Chlorella tegen ontstekingen

Veel mensen hebben regelmatig te maken met ontstekingen. En dat is helemaal niet raar! Ontstekingen zijn immers een reactie van ons immuunsysteem welke probeert een virus of bacteriën in het lichaam op te ruimen. Je kunt hierbij denken aan koorts, waarbij ons lichaam letterlijk het virus of de bacteriën weg laat zweten. Feitelijk is een ontsteking dus een gezonde reactie waaruit blijkt dat ons immuunsysteem datgene doet wat het moet doen!

Een ontsteking is echter allesbehalve prettig. Het is pijnlijk en soms kun je je minder goed bewegen door de ontsteking. Je wilt er dan ook zo snel mogelijk vanaf. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een acute ontsteking gaat meestal vanzelf over en duurt maar een paar dagen. Maar je kunt ook last hebben van een chronische ontsteking. Deze duurt veel langer of komt telkens weer terug. Medicatie zoals ontstekingsremmers en corticosteroïden kunnen op de lange termijn schade veroorzaken aan je organen. Er is echter ook een een geweldig natuurlijk alternatief genaamd….Chlorella!

Gelukkig is er Chlorella!

Chlorella staat erom bekend dat het kan helpen om ontstekingen aan te pakken én te voorkomen. Dit komt onder andere door de vele antioxidanten. Daarnaast helpt de krachtige mix van vitamine D, betacaroteen en chlorofyl bij het tegengaan van ontstekingen die kunnen leiden tot problemen van het spijsverteringsstelsel. Ook bevat Chlorella veel omega-3-vetzuren (slechts 3 gram Chlorella levert 100 mg omega-3 vetzuren). Deze soorten vetten kunnen ontstekingen en andere chronische gezondheidsproblemen helpen bestrijden. Chlorella kan een aantal ontstekingsgerelateerde aandoeningen verlichten, zoals fibromyalgie en Colitis Ulcerosa, waarbij er een ontsteking bij de dikke darm aanwezig is. Maar laat ik eerst nog wat meer vertellen over Chlorella.

Wat is Chlorella?

Chlorella, een groene zoetwateralg

Chlorella is een eencellige felgroene zoetwateralg en behoort tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde. Dit komt doordat Chlorella zich wonderbaarlijk goed kan aanpassen aan extreme omstandigheden. Zo bevindt Chlorella zich al ruim 2,5 miljard jaar op onze aarde. Oorspronkelijk werd dit minuscuul kleine algje, met een diameter variërend van 2 tot 10 micrometer, aangetroffen in rivieren en meren in Oost-Azië. Vandaag de dag, nu de helende werking van Chlorella steeds meer faam krijgt, zijn er echter over de hele wereld kweekvijvers te vinden waarin dit superalgje wordt gekweekt.

Goed, nu kan het zijn dat het consumeren van alg niet direct smaakvol lijkt. In een voedingssupplement als poeder of tablet, merk je hier echter helemaal niets van. Waar het om gaat is dat je lichaam extreem positief reageert op deze poweralg, en dan uiteraard op zijn vele voedingstoffen. Voedingsstoffen zijn immers de brandstof van ons lichaam, maar de steeds drukke leefstijl die we ambiëren zorgt ervoor dat we ons lichaam niet meer iedere dag geven wat het nodig heeft, met alle lichamelijke gevolgen van dien. Door je dagelijkse voeding aan te vullen met Chlorella zorg je dat je alle essentiële voedingstoffen voor je lichaam binnen krijgt.

Zo kan de inname van slechts 2 kleine theelepeltjes Chlorella per dag al zorgen voor een enorme gezondheid boost. De superalg Chlorella zit immers boordevol eiwitten, vetzuren, vitaminen, mineralen, voedingsvezels en antioxidanten! Kortom: allemaal essentiële voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft om optimaal te functioneren en die bovendien zorgen voor een immuunversterkend effect, verbeterde stofwisseling en perfecte detox eigenschappen. En als je denkt dat dit alles is, dan heb je het mis! De effecten van Chorella op je lichaam zijn oneindig! Zoals ik hierboven al aangaf, heeft het ook een ontstekingsremmende werking. Maar wat is dat eigenlijk: een ontsteking?

7,9539,95

Acute ontsteking

Op zich is het hebben van een ontsteking helemaal niet zo erg. Een ontsteking is namelijk een normale afweerreactie van ons lichaam op pijn. Het doel van een ontsteking is het herstellen van schade aan je lichaam. Onze witte bloedcellen vechten om ons te beschermen tegen een infectie die is veroorzaakt door bijvoorbeeld een bacterie of virus. Ook kan een ontsteking ontstaan wanneer je gewond raakt. Een kleine, acute infectie geneest vaak vanzelf. Deze vijf symptomen wijzen op een acute infectie:

  • Pijn: De ontsteking is pijnlijk, vooral wanneer je het aanraakt. De zwelling oefent druk uit op het ontstoken weefsel en op de zenuwen. Maar pijn wordt ook veroorzaakt door giftige afbraakproducten als gevolg van de ontsteking.
  • Roodheid: Het ontstoken weefsel wordt van meer bloed voorzien. Dit veroorzaakt roodheid.
  • Immobiliteit: Door de pijn kun je het lichaamsdeel met de ontsteking vaak minder goed gebruiken.
  • Zwelling: Dit wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vocht.
  • Warmte: Dit is een gevolg van de verhoogde doorbloeding.

Chronische ontsteking

Hoewel een acute ontsteking meestal maar een paar dagen duurt, kan een chronische ontsteking maanden of zelfs jaren aanhouden. Deze kan overal in je lichaam opspelen. Chronische ontstekingen zijn bijvoorbeeld: een chronisch ontstoken alvleesklier, de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa (ontsteking van de dikke darm), COPD (chronische longaandoening) en rsi. Een chronische ontsteking kan uiteindelijk ziekten en aandoeningen veroorzaken, waaronder sommige kankers en reumatoïde artritis (chronische gewrichtsontstekingen).

Veel mensen die last hebben van chronische ontstekingen gebruiken langere tijd ontstekingsremmers, zoals corticosteroïden (Prednison). Het gebruik van corticosteroïden leidt tot een afname van pijn, zwelling en stijfheid van onder andere de gewrichten, maar het heeft ook veel nadelen. De bekendste bijwerkingen zijn: verandering in gevoel en stemming, kans op diabetes, dikker worden en botontkalking (osteoporose). Al met al vervelende bijwerkingen waar niemand op zit te wachten. Wat veel mensen niet weten is dat veel chronische ontstekingsziekten ontstaan door slechte leefgewoonten. Je kunt zelf dus veel doen om ontstekingen te voorkomen! Én hierdoor het gebruik van medicatie verminderen of zelfs voorkomen.

Relatie tussen ontstekingen en leefgewoonten

Chlorella tegen ontstekingen
Voorkom ontstekingen – leef gezond!

In de westerse wereld ontstaan steeds meer chronische ontstekingsziekten. Daarom wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de relatie tussen ontstekingen en leefgewoonten. Ons westerse voedingspatroon is vaak de oorzaak van het ontstaan van ontstekingen en veel chronische ziekten. Veel gezondheidsaandoeningen ontstaan door chronische ontstekingen: bronchitis, artritis, osteoporose, multiple sclerose, diabeteshoge bloeddruk, de ziekte van Alzheimer en kanker. Voedingsstoffen die kunnen leiden tot ontstekingen zijn bijvoorbeeld: geharde vetten, geraffineerde suikers, dierlijke eiwitten en rood vlees. Eet je dit met mate, dan kan dit niet zoveel kwaad. Maar helaas bestaat ons westerse voedingspatroon uit veel suiker, vet, vlees en weinig groente en fruit. Voorbeelden van voedingsmiddelen die deel uitmaken van een westers voedingspatroon zijn koek, snoep, gebak, vlees en fastfood als friet en hamburgers.

Maar niet alleen slechte voeding kan een oorzaak zijn van ontstekingen. Ook stress, weinig beweging, weinig zonlicht, gebrek aan nachtrust en giftige stoffen in het milieu kunnen leiden tot chronische ontstekingen en uiteindelijk tot ziekten. Door stress produceert ons lichaam een overdaad aan eiwitten (cytokines). Deze kunnen leiden tot zware ontstekingen. Ook kan ernstig overgewicht zorgen voor een ontsteking in het lichaam. Deze ontsteking begint in het vetweefsel en breidt zich geleidelijk uit naar andere belangrijke organen, zoals de lever. Ook mensen met een slaaptekort hebben een hogere kans op ontstekingen in het lichaam, omdat bij slaaptekort ontstekingseiwitten worden gevormd. Maar ook milieuvervuiling draagt bij aan het ontstaan van chronische ontstekingen.

Meer weten over ontstekingen en hoe je deze kunt voorkomen? Lees dan ook mijn 7 Tips voor Tegengaan van Ontstekingen

Chlorella tegen ontstekingen

Hoeveel Chlorella

Laat Chlorella nu net op bovengenoemde punten ondersteuning kunnen bieden! Chlorella werkt tegen stress, overgewicht en giftige stoffen. Hierdoor neemt de kans op ontstekingen aanzienlijk af.

  • Stress: Stress is als gif voor ons lichaam en deze gifstoffen hopen zich op in je lichaam. Het afbreken van deze stoffen kost veel energie. Chlorella kan hierbij helpen. Goed om te weten: bij stress of bij een burn-out kan Chlorella jou net wat extra steun geven en zorgen voor meer vitaliteit.
  • Overgewicht: Chlorella is ook een ideaal superfood in de strijd tegen overgewicht. Dat komt door de hoge concentratie aminozuren en eiwitten. Door Chlorella toe te voegen aan je dagelijkse voeding wordt vet minder snel geabsorbeerd in ons lichaam, maar regelrecht afgevoerd.
  • Giftige stoffen: Chlorella kan zich binden aan giftige stoffen, zoals lood, aluminium, nikkel, kwik, bestrijdingsmiddelen en medicijnresten. Deze gifstoffen worden door Chlorella effectief uit je lichaam verwijderd.

7,9539,95

*************************************

Ondanks dat ontstekingen “gezond” zijn, ze zijn immers een natuurlijke reactie van ons immuunsysteem, zijn ook veel ontstekingen geen natuurlijke gezonde reactie! Zij worden veroorzaakt door onze leefstijl! Uiteraard kun je niet alles voorkomen, maar je kunt het wel enigszins proberen te verbeteren. Hoe? Heel simpel! Dit kan namelijk door dagelijks een paar gram Chlorella poeder of tabletten in te nemen! Chlorella is namelijk zeer effectief gebleken in de strijd tegen ontstekingen. Ben jij, net als wij, ook overtuigd geraakt van Chlorella?!

Meer weten over de werking van Chlorella, en welke voordelen het nog meer biedt? Lees dan vooral ook onze blog – Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek ook de Top 10 Effecten van Chlorella

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.