Wat is Damiana?

Damiana is een kleine, aromatische struik die inheems is in Midden- en Zuid-Amerika. Het wordt al eeuwenlang in de traditionele Mexicaanse cultuur gebruikt als kruidenmiddel. Damiana staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder verbetering van de seksuele functie, verhoging van het energieniveau, vermindering van angst en depressie en behandeling van urineweginfecties. Daarnaast kan het ook wordt gebruikt om thee te zetten, als likeur, in cosmetica en zelfs als wierook. Damiana wordt als veilig beschouwd als het met mate wordt ingenomen; grote doses kunnen echter hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Meer weten over de Top 10 Libido verhogende Superfoods? <Klik hier!

Waar is Damiana goed voor?

Damiana wordt verondersteld een verscheidenheid aan potentiële gezondheidsvoordelen te hebben. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als afrodisiacum en zou het libido verhogen, de seksuele prestaties verbeteren en erectiestoornissen verlichten. Daarnaast kan het helpen angst en depressie te verminderen, het energieniveau te verhogen en de mentale helderheid te verbeteren. Damiana staat ook bekend om de behandeling van infecties van de luchtwegen en urinewegen, verbetert de spijsvertering en vermindert mogelijk ontstekingen. Het kan ook plaatselijk worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem te behandelen. Tot slot wordt damiana soms toegevoegd aan cosmetica en wierook vanwege de aangename geur.

Voor wie is Damiana geschikt?

Damiana is geschikt voor iedereen die een natuurlijk middel zoekt om seksuele disfunctie te behandelen, het energieniveau te verbeteren en angst en depressie te verminderen. Het kan ook gebruikt worden door mensen die verlichting zoeken bij infecties van de luchtwegen of urinewegen of huidaandoeningen zoals eczeem. Damiana kan worden genomen in de vorm van thee, capsules, tincturen of likeurmensen met bepaalde medische aandoeningen moeten echter eerst hun arts raadplegen. Ten slotte kan het gebruikt worden in wierook en cosmetica om een aangename geur te produceren.

Libido verhogen voor de man? <Klik hier!

Wat zijn de bijwerkingen van Damiana?

Hoewel damiana over het algemeen veilig is wanneer het met mate wordt ingenomen, kunnen grote doses hoofdpijn, duizeligheid en maag-darmklachten veroorzaken. Bovendien moeten mensen met bepaalde medische aandoeningen damiana niet gebruiken of eerst met hun arts overleggen. Deze aandoeningen omvatten zwangerschap, borstvoeding, diabetes en hoge bloeddruk. Tot slot, vanwege de potentiële werking als een afrodisiacum, moeten mensen oppassen voor gebruik in combinatie met alcohol of andere supplementen.

Hoe kun je Damiana innemen en hoeveel (dosering)?

Damiana kan in verschillende vormen worden ingenomen, waaronder thee, capsules, tincturen of likeur. Bij gebruik als thee is het het beste om de bladeren 10-15 minuten te laten trekken voor het drinken. De aanbevolen dosering voor capsules en tincturen is driemaal daags één tot twee capsules van 500 mg. Voor likeur wordt geadviseerd om één deel damiana, twee delen heet water en drie delen honing te mengen. Het is belangrijk om een medisch deskundige te raadplegen voordat u een supplement of kruidenmiddel neemt, om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze voor u is.

Is Shilajit goed voor je libido? <Klik hier!

Is Damiana gezond?

In het algemeen wordt damiana beschouwd als een veilig en gezond supplement wanneer het met mate wordt genomen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als een kruidenmiddel om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, seksuele prestaties te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Het is echter belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een supplement of kruidenmiddel neemt om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze voor u is.

De Conclusie over Damiana:

Damiana is een oud kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt als natuurlijke remedie tegen verschillende gezondheidsproblemen en ter verbetering van de seksuele prestaties. Het kan worden genomen in de vorm van thee, capsules, tincturen of likeur, en het is over het algemeen veilig wanneer het met mate wordt genomen. Echter, mensen met bepaalde medische aandoeningen moeten hun arts raadplegen voordat ze het innemenen mensen moeten oppassen met het innemen ervan in combinatie met andere supplementen of alcohol. Uiteindelijk is damiana een natuurlijk supplement dat de seksuele prestaties kan verbeteren, angst en depressie kan verminderen en kan helpen bij verschillende infecties van de luchtwegen en de urinewegen.

 

****************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen