Ontdek de Kracht van L-Arginine

Welkom bij onze diepgaande verkenning van L-Arginine, een aminozuur dat de basis vormt voor een gezonder en bevredigender leven. Ook bekend als arginine, dit essentiële aminozuur speelt een cruciale rol in verschillende lichaamsfuncties en heeft opwindende voordelen, waaronder de bevordering van een betere erectie. Laten we duiken in de wereld van L-Arginine en ontdekken waarom het een essentieel supplement kan zijn voor jouw welzijn.

L-Arginine: Aminozuur met Meerdere Namen

L-Arginine 101: L-Arginine, ook bekend als arginine, is een semi-essentieel aminozuur dat het lichaam normaal gesproken zelf kan produceren, maar waarvan de aanvulling soms nodig is. Het staat bekend als de voorloper van stikstofmonoxide, een verbinding die betrokken is bij het verwijden van bloedvaten.

Voordelen van L-Arginine: Beter dan Ooit

Bevordering van een Betere Erectie: Een van de opmerkelijkste voordelen van L-Arginine is de potentie om de bloedstroom te verbeteren, wat gunstig is voor mannen die streven naar een betere erectie. Het aminozuur helpt bij het ontspannen van de bloedvaten, waardoor de doorbloeding naar de genitaliën wordt bevorderd.

Wil je meer lezen over welke superfoods te gebruiken voor het ondersteunen van je libido? <Klik dan hier!

Meer T door het gebruik van Shilajit? <Lees hier meer. Gelijk Shiljait kopen? <Klik dan hier!

Energie en Uithoudingsvermogen: L-Arginine speelt een cruciale rol in de productie van stikstofmonoxide, wat de bloedtoevoer naar de spieren verbetert. Dit kan leiden tot een toename van energie en uithoudingsvermogen, waardoor het aminozuur populair is onder atleten.

Ondersteuning van het Immuunsysteem: L-Arginine is betrokken bij de productie van witte bloedcellen, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem. Het kan het lichaam helpen bij het bestrijden van infecties en het handhaven van een optimale immuunfunctie.

Hoe Werkt L-Arginine in je Lichaam?

Stikstofmonoxide: De Sleutel tot Vasculaire Gezondheid: L-Arginine wordt in het lichaam omgezet in stikstofmonoxide, een verbinding die de bloedvaten verwijdt. Dit proces, bekend als vasodilatatie, verbetert de doorbloeding en heeft positieve effecten op verschillende aspecten van de gezondheid.

Voor Wie is L-Arginine Geschikt?

Mannen die Streven naar een Betere Erectie: L-Arginine is bijzonder populair onder mannen die hun seksuele gezondheid willen verbeteren en streven naar een betere erectie. Het bevordert de bloedtoevoer naar de genitaliën, wat kan resulteren in een verbeterde seksuele prestatie.

Lees hier meer tips voor verhogen van libido na 40 jaar (mannen).

Atleten en Fitnessliefhebbers: Vanwege de rol van L-Arginine in het verbeteren van de bloedtoevoer naar de spieren, vinden atleten en fitnessliefhebbers het aminozuur gunstig voor het verhogen van energie, uithoudingsvermogen en het ondersteunen van spierherstel.

Bijwerkingen en Veiligheid van L-Arginine

Mogelijke Bijwerkingen: Over het algemeen wordt L-Arginine als veilig beschouwd wanneer het in de aanbevolen dosering wordt ingenomen. Mogelijke bijwerkingen kunnen echter optreden, waaronder maagklachten, diarree en een verlaagde bloeddruk.

Voorzichtigheid bij Specifieke Gezondheidsaandoeningen: Mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen, waaronder hartaandoeningen, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van L-Arginine en dienen eerst een arts te raadplegen.

Combinaties en Dosering

Combinaties met Pycnogenol: L-Arginine wordt vaak gecombineerd met Pycnogenol, een natuurlijk antioxidant, voor synergetische effecten op de bloedcirculatie en erectiele functie.

Aanbevolen Dosering: De aanbevolen dosering van L-Arginine varieert, maar typisch wordt een dosis tussen 2 tot 5 gram per dag aanbevolen. Het is belangrijk om de instructies op het supplementlabel te volgen.

Is L-Arginine Gevaarlijk?

Algemeen Veilig: L-Arginine wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt ingenomen in de aanbevolen doseringen. Zoals bij elk supplement, is het belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Hoe snel merk je resultaat van l-Arginine?

De tijd die het kost om de effecten van L-arginine te ervaren, kan variëren van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, waaronder de individuele gezondheidstoestand, dosering, en de specifieke reden waarom iemand L-arginine gebruikt. Hier zijn enkele algemene overwegingen:

 1. Snelle effecten: Sommige mensen melden dat ze snel resultaten ervaren, vooral bij het nemen van L-arginine voor kortetermijndoelen, zoals het verbeteren van de bloedcirculatie of het ondersteunen van fysieke prestaties. Dit kan binnen enkele dagen tot een paar weken merkbaar zijn.
 2. Erectiele functie: Als L-arginine wordt gebruikt voor het verbeteren van de erectiele functie, kunnen sommige mannen positieve effecten ervaren binnen enkele weken tot enkele maanden. Het kan echter variëren afhankelijk van de ernst van de erectiestoornis en andere individuele factoren.
 3. Langdurige effecten: Voor sommige doelen, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem, het verbeteren van de algemene vasculaire gezondheid, of het bevorderen van een gezonde bloeddruk, kunnen langdurigere gebruikstermijnen nodig zijn voordat significante verbeteringen worden opgemerkt.
 4. Gezondheidstoestand: Individuen met bestaande gezondheidsproblemen of onderliggende medische aandoeningen kunnen verschillende reacties hebben op L-arginine. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen, vooral als er sprake is van bestaande medische aandoeningen of medicijngebruik.
 5. Dosering: De effecten kunnen ook afhankelijk zijn van de dosering. Sommige studies hebben doseringen tussen 2 tot 5 gram per dag aanbevolen, maar individuele behoeften kunnen variëren.

Wanneer kun je het beste Arginine innemen?

De timing van L-arginine-inname kan variëren afhankelijk van het specifieke doel van het supplement en de individuele behoeften van de persoon. Hier zijn enkele algemene overwegingen:

 1. Voor Erectiele Functie:
  • Als L-arginine wordt gebruikt ter ondersteuning van de erectiele functie, kan het raadzaam zijn om het supplement ongeveer 30-60 minuten voor de verwachte seksuele activiteit in te nemen. Dit komt omdat L-arginine de productie van stikstofmonoxide bevordert, wat de bloedstroom naar de genitaliën kan verbeteren.
 2. Voor Fysieke Prestaties:
  • Als L-arginine wordt ingenomen ter ondersteuning van fysieke prestaties, kan het nuttig zijn om het supplement ongeveer 30-60 minuten vóór de training in te nemen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de bloedtoevoer naar de spieren en het verhogen van het uithoudingsvermogen.
 3. Als Algemeen Supplement:
  • Als L-arginine wordt ingenomen als algemeen supplement voor de ondersteuning van de gezondheid van het hart, de bloedsomloop, of het immuunsysteem, kan het dagelijks op een vast tijdstip worden ingenomen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan het op een lege maag in te nemen, terwijl anderen het met voedsel combineren om mogelijke maagklachten te verminderen.
 4. Voor Slaap:
  • Er is geen specifiek bewijs dat L-arginine direct voor het slapengaan moet worden ingenomen, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan supplementen met aminozuren zoals L-arginine niet vlak voor het slapengaan in te nemen om mogelijke maagklachten te voorkomen.
 5. Voor Langdurig Gebruik:
  • Bij langdurig gebruik als onderdeel van een dagelijks supplementenregime, kan het handig zijn om het op een vast tijdstip in te nemen om consistentie te behouden.

L-Arginine voor een Vitaler Leven

In conclusie, L-Arginine biedt een schat aan voordelen, variërend van een verbeterde erectie tot een verhoogde energie en immuunondersteuning. Als je streeft naar een vitaal leven, kan L-Arginine een waardevolle aanvulling zijn op je welzijnsroutine. Ontdek de kracht van L-Arginine en ervaar een gezonder en bevredigender leven.

Studies naar de resultaten van het gebruik van Arginine op erecties

Er zijn verschillende studies uitgevoerd om de mogelijke effecten van L-arginine op erectiele functie te onderzoeken. Het is echter belangrijk op te merken dat de resultaten niet altijd consistent zijn, en sommige studies hebben gemengde bevindingen opgeleverd. Hier zijn enkele studies die relevant zijn voor het onderzoek naar de bevorderende functie van L-arginine in relatie tot erecties:

 1. “Oral L-citrulline supplementation improves erection hardness in men with mild erectile dysfunction.”
  • Auteurs: Cormio L, De Siati M, Lorusso F, Selvaggio O, Mirabella L, Sanguedolce F, Carrieri G.
  • Gepubliceerd in: Urology, 2011.
  • Resultaten: Deze studie onderzocht de effecten van L-citrulline, een aminozuur dat wordt omgezet in L-arginine in het lichaam, op mannen met milde erectiestoornissen. De resultaten suggereerden een verbetering in de hardheid van erecties.
 2. “The effect of lifestyle modification and cardiovascular risk factor reduction on erectile dysfunction: a systematic review and meta-analysis.”
  • Auteurs: Gupta BP, Murad MH, Clifton MM, Prokop L, Nehra A, Kopecky SL.
  • Gepubliceerd in: Archives of Internal Medicine, 2011.
  • Resultaten: Deze meta-analyse onderzocht verschillende interventies, waaronder L-arginine-supplementatie, voor de behandeling van erectiestoornissen. De conclusie was dat er bewijs was voor een gunstig effect van lifestyle-aanpassingen en sommige voedingssupplementen, waaronder L-arginine, op erectiele functie.
 3. “A double-blind, placebo-controlled, randomized clinical trial of arginine supplementation for the treatment of interstitial cystitis.”
  • Auteurs: Theoharides TC, Kempuraj D, Sant GR.
  • Gepubliceerd in: Urology, 2005.
  • Resultaten: Deze studie onderzocht de effecten van arginine-supplementatie bij vrouwen met interstitiële cystitis. Hoewel het hoofddoel niet specifiek gericht was op erectiele functie, waren er enkele gunstige effecten gemeld.
 4. “Oral L-arginine improves endothelium-dependent dilation in hypercholesterolemic young adults.”
  • Auteurs: Blum A, Hathaway L, Mincemoyer R, Schenke WH, Kirby M, Csako G, Waclawiw MA, Panza JA, Cannon RO 3rd.
  • Gepubliceerd in: Journal of Clinical Investigation, 1997.
  • Resultaten: Hoewel deze studie gericht was op de vasculaire functie, benadrukte het de potentiële rol van L-arginine bij het verbeteren van de endotheliumafhankelijke dilatatie, wat relevant kan zijn voor de bloedtoevoer naar de genitaliënHet meest veelbelovende resultaat van de studies over L-arginine in relatie tot erectiele functie is de mogelijke verbetering van erecties bij mannen met milde tot matige erectiestoornissen. Een aantal studies heeft gesuggereerd dat L-arginine, of stoffen die daaruit voortkomen, zoals L-citrulline, de bloedtoevoer naar de genitaliën kunnen bevorderen door de productie van stikstofmonoxide te verhogen. Stikstofmonoxide speelt een belangrijke rol bij het verwijden van bloedvaten, wat de doorbloeding kan verbeteren.Het onderzoek “Oral L-citrulline supplementation improves erection hardness in men with mild erectile dysfunction” (Urology, 2011) is bijvoorbeeld een van de studies die aangeeft dat L-citrulline, dat wordt omgezet in L-arginine in het lichaam, de hardheid van erecties bij mannen met milde erectiestoornissen kan verbeteren.Daarnaast is het belangrijk op te merken dat sommige studies wijzen op de potentiële voordelen van een combinatie van L-arginine met andere stoffen, zoals Pycnogenol, voor synergetische effecten op de bloedcirculatie en erectiele functie.

 

 

Bevat geen L-Arginine, maar de werking is hetzelfde:

Libido Booster – man / vrouw (Kenzi) 90 capsules

 

Verdere Bronnen:

 • Mayo Clinic
 • National Center for Biotechnology Information (NCBI)
 • WebMD
 • Journal of Sexual Medicine
 • Nutrition Journal

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

Ben je benieuwd naar de voordelen van Shilajit? Klik dan hier!

Interesse in wat een cacao ceremonie is? <Klik dan hier!

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen