, ontstekingen en afnemende reparatiemechanismen.
Gelukkig kunnen bepaalde supplementen bijdragen aan het behoud en de verbetering van de celgezondheid bij senioren. Uiteraard moet je in de eerste plaats gewoon gezond leven: gezond eten, veel water drinken, goed slapen en lekker veel bewegen. Maar……..De wetenschap heeft niet stil gezeten, dus dat hoeven senioren ook niet (meer) te doen.
Hieronder worden vijf essentiële supplementen besproken die kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezond ouder worden.
1. NMN (Nicotinamide Mononucleotide):
NMN is een voorloper van NAD+, een co-enzym dat essentieel is voor de energieproductie in cellen. Naarmate we ouder worden, daalt het NAD+ niveau, wat bijdraagt aan vermoeidheid en verminderde cellulaire functies. Suppletie met NMN kan helpen de NAD+-niveaus te herstellen, wat ondersteuning biedt voor energieproductie, DNA-reparatie en celgezondheid. Lees hier meer over NMN.
2. Spermidine:
Spermidine speelt een cruciale rol in het proces van autophagie, waarbij cellen hun eigen onderdelen recyclen en vernieuwen. Dit proces is van vitaal belang voor het behoud van celgezondheid en het voorkomen van de ophoping van beschadigde celcomponenten die tot ziektes kunnen leiden. Spermidine-suppletie kan helpen de levensduur van cellen te verlengen en de algehele gezondheid te bevorderen. Lees hier meer over Spermidine.
3. Quercetine:
Quercetine is een krachtige flavonoïde met sterke antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt de cellen te beschermen tegen vrije radicalen en vermindert ontstekingen, wat bijdraagt aan de preventie van chronische ziekten. Bovendien kan quercetine de immuniteit versterken, wat vooral belangrijk is voor senioren. Lees hier meer over Quercetine.
4. Resveratrol:
Bekend vanwege zijn aanwezigheid in rode wijn, biedt resveratrol verschillende gezondheidsvoordelen. Het bevordert de gezondheid van hart en bloedvaten, heeft anti-verouderingseffecten en beschermt de hersenen. Resveratrol activeert specifieke genen die betrokken zijn bij het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de gezondheid van de cellen. Lees hier meer over Resveratrol.
5. Co-enzym Q10 (CoQ10):
CoQ10 is essentieel voor de energieproductie in de mitochondriën van cellen en werkt als een antioxidant om cellen te beschermen tegen schade. Het niveau van CoQ10 in het lichaam neemt af met de leeftijd, wat bijdraagt aan verminderde cellulaire energie en potentieel hartproblemen. Suppletie kan helpen deze niveaus te herstellen en de cellulaire functie en gezondheid te ondersteunen. Lees hier meer over Co-enzymQ10.
In conclusie, de supplementen NMN, spermidine, quercetine, resveratrol en CoQ10 bieden mogelijk aanzienlijke voordelen voor de celgezondheid van senioren. Deze supplementen helpen niet alleen bij het beschermen en herstellen van cellulaire schade maar bevorderen ook een gezond ouder worden. Het is altijd aan te raden om suppletie te bespreken met een zorgverlener, vooral wanneer andere medicaties worden gebruikt.

****************************

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen