´Wat is het belangrijkste in je leven?´

Het is zo´n makkelijke en onschuldige vraag. En het is een vraag die ik mensen graag stel. En daarna stel ik een volgende vraag (zie hieronder). Het zijn de vragen die ik ook graag mijzelf van tijd tot tijd stel.

De antwoorden op de eerste vraag lopen uiteen, maar er zijn opvallend veel overeenkomsten. Dit zijn de 5 antwoorden die ik het meeste hoor:

  1. Familie. Of het nou gaat om je directe gezin of je grotere familie: dit antwoord geven de meesten in hun Top 3 en vaak op Nummer 1. Voor velen is familie de hoeksteen van het leven, die liefde, steun en een gevoel van verbondenheid biedt.
  2. Gezondheid. Je gezondheid is super belangrijk en vaak een voorwaarde om meer van de ´andere belangrijke zaken´ te kunnen genieten. Zonder fysieke of mentale beperkingen activiteiten en ambities kunnen genieten.
  3. Geluk. Hoe je ´geluk´ ook definieert (vaak in een combinatie met ´tevredenheid´ en ´balans´) , we hebben er allemaal wel een idee van en we streven het in grote getale na.
  4. Vrienden. Vrienden zijn voor de meesten essentieel voor het delen van geluk, emotionele steun en plezier en gezelligheid.
  5. Financiële zekerheid en carriere. Financiële stabiliteit is voor velen essentieel, omdat het stress vermindert en een buffer biedt voor de onzekerheden.

 

Wat is jouw Top 3?

 

De vraag die volgt is:

´Als dit de belangrijkste dingen in je leven zijn, je echte prioriteiten…..

Hoeveel tijd en aandacht besteed je er dan per dag aan?´

En dat is voor de meesten een echte shocker. Hoeveel tijd besteden we per dag aandachtig aan onze Familie? Aan onze Gezondheid? Aan ons Geluk? En aan onze Vrienden? En hoe staat dat in relatie tot alle andere zaken waar we onze tijd, aandacht en focus aan geven?

Als ik mezelf deze vragen gesteld heb, helpt het me om meer focus te geven aan mijn echte prioriteiten, zoals weergeven on onderstaande afbeelding 😉.

Ik hoop dat het hetzelfde doet voor jou!

 

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen