Chlorella tegen griep

“Oh nee, ik krijg de griep!” Je voelt het vaak al van te voren aankomen. Je bent moe, rillerig en hebt het koud. Het lichaam begint zeer te doen en je voelt een vervelende pijn in je keel. En ja hoor, je krijgt ook nog koorts. “Ik heb hier geen tijd voor”, denk je nog. “Ik heb deadlines op mijn werk, mijn kinderen moeten naar school en hoe moet het met het huishouden en al mijn andere afspraken?” Maar het enige wat je kunt doen is je eraan overgeven. Jezelf ziek melden, onder de wol kruipen en wachten tot het over gaat. Of toch niet? Nee, want gelukkig is er Chlorella! Dit superfood kan, doordat het je immuunsysteem versterkt, voorkomen dat je geveld wordt door de griep. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Wat is Chlorella?

Voor wie het nog niet weet zal ik eerst nog even kort toelichten wat Chlorella precies is. Chlorella is een eencellig zoet-wateralgje. Het behoort tot één van de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Oorspronkelijk komt Chlorella voor in de meren en rivieren in Oost-Azië. Tegenwoordig wordt Chlorella wereldwijd gekweekt in speciale kweekvijvers. Algen kunnen zich heel goed aanpassen aan alle mogelijke omstandigheden. Ze zijn ontzettend sterk. Chlorella bevat veel stoffen die helend kunnen werken. Het bevat meer dan 20 verschillende vitaminen en mineralen. Het is een van de rijkste bronnen van bèta-caroteen. Daarnaast bevat het ook chlorofyl, antioxidanten eiwitten en vezels en de mineralen calcium, fosfor, kalium, magnesium, ijzer, zink en koper. En tot slot vitamine C, E, K en alle vitaminen uit het B-complex.

Al deze voedingsstoffen bieden vervolgens weer ondersteuning bij talloze ziektebeelden, variërend van een simpele verkoudheid tot hart- en vaatziekten, dementie, diabetes, artritis, candida, hoge bloeddruk en aids, maar ook zorgen ze voor een goede cholesterol, het versnellen van de verbranding en het voorkomen van vermoeidheid en depressie.

Meer weten over de werking en de vele voedingsstoffen in Chlorella? Lees dan ook: Wat zit er in Chlorella en Wat is de Werking?

Chlorella verbetert je immuunsysteem

Chlorella tegen griep - immuunsysteem

We weten nu dus dat Chlorella een miljarden jaar oude superalg is, boordevol rijke voedingstoffen die talloze gezondheidsvoordelen opleveren. Dit komt voornamelijk omdat de voedingsstoffen in Chlorella ervoor zorgen dat de weerstand verbetert, het lichaam op natuurlijke wijze ontgift en het immuunsysteem op pijl blijft of zelfs versterkt. Beter gezegd: Chlorella kan ons immuunsysteem een enorme boost kan geven.

Chlorella heeft namelijk antivirale eigenschappen die ervoor zorgen dat we minder snel ziek worden door virussen als de griep. Dat is goed om te weten. Zeker nu we weer in het griepseizoen zijn aanbeland. We hebben allemaal weleens griep gehad: hoge koorts, spierpijn, rillingen, hoofdpijn en een flinke verkoudheid. Bij de één komt dit vervelende virus elk jaar terug. De ander heeft er maar eens in de zoveel jaar last van.

7,9539,95

 

Wat is griep?

Veel mensen verwarren de griep onterecht met een simpele verkoudheid of een snottebel. De griep is echter zeer besmettelijk en wordt veroorzaakt door het griepvirus (influenzavirus). Wanneer je griep hebt zijn je slijmvliezen ontstoken. Je eerste barrière tegen infecties zijn namelijk je slijmvliezen (en je huid). Speeksel en slijm bevatten speciale bacteriedodende eiwitten. Deze zorgen ervoor dat ziekteverwekkers die je via de lucht inademt, worden geneutraliseerd.

Omdat het zo besmettelijk is, komt het griepvirus elk jaar weer terug. Eén dag voordat je zelf ziek wordt, ben je al besmettelijk. Dit duurt vijf tot acht dagen. Het griepvirus zit in druppeltjes slijm, snot en spuug. Als je hoest of niest, kun je iemand anders besmetten. Maar dit kan ook door iemand een hand te geven.

Meestal worden we door het griepvirus geveld in de wintermaanden. In de herfst en winter zijn de weersomstandigheden namelijk ideaal voor bacteriën en virussen. In lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid kunnen ze beter overleven. De kou zorgt er ook voor dat onze slijmvliezen slechter worden doorbloed. Daardoor neemt onze weerstand af. Je kunt dus niet ziek worden van de kou, maar als het koud is kun je wel sneller ziek worden. Zo, is dat misverstand hopelijk ook uit de lucht;-).

Werken aan de weerstand

De meeste mensen genezen binnen één tot drie weken van de griep. Meestal gaat het ook vanzelf over. Maar bij sommige mensen kan de griep leiden tot een longontsteking of bronchitis. Dit geldt vooral voor ouderen en mensen met een chronische ziekte, zoals hartpatiënten, longpatiënten, suikerpatiënten en patiënten met een verstoorde immuniteit. Zij zijn ook vatbaarder voor de griep. Maar ook als je rookt, vermoeid bent of veel stress hebt, heb je meer kans om een verkoudheid op te lopen. Alle reden dus om aan je weerstand te werken. Door gezond te eten en voldoende te bewegen kun je hier zelf al veel aan doen.

Je immuunsysteem heeft immuunopbouwende voedingsstoffen nodig. Dit zijn bijvoorbeeld aminozuren, chlorofyl, Fytonutriënten, vitamine A en B en mineralen zoals ijzer en zink. Al deze immuunopbouwende voedingsstoffen zijn te vinden in algen. Volgens de NASA is Chlorella zelfs het meest voedzame voedsel ter wereld. De NASA gebruikt het dan ook als voedsel voor astronauten tijdens ruimtemissies. Chlorella is een veilige en makkelijke bron van immuunondersteunende voeding.

Chlorella en interferon

Ons immuunsysteem helpt ons om gezond te blijven door infecties te bestrijden. Dit systeem komt in actie wanneer een indringer, zoals een virus, ons lichaam binnendringt. Uit veel wetenschappelijke studies is gebleken dat Chlorella ons immuunsysteem versterkt. Chlorella stimuleert de aanmaak van imuuncellen en verhoogt de productie van interferon. Interferon zijn lichaamseigen eiwitten die een belangrijke rol spelen in de afweer en het bestrijden van infecties. Interferon stimuleert de productie van macrofagen. Macrofagen herkennen ziekteverwekkers en ruimen ze op. Ze doden dus de schadelijke stoffen in ons lichaam. Het effect van interferon tegen virussen werd in 1957 ontdekt door Alick Isaacs en Jean Lindenmann. Er zijn ongeveer 20 verschillende soorten interferonen die in het menselijk lichaam voorkomen. Deze verschillende soorten interferonen zijn belangrijk bij het controleren en verwijderen van acute en chronische infecties.

Het is inmiddels wel duidelijk dat dit krachtige voedingssupplement je immuunsysteem ondersteunt en je lichaam in balans brengt. In Azië wordt het al jarenlang gezien als wondermiddel. Het helpt ons lichaam om te reageren tegen een invasie van het griepvirus. Grote aantallen studies hebben bewezen dat de dagelijkse inname van 2 gram Chlorella het risico op griep aanzienlijk vermindert. De kleine alg Chlorella wordt niet voor niets een superalg genoemd.

Chlorella en witte bloedcellen

Hoe goed je weerstand is, hangt af van je afweersysteem. Dit systeem kan onderdrukt of beschadigd worden. Als je een lage weerstand hebt, krijgen infectieziektes zoals griep de kans om je lichaam binnen te dringen. Je afweer- of immuunsysteem bestaat uit twee belangrijke delen: witte bloedcellen en antistoffen. Chlorella stimuleert de aanmaak van afweercellen, ook wel T-lymfocyten genoemd. Dat zijn witte bloedcellen die ziekteverwekkers bestrijden door er een chemische stof op los te laten. Ook verhoogt Chlorella de aanmaak van B-lymfocyten. Deze zorgen voor antilichamen die allerlei soorten ziekteverwekkers te lijf gaan.

Chlorella en het Corona virus

Chlorella tegen griep - covid-19

De ziekteverschijnselen bij corona (COVID-19) lijken vaak op die van griep: verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid en koorts. Maar COVID-19 wordt veroorzaakt door het coronavirus, terwijl griep wordt veroorzaakt door een influenzavirus. Maar zoals ook bij de griep, is voor het bestrijden van het coronavirus een sterk immuunsysteem belangrijk. Naast alle maatregelen die we al nemen, is het belangrijk dat je lichaam zich goed kan weren tegen binnendringende bacteriën en virussen. Zonder een sterk immuunsysteem is de kans groter dat je ten prooi valt aan (virale) ziekten zoals het coronavirus.

Experimenten met Chlorella

Er zijn meerdere studies en experimenten gedaan naar de werking van Chlorella. Bij een experiment onder Japanse soldaten in 1966 bleek dat 2 gram Chlorella per dag het risico op ziekte met meer dan een derde deed verminderen.

Bij een andere studie kreeg de helft van de proefpersonen gedurende zes weken dagelijks Chlorella. De andere helft kreeg een placebo. Na deze periode werd de concentratie van immunoglobuline A gemeten (IgA) in het speeksel. IgA is een antilichaam dat ons lichaam beschermt tegen bacteriën en virussen. In de groep die een placebo had gekregen, was de concentratie IgA niet veranderd. In de groep die Chlorella had gekregen was een duidelijke toename te zien van de IgA concentratie.

Chlorella kan griep voorkomen én sneller genezen

Gebruik van Chlorella kan dus voorkomen dat je griep krijgt. Ben je toch geveld door de griep? Dan helpt Chlorella je er weer snel bovenop! Het verhoogt niet alleen je weerstand door de aanwezigheid van de vele vitaminen, het reinigt ook je lichaam en maakt je energieker. Tijdens de griep heb je vaak last van vermoeidheid en je voelt je slap. Chlorella helpt je om weer op krachten te komen en sneller te herstellen. Dankzij de aminozuren wordt zelfs de spierafbraak voorkomen. Aminozuren kunnen bijdragen aan een sneller herstel van spierkracht na een zware griep.

Na het lezen van dit artikel ben je ongetwijfeld overtuigd van de voordelen en werking van Chlorella tegen griep. Ik hoop dat je griepvrij de wintermaanden doorkomt. Want daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Ik niet in ieder geval!

Meer weten over Chlorella, en haar eindeloze gezondheidsvoordelen? Lees dan nu hier verder: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek ook de Top 10 Effecten van Chlorella

7,9539,95

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.