Je kunt Chlorella tabletten of poeder vaak in grote hoeveelheden inslaan. Zo kun je er uiteraard mooi lang mee vooruit en bovendien geldt vaak: hoe groter de bestelling, hoe lager de prijs! Daarnaast is het natuurlijk erg fijn om een goede voorraad Chlorella in huis te hebben, zodat je nimmer te kort komt. Maar wat is eigenlijk de houdbaarheid van Chlorella en is het dus eigenlijk wel goed om grote aantallen op voorraad te hebben? En waar kun je deze voorraad Chlorella dan het best bewaren? Het antwoord op deze vragen lees je hieronder!

De Superfood genaamd Chlorella

Chlorella, dé superalg die zo langzamerhand in steeds meer keukenkastjes zijn intrede doet! De bekendheid van deze groene superfoods groeit met de dag en is vooral te danken aan zijn rijke hoeveelheid essentiële voedingsstoffen. Doordat mensen steeds bewuster worden van wat ze eten, zien ze ook dat de alledaagse producten in de supermarkten lang niet altijd beschikken over alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Tijd om dit allemaal uit te zoeken of uren te kokerellen heeft men echter ook niet. Voor velen biedt in dit geval Chlorella de uitkomst. Met een paar tabletten of theelepeltjes per dag zorg je ervoor dat je alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft! Uiteraard moet je naast Chlorella wel gewoon gezond blijven eten voor het gewenste resultaat! Chlorella is immers een voedingssupplement en geen volwaardige maaltijd.

Lees hier meer over de hoeveelheden Chlorella die per dag nodig hebt!

Het andere voordeel aan Chlorella, naast dat het simpel is, is dat je heel eenvoudig een grote voorraad kunt aanschaffen, waardoor je altijd alles in huis hebt om je dagelijkse voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo kun je dus in een mum van tijd je dagelijkse voedingsstoffen aanvullen, zonder uren te kokerellen of voedingswaarden te tellen! En ja, de houdbaarheid van Chlorella laat het ook zeker toe om een goede voorraad aan te schaffen:

De houdbaarheid van Chlorella

houdbaarheid van Chlorella
Houdbaarheid van Chlorella: zie altijd de verpakking!

De houdbaarheid en de omstandigheden waarin Chlorella goed blijven, verschillen per merk. De belangrijkste reden hiervoor is het verschil in samenstelling van de voedingswaarden. Dit kan per Chlorella merk en product nog al een verschillens. Het is echter wel zo dat alle merken die Chlorella tabletten of poeder verkopen verplicht zijn om een houdbaarheidsdatum aan te geven op de verpakking. In bijna alle gevallen is het echter zo dat de houdbaarheid van zowel Chlorella tabletten als poeder rond de 2 tot 3 jaar ligt. Hiervan uitgaande kun je dus best een voorraadje Chlorella inslaan!

Belangrijk is wel om geen Chlorella in te nemen waarbij de aangegeven houdbaarheidsdatum is verlopen. Chlorella poeder of tabletten waarbij de officiële houdbaarheidsdatum, conform de verpakking, verlopen is ziet er vaak nog helemaal goed uit. Dit betekent echter niet automatisch dat de tabletten of poeder nog goed zijn. Bij het verstrijking van de houdbaarheidsdatum vermindert bovendien de kwaliteit van de voedingswaarden en heeft het dus ook niet meer de gewenste werking. Neem dus het zekere voor het onzekere en neem geen Chlorella meer in waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen.

Lees hier meer over of Chlorella Gezond of Slecht voor je is.

Beste omgeving om Chlorella te bewaren

Houdbaarheid van Chlorella
Chlorella, buiten het bereik van kinderen houden!

De plek waar je Chlorella bewaart heeft ook invloed op de houdbaarheid en de kwaliteit van de tabletten en de poeder. Zo is het van belang dat je de poeder in een koele en droge omgeving bewaard. Ook mag je het niet in de vriezer bewaren en moet je de Chlorella tabletten en poeder uit het zonlicht houden, én uiteraard ook buiten het bereik van kinderen! Als je dit allemaal netjes doet, ben jij verzekerd dat de Chlorella van goede kwaliteit blijft en kun je de tabletten en poeder zorgeloos innemen! Een voorraadje Chlorella inslaan kan met een houdbaarheid van 2 tot 3 jaar dus zeker geen kwaad!

Wil je meer weten over Chlorella en de vele voordelen, lees dan ook: Chlorella: Wat is het en wat doet het – Ontdek ook de Top 10 Effecten van Chlorella

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen