Wat zou het je waard zijn om (bijna) altijd de juiste beslissingen te nemen? Alles toch?

Meditatie biedt meerdere voordelen die specifiek waardevol kunnen zijn voor zelfstandige ondernemers en CEO’s, ofwel high performers in de zakelijke wereld.

Ik onderneem zelf al meer dan 20 jaar en mediteer al meer dan een jaar lang elke dag. Hieronder vind je 7 van de voordelen die ik er nu al door ervaren heb en die een hele belangrijke rol spelen in mijn zakelijke successen.

Ook is meditatie de Nr1 skill waar Ray Dalio, een beroemde investeerdeer, hedgefund manager, miljardair en visionair, het meeste van zijn succes aan toeschrijft.

En zo zijn er nog vele andere CEOs die dagelijks mediteren als een absolute noodzaak zien.

1. Stressreductie: Meditatie is (bewezen) effectief in het verlagen van stressniveaus, wat cruciaal is voor high performers die vaak te maken hebben met hoge druk en stressvolle situaties. Door stress te beheersen, kunnen ze helderder denken en betere beslissingen nemen. En die continu betere beslissingen, over tijd, leiden tot buitengewone resultaten.

2. Verbeterde focus en concentratie: Regelmatige meditatie verbetert de concentratievermogens, wat essentieel is voor het effectief uitvoeren van complexe en veeleisende taken. Het maakt het makkelijker om je voor langere tijd te weiden aan Deep Work, een skill die steeds belangrijker (en steeds schaarser) wordt in onze maatschappij met toenemende constante afleidingen.

3. Emotionele intelligentie: Meditatie helpt bij het ontwikkelen van een groter bewustzijn van eigen emoties en die van anderen. Dit vergroot de emotionele intelligentie en empatisch vermogen, wat belangrijk is voor leiderschap en het beheren van teamdynamiek.

4. Verhoogde creativiteit: Door de geest te kalmeren en ruimte te creëren voor innerlijke stilte, kan meditatie de creativiteit verhogen. Dit is van onschatbare waarde voor ondernemers en CEO’s die voortdurend moeten innoveren en problemen creatief moeten oplossen. Daarnaast is het essentieel om, naast werken, ook voldoende rust in te plannen, zoals Alex Sojung Kim Pang omschrijft in zijn boek ´Rest´.

5. Verbeterde besluitvorming: Meditatie kan de cognitieve functies verbeteren en leidt tot helderder denken. Dit is essentieel voor high performers die vaak snel en effectief beslissingen moeten nemen onder druk. Je neemt minder snel emotionele beslissingen.

6. Stressbestendigheid en veerkracht: Meditatie traint de geest om kalmer en veerkrachtiger te reageren op tegenslagen of zakelijke uitdagingen, wat cruciaal is voor langdurig succes en het voorkomen van burn-out. Meditatie helpt je om te kunnen relativeren, ´uit-te-zoomen´ en ´non-attachment´ te beoefenen.

7. Betere zelfdiscipline en zelfbeheersing: Door regelmatige meditatiepraktijk ontwikkelen high performers een grotere zelfdiscipline en zelfbeheersing, essentiële kwaliteiten voor het beheren van zowel persoonlijke als professionele verplichtingen. Het is een gateway voor andere nieuwe goede gewoontes,  zoals meer aandacht aan je gezondheid besteden.

Deze voordelen kunnen significant bijdragen aan de effectiviteit en het welzijn van zelfstandige ondernemers en CEO’s, waardoor ze beter in staat zijn om hun bedrijven en teams te leiden naar succes.

Op zoek naar Tips om te beginnen met mediteren? <Klik dan hier!

Lees hier waarom een gezondheids-investering de beste ROI geeft voor ondernemers en CEO´s.

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen