Korte productomschrijving

Klamath Blue Green Algae is een zeer compleet en natuurlijk voedingsproduct, gemaakt van de zoetwateralg die groeit in Upper Klamath Lake in Oregon. Klamath Blue Green is beschikbaar in tabletvorm, in poedervorm en in vloeibare vorm (druppels).

Over Algen

Algen zijn organismen die aan fotosynthese doen, maar niet behoren tot de ‘hogere planten’. Dat wil zeggen, het zijn relatief eenvoudige planten zonder wortels, bladeren en bloemen. Maar eigenlijk is het ingewikkelder dan dat, want algen hebben niet alleen eigenschappen van planten, maar ook die van dieren. Blauwalgen bijvoorbeeld zijn bacteriën (cyanobacteriën), die net als planten fotosynthese gebruiken om te kunnen leven. Het zal inmiddels duidelijk zijn geworden dat de zoologische indeling van algen lastig is en bovendien is deze momenteel aan verandering onderhevig. Gedurende de rest van de tekst zullen we ons daarom niet meer druk maken om dergelijke details.

Aphanizomenon Flos Aquae (AFA)

AFA is de wetenschappelijke term die letterlijk betekent ‘onzichtbare levende waterbloem’. Het is een wereldwijd voorkomend type blauwalg, en dit type kan weer worden onderverdeeld in verschillende soorten, zowel toxische als niet-toxische. Een niet-toxische soort is de Klamath Blue Green Algae. .

Klamath Blue Green Algae

Klamath Blue Green Algae is een zoetwateralg die in het wild groeit in Upper Klamath Lake in Oregon. Van alle eetbare algen is Klamath Blue Green Algae uniek omdat het rechtstreeks moleculair stikstof vanuit de lucht opneemt en gebruikt om proteïnen en andere biomoleculen te produceren.

Natuurlijke oogst

De Klamath Blue Green Algae weet zichzelf al jarenlang in stand te houden in het Upper Klamath Lake. Door de neerslag die op de naastgelegen bergen valt spoelen jaarlijks tonnen mineraalrijke volkanische grond in het meer. Het mineraalrijke water, de schone lucht en het intense zonlicht vormen een uniek ecosysteem en zorgen dat het meer een perfect groeimedium is voor AFA.

Vroeg in de herfst vermenigvuldigt de alg zichzelf elke vier dagen. Na de oogst met een binnenschip, elke dag van juni tot november, wordt de alg goed schoongemaakt en dan flash-frozen (snel ingevroren) en opgeslagen bij -40 oC voor de verdere verwerking. Klamath Blue Green Algae wordt grondig in het laboratorium getest en behoudt gedurende de verwerking de meeste voedingsstoffen in een gebalanceerd profiel.

Het product

Klamath Blue Green heeft mogelijk de hoogste dichtheid voedingsstoffen van alle producten verkrijgbaar op onze planeet. Het bevat wel 70% proteïnen, meer dan elk ander voedingsproduct, mineralen, simpele koolhydraten , lipides, essentiële aminozuren en actieve enzymen. Ook aan vitamines is geen gebrek, in tegendeel, AFA bevatten een buitengewoon compleet spectrum met 12 vitamines (met name veel B vitamines) en beta-caroteen (twee gram AFA bevat evenveel beta-caroteen als 80 gram wortels of 4 tomaten).

De zachte celwand van de alg zorgt ervoor dat deze voedingsstoffen na inname zeer gemakkelijk vrij komen voor opname in het menselijk lichaam. Bovendien is 98% van de voedingsstoffen aanwezig in de vorm waarin het lichaam ze direct op kan nemen. Klamath Blue Green Algae mag door al het bovenstaande met recht supervoedsel genoemd worden.

De dosering

De aanbevolen dosering voor volwassenen is één capsule (of tablet) per dag gedurende de eerste week – de tweede week twee per dag, de derde week drie per dag en daarna vier capsules per dag, overeenkomend met 2 gram alg. Afhankelijk van hoe het lichaam op de alg reageert kunt u de dosis eventueel aanpassen. Te veel is wél mogelijk, omdat het lichaam dan over-gestimuleerd kan worden. Als dat gebeurt kunt u het beste de dosis verlagen tot één capsule per dag en uw lichaam daaraan laten wennen. Later kunt u de dosis weer voorzichtig opvoeren.

Omdat de capsules u energie geven, worden deze meestal ’s ochtends ingenomen op een lege maag. Eventueel kunt u de dag starten met een halve capsule om vervolgens ’s middags de andere helft te nemen. Als u ’s avonds laat door moet werken kunt u de capsule ook ’s avonds pakken, maar als u wilt slapen kunt u dat beter niet doen.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van de aangegeven doseringen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op, maar het is mogelijk dat u last krijgt van winderigheid, buikpijn of lichte diarree. In dat geval kunt u het beste de dosis met één capsule verlagen. Aan de andere kant, als u geen gunstige werking ondervindt kunt u de dosis met één capsule verhogen.

Overige opmerkingen:

– voor kinderen wordt de halve volwassenendosis aangeraden

– raadpleeg uw dokter over het gebruik van Klamath Blue Green Algae als u zwanger bent of medische problemen heeft.

Disclaimer: Spiruella doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie, de inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen/natuurvoeding.