Wat is MSM?

Je zou het misschien niet direct zeggen maar na calcium en fosfor is zwavel het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam. Zwavel zit het meest opgeslagen in de spieren, huid en botten maar ook in een hersenen komt zwavel voor. Zwavel komt het meeste voor in een chemische verbinding. Deze verbinding heet met een heel lang woord methylsulfonylmethaan of in het kort MSM. MSM wordt van nature aangetroffen in regenwater en verse groenten en fruit maar ook moedermelk bevat hoge concentraties MSM.

Waar is MSM goed voor?

Zwavel is een belangrijk mineraal om het lichaam goed en efficient te laten functioneren. Voor het efficient laten functioneren van andere mineralen en vitamines, het werkt als een antioxidant en je lichaam heeft het nodig voor spieren,haar, huid en botten. Daarnaast is zwavel ook een essentieel mineraal voor het ontgiften van onder andere de lever. Zwavel is een hoofdbestanddeel van aminozuren, de bouwstenen van eiwitten

MSM + vitamine C en glucosamine voor het gebruik tegen artritis en artrose

Een synergetisch werking van deze 3 stoffen kan ervoor zorgen dat de slijtage bij artritis minder wordt. Door het opdrogen van botten, slijten deze nog harder bij artritis en artrose hierdoor ontstaan ontstekingen waardoor het nog meer verergert. Wanneer het lichaam deze 3 stoffen binnenkrijgt kan de slijtage verminderen doordat de verdroging minder erg wordt .

Msm bij allergieen.

Doordat zwavel een belangrijk element is voor de werking van vitamines en eiwitten wordt msm ook vaak gebruikt om allergieen te bestrijden. Het zorgt voor de aanmaak van enzymen die de ontsteking remt en het herstel van de beschadigde cellen bevordert.

Hoeveel MSM moet ik nemen?

Geadviseerd wordt 2-6 gram per dag te pakken verdeeld over de dag. Begin altijd met een lage dosis en bouw het daarna op.