Graviola

In de regio’s rond de evenaar vind je een unieke boom, die luistert naar de naam Graviola. In de oerwouden aldaar gebruikt men zowel de schors, bladeren, vruchten en de wortel van deze boom wegens zijn krachtige eigenschappen. Maar wat doet Graviola nou eigenlijk precies?

In dit blogartikel vind je meer uitleg over wat Graviola precies is en wat de belangrijkste voordelen zijn. Verder ontdek je ook wat de mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties zijn zodat je zelf kan uitmaken of dit supplement voor jou de juiste keuze is.

Graviola (zuurzak) kopen? <Klik hier!

Wat is Graviola?

Graviola is een boom die van nature voorkomt in de meeste regenwouden. Het gebruik ervan is in de tropen stevig ingeburgerd. Zowel de zaden, de vruchten als de bladeren van deze boom worden gebruikt wegens hun krachtige eigenschappen.

Zuurzak (Soursop) staat wetenschappelijk bekend onder de naam annona muricata, ook wel bekend als Graviola. Andere namen ervoor zijn: zuurzak en guanabana. De graviola boom kan maar liefst 5 tot 6 m hoog worden en heeft grote, donkergroene, glanzende bladeren.  Vroeger kwam de plant uitsluitend voor in de tropische regio’s van Amerika en het Amazonegebied. Velen beschrijven de zuurzak als een vrucht met een stekelige buitenste schil in een geel tot groene kleur. In de binnenkant vind je een gladde witte textuur die vergelijkbaar is met die van een avocado of een passievrucht.

zuurzak

 

De vruchten van de Graviola kan je vers eten of in sapjes of smoothies verwerken. Het is echter gemakkelijk om je te laten misleiden door de naam van de plant, want in tegenstelling tot wat je zou geloven is de smaak van zuurzak helemaal niet zuur maar juist eerder zoet. Je hebt ook nog de bladeren van de boom die men op hun beurt weer gebruikt om thee van te maken.

 

De gezonde voordelen van Graviola

Graviola bezit verder een erg interessant voedingsprofiel. Zo is het rijk aan allerlei mineralen zoals calcium, ijzer en fosfor. Het bevat ook in hoge mate vitamine C en B, waaronder zowel vitamine B1, B2 als B3.

Allemaal voedingsstoffen die kunnen zorgen voor verschillende gezonde voordelen. Hieronder vind je enkele van deze voordelen:

  • Goed bij hoge bloeddruk (hypertensie)*
  • Stimuleert de immuniteit*
  • Goed voor de spijsvertering*
  • stimuleert het uithoudingsvermogen*
  • Ondersteunt de weerstand*

****************************

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA.

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

 

Mogelijke bijwerkingen van Graviola

We weten in wezen nog weinig over de bijwerkingen van Graviola. Het is wel een uitgemaakte zaak dat grote hoeveelheden Graviola geen goed doen aan het zenuwstelsel. In de Caraïben deed men onderzoek hiernaar en kwam men tot de constatatie dat het schade kan berokkenen aan de zenuwcellen.

Doordat het ook de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk kan verlagen, kan je best ook het zekere voor het onzekere nemen als je medicijnen neemt voor diabetes of hypertensie. Bij twijfel raadpleeg altijd eerst een arts of specialist alvorens je Graviola gaat gebruiken!

 

***********************************

Ben je op zoek naar een ander natuurlijk alternatief, lees dan ook zeker het blogartikel over de Lion’s Mane, een krachtige paddenstoel uit het Oosten. Of verdiep je in onze top van meest krachtige paddenstoelen.

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen