Spirulina alg.

Spirulina is een oeroude soort minuscule blauwgroene algen, die van nature voorkomt in Mexicaanse meren en delen van Midden-Afrika, waar dit wier al duizenden jaren een belangrijk bestanddeel van de voeding is. Vandaag de dag wordt spirulina voor commerciële doeleinden gekweekt in speciale buitentanks in delen van Noord-Amerika en Azië.

Gebruik van supplementen
De eventueel heilzame werking van spirulina is waarschijnlijk niet te danken aan één of meer van de voedingsstoffen die het bevat, maar aan de combinatie ervan.
Spirulina kan worden gebruikt als algemeen voedingssupplement. Vooral vegetariërs en veganisten kunnen baat hebben bij spirulina, omdat het rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen.
Mensen die spirulina gebruiken, zeggen meer energie te hebben en zowel lichamelijk als geestelijk beter te presteren.

Preparaten
Spirulina is verkrijgbaar in gedroogde en gevriesdroogde vorm. Daarnaast wordt het verwerkt tot tabletten, capsules, poeder of vlokken (om over het eten te strooien).

Aanbevolen hoeveelheid
Een normale dagelijkse dosering is 2000 à 3000 mg. Met tabletten van 250 mg komt dat dus neer op twee of drie keer per dag vier tot zes tabletten. De exacte dosering is afhankelijk van het gekozen supplement.

Belangrijk om te weten
Neem niet meer dan 50 gram spirulina per dag, zeker niet als u ooit nierstenen hebt gehad of aan jicht lijdt.
Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, moeten eerst de arts raadplegen.

Nu Spirulina bestellen!

Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.

Meer lezen over Spirulina? <Klik dan hier.

Meer weten over de verschillen tussen Spirulina en Chlorella? <Klik dan hier.