boswellia

Het is een naam die bij de meesten waarschijnlijk geen belletje zal doen rinkelen. Dat is begrijpelijk maar anderzijds ook vreemd. Er zijn immers weinig kruiden die een even rijke religieuze en spirituele achtergrond hebben als Boswellia. Het hars van deze plant vormt namelijk de basis van wierook. Volgens de overlevering zouden de drie welbekende wijzen uit het Oosten dit als geschenk hebben aangeboden bij de geboorte van Jezus.

Ondertussen zijn we meer dan twee millennia verder en het blijkt dat het gebruik van deze plant ook heel wat gezonde voordelen kan opleveren. Je ontdekt in dit blogartikel welke deze zijn. Natuurlijk verneem je ook wat Boswellia precies is, waar het voorkomt, en wat de mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties zijn.

Wat is Boswellia?

Boswellia (serrata) is een plant die van nature voorkomt in India, Afrika en verschillende Arabische landen. We kennen Boswellia vooral als de plantensoort waarvan men het hars gebruikt om wierookolie te maken. Deze olie is een klassieker uit de aromatherapie maar wordt ook gebruikt in voeding, cosmetica en zepen.

De plant heeft verder een rijke traditie als middel in de Ayurveda. Daar gebruik men de hars om kruidenbereidingen te maken. Maar ook andere delen van de plant, zoals het sap en de schors hebben een therapeutische werking. De werking heeft vooral betrekking op de immuniteit van het lichaam. Boswellia heeft echter nog heel wat andere voordelen, hierover hieronder meer!

De Top 3 voordelen van Boswellia

De belangrijkste werkzame stof in Boswellia is AKBA. Deze heeft een zeer sterke ondersteunende werking op onze gewrichten* en de luchtwegen*. Het kan daarnaast ook heel goed gebruikt worden voor een ondersteuning aan het hart*. Hieronder vind je onze Top voordelen van Boswellia:

  1. Draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*
  2. Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*
  3. Draagt bij aan de normale werking van de luchtwegen*

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Bijwerkingen en contra-indicaties

Algemeen is het orale gebruik van Boswellia veilig, en dit ook gedurende langere periodes. Er zij wel enkele bijwerkingen gemeld maar die zijn meestal van milde en voorbijgaande aard. Specifiek gaat het dan over zure oprispingen, misselijkheid, buikpijn, diarree, jeuk, e.d.

Een allergische reactie valt natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Als je dus één of meerdere van deze symptomen ervaart, is het raadzaam onmiddellijk te stoppen met het gebruik van het middel. Bij borstvoeding en zwangerschap luidt het advies zoals altijd om dit soort supplementen niet te nemen omdat de risico’s onvoldoende onderzocht zijn.

Er zijn verder ook nog een aantal mogelijke contra-indicaties waarbij het gebruik van Boswellia af te raden is. Meer bepaald hebben we het dan over de niet-sferoïdale anti-inflammatoire middelen (NSAID’s) zoals ibuprofen.

Ook bepaalde bloeddrukverlagende middelen, bloedverdunners en antibiotica kunnen we hierbij rekenen. Neem het zekere voor het onzekere dus als je al medicatie of andere supplementen neemt, praat dan eerst met je arts voordat je besluit op eigen houtje dit supplement te gebruiken.

Conclusie:

Boswellia is een krachtig kruid dat je op verschillende manieren kan inzetten. De meeste mensen gebruiken het als capsule of als een olie die je op de huid kan aanbrengen. Je kan het verder ook perfect combineren met andere kruiden als kurkuma en gember.

Let er wel op dat het Boswellia supplement van je keuze de boswellia-zuren (in het bijzonder AKBA en KBA) bevat. Het zijn die stoffen die verantwoordelijk zijn voor de krachtige eigenschappen van de plant. Wil je graag zeker zijn, bestel dan Boswellia bij Spiruella. Zo heb je gegarandeerd een product dat voldoet aan de hoogste normen wat betreft zuiverheid en kwaliteit.

***************************************

Wil je graag meer weten over een andere krachitg Ayurvedisch kruid, lees dan zeker Trikatu, een middel ter ondersteuning van de spijsvertering en immuiteit. Of ontdek alles wat er te weten valt over Noötropics, superfoods die je helpen je geheugen en focus te boosten.

Superfoods kopen bij natuurwinkel Spiruella.nl

Op zoek naar heerlijke superfoods? Biologisch eten? Een reformwinkel online? Dan ben je bij online natuurwinkel Spiruella.nl aan het juiste adres. Alle producten die wij verkopen zijn gecontroleerd en geanalyseerd op eventuele vervuiling en voldoen aan de hoogste eisen en richtlijnen van de Europese voedsel & warenautoriteit.

Natuurwinkel online mét biologische certificering = kwaliteit

Onze online reformwinkel Spiruella.nl is Skal gecertificeerd. Skal Biocontrole is de toezichthouder in Nederland als het gaat om aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten. Met de afgifte van dit certificaat is onze betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor jou als consument. Zonder dit keurmerk mag een bedrijf het biologische label op producten of op een website niet dragen.

Biologisch eten? Biologische producten zijn goed te herkennen aan het groene blaadje. Dit is het officiële EU-biologisch keurmerk. Gebruik van dit keurmerk is verplicht. Het logo laat zien dat het product voldoet aan de wettelijke eisen voor biologische productie en dat dit streng gecontroleerd is. Het woord biologisch – of bio, eko, eco of organic op voedingsmiddelen mag er alleen op staan als het product conform de EU-regels is geproduceerd.

EKO draagt vanuit de vier beginselen van de biologische landbouw (gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg) bij aan een duurzamere en betere wereld. EKO wil de voorloper zijn in het continue verduurzamen van de biologisch keten, door verbreding en verdieping. Zij maken samen de schakels in de biologische keten zichtbaar en transparant.

In Engeland is dit bedrijf leidend in de certificering van bedrijven in de biologische en duurzame sector. Verantwoordelijk voor voedsel, landbouw, horeca, gezondheid en schoonheid, textiel en bosbouw die worden erkend en vertrouwd door consumenten en bedrijven over de hele wereld.

RAW en natuurvoeding aanbiedingen

Tips en recepten

Superfoods online kopen bij natuurvoeding webshop Spiruella.nl

Wat zijn Superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen vanwege hun natuurlijk komaf  als zodanig worden beschouwd. Bij Spiruella.nl zien we er op toe dat alle voedingsmiddelen van hoge kwaliteit zijn. Waar mogelijk raw & biologisch. Je kunt er van op aan dan onze productie aan uiterst strenge selectie criteria voldoen, voordat we ze plaatsen in onze webshop.

Superfoods kopen bij Spiruella.nl

Bij Spiruella.nl kun je eenvoudig en snel Superfoods online kopen. Spiruella.nl heeft jarenlange ervaring op het gebied van raw & biologische voeding. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment aan superfoods, raw foods, biologische noten, gedroogd fruit, kruiden en supplementen*. Naast uitstekende kwaliteit is ook smaak erg belangrijk voor ons.

Natuurvoeding: van Chlorella tot msm poeder, van kelp tot spirulina tabletten

Het assortiment van Spiruella omvat alle belangrijke superfoods

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen